Prylmångleriet

Prylmånglaren

Tjo bästis!

Välkommen till Prylmånglarens sida på Datasektionen. Om du inte redan vet vem jag är (du är fortfarande min bästis) heter jag Lisa Lund och är Prylis under 2015. Jag tar hand om sektionens märken, ovvar och andra otroligt balla grejer. Målet är att nästan exakt hela tiden anordna försäljningar, framför allt i META, men jag finns även på vissa evenemang och säljer relevanta prylar (så kallad Prylis-to-go). Försäljningar meddelas via hemsidan, facebook, och i desperata fall, via megafon i sektionslokalen. Om ni inte hittar mig och har ett sjukt akut behov av mina tjänster, skicka ett mail eller ring eller smsa eller nåt på 076-213 33 96.

Vill du se fler märken eller andra prylar hos Prylis och har en bra/dålig/helt okej idé? Peta på mig, fysiskt eller virtuellt, så kirrar vi det.

Jättemånga kramar och kärlek <3

Prylis

Prylis @ Facebook

Prylmånglaren finns givetvis på facebook. Ett sjukt bra sätt att få reda på vad som händer, som inte kräver mer än att du fortsätter besöka facebook sådär slentrianmässigt som du redan gör.

Hur köper man märken?

Precis som i en vanlig affär, men som bara är öppen på helt godtyckliga tider. Om du tycker att det har gått oförskämt länge sen det var öppet sist, peta på mig med ovannämnda petverktyg så öppnar jag butiken, dirr.

Vad finns hos Prylis?

Prylis har mycket grejer, väldigt mycket grejer, men här kan du se vad som fanns vid senaste inventeringen. I framtiden dyker det kanske även upp lite bilder här.

Inventory

TJO ETTAN!

Vad är det här för fasoner, märken?

Ja, ni ska ju göra erat årskursmärke!!!

Årskursmärket är ett märke som är unikt för er årskurs, det är bara ert och ni bestämmer hur det ska se ut! Det gör ni genom att spotta ut så många olika förslag att ni kräks, och sen kommer ni att få rösta på vilket förslag ni tycker är minst dåligt.

Tidigare märken

Håååååååår är några märken från tidigare årskurser, bara så att ni vet hur otroligt lågt ribban ligger.

Hur gör man dåååråååhhhh?!?

Men använd mallen bara

För att allting ska gå smidigt som smör finns det en ball mall (en ballmall?) att utgå ifrån. Den finns här. Mallen öppnas bäst i Inkscape, använder ni något annat kan ni behöva böja om texten eller göra andra jobbigheter. Snälla använd Inkscape så slipper jag pilla.

Hur skickar man in dååå?

När du har gjort ett jävligt vasst (eller riktigt ovasst) märke ska du bara transportera det genom cyberrymden till mig! Det gör du genom att bifoga filen i ett sånt där ebrev (Snälla skicka inte vanliga brev) till [email protected]. Sätt ämnesraden “Det Quartuaste årskursmärket evah”, så hamnar alla mail på samma ställe. Annars blir allting bara dåligt.

Om du har gjort märket i vektorformat (bra!!!), skicka in den filen. Annars funkar en snuskigt högupplöst jpg eller png.

Skicka in ditt förslag senast 8 dec.

Texten

Juste, du vet den där roliga texten som står på alla årskursmärken? Den ska inte vara med i designen. Den kommer också bli framröstad samtidigt som märket. Du får gärna komma på nånting klyftigt som hör ihop med ditt märke, men det finns ingen garanti för att den texten vinner.

Tag Monkeys

Har du en helt sjuk idé som bara måste bli verklighet, men du är inte riktigt grafikninjan som behövs? Snacka med Tag Monkeys så hjälper dom dig fixa ett märke din mormor skulle vilja sy fast på koftan. Garanterat.

Den 15 november kommer Tag Monkeys att ha en märkesworkshop där man kan lära sig om hur man gör märken med vektorgrafik. Jag kommer också vara där och svara på alla era frågor om hur man gör märken.

Men när ska vi rösta dååååh?

Ni får välja ert årskursmärke på en Onsdagspub den 7 december. Först kommer ni att välja ett märke, sen får ni lägga fram förslag på en text och välja en sådan. På så sätt så kommer ni att få det bästa årskursmärket evah!

Just do it!

Puss och kram

Prylis