Informationsorganet

IOR

Kul att du hittat till IOR:s sida! Vi är även kända som Informationsorganet, vilket är ett namn som inte beskriver vår verksamhet särskilt bra. Det IOR sysslar med är utveckling av nya system och underhållning av Datasektionens nuvarande system. Kort och gott, vi är ett gäng studenter som tycker om att programmera och lära tillsammans. Här är alla välkomna, oavsett om du jobbat som utvecklare i några år eller är helt ny till programmering.

Sektionens system

Sektionens system finns på vår Github, om du vill ha access att se eller redigera något kan du fråga Systemansvarig eller komma på en av våra hackerkvällar.

Urval av systemen

Här är några system som tidigare studenter har byggt och sen dess använts flitigt:

  • Cashflow är nog vårt mest använda system. Här kan du registrera utlägg som du gjort för sektionen och så betalar Kassör (eller annan ansvarig) så snart som möjligt ut pengarna till dig. Smidigt, va??
  • Damm är en samling av bland annat gamla märken och andra historiska saker.
  • aaallt är kanske inte vårt mest spännade system, men här kan du klicka dig vidare till nästan alla andra system sektionen har.

Engagera dig i nämnden

Vi försöker regelbundet hålla i hackerkvällar där alla sektionsmedlemmar är välkomna. Vanligtvis från klockan 17 och framåt på torsdagar någonstans i E-huset. Hit kan du komma för att hänga med oss, se vad vi håller på med, eller själv utveckla något för sektionen! Om du är intresserad och vill kolla om det är hackerkväll denna vecka, fråga på vår slack eller kolla med Systemansvarig på d-sys@datasektionen.se. Hoppas vi ses!