Framtidens utbildning - Enkät från THS

THS undersöker vad KTH-studenterna tycker om sin utbildning och hur den ska utvecklas i framtiden. Vill du vara med och påverka vad THS fokuserar på i framtiden så är det här ett ypperligt tillfälle!

Lunchföreläsning med Ericsson!

Anmälan sker via denna länk: nlg.bz/ericsson

Varje närvarande kommer få en lunchkupong! 😍

———————

The future looks bright, in addition to the fact that we are investing heavily in hiring more new graduate and young professionals, we also want to take you all no matter how far you have come in your education on a journey about what we have done, what we do and what we plan for the future at Ericsson.

Val på Val-SM

Det börjar närma sig nästa SM! Om drygt en månad så är det dags för Val-SM, och vad innebär SM om inte val!

Nomineringen inför Val-SM är öppnad, så gå in på val.datasektionen.se och nominera nu!

Påsktömning av Lost 'n' Found

Hej! Nu har METAs upphittathög “Lost ‘n’ Found” blivit för full! Därför kommer METAdorerna att tömma den. Om du känner på dig att du har glömt något under året har du fram till lördag 10/4 kl. 13.00 att hämta det. Efter det gör vi oss av med allt. Lost ‘n’ Found ligger under trappan upp till catwalken i META.

Döda poeters sällskap

Vi fortsätter med en till filmkväll på Afterschoolen!

Dagen till ära kommer vi kolla filmen Dead Poets Society, och vi startar filmen runt 18. Vi kommer även sitta i discorden från 17:17, så kom då om du vill vara med på lite häng :)

OBS! Om du är intresserad av att kolla på filmen så ska du joina Datasektionens Discord https://discord.gg/wQA7G2KpDb och reagera på meddelandet där så kommer du att bli tilldelad en roll som kan se kanalen.

Ses snart 👀

Sektionsmässan

🐋 Hej sektionen! 🐋

Den 15:e april så är det dags för Sektionsmässan!

Mässan kommer att pågå för fullt mellan klockan 12 till 15 (sedan efterhäng med QN & DESC) med nämndpresentationer klockan 12.30.

På Sektionsmässan kommer du ha möjlighet du lära dig mer om sektionens alla nämnder, om funktionärernas roll inom sektionen och vad de gör. Mässan kommer att hållas i 𝛿-hallen, en mötesplats vi konstruerat i Gather.town, vilket är ett webbaserat 2D pixel art spel där man kan gå runt och prata med folk över proximity voice och video 📷 (Video är frivilligt!)

Under mässan så kommer det även finnas en scavenger hunt för det sprillans nya Sektionsmässa-märket där man tävlar om att samla poäng!

Det kommer även finnas en samling spel att testa på och det ryktas att DESC och QN kommer anordna något kul under eventet 🎮

Schemat för dagen ser ut så här: 12-15: Mässan pågår för fullt: här kan ni utforska våra nämnders bås. 12.30: Nämnderna håller presentationer. 15-??: Nämndbåsen stänger, men mässan kommer fortsätta vara öppen för efterhäng och några skoj event.

Ha det bra, så ses vi på mässan!

Få stöd till ditt drömprojekt genom KTH Opportunities Fund

Visste du att som student och ung forskare på KTH, har du möjlighet att få finansiering från KTH Opportunities Fund för examensprojekt, studentföreningar, fältstudier och andra studentinitiativ. Med stöd från engagerade alumner och vänner till KTH är det här en möjlighet för dig att förverkliga din dröm, en möjlighet att utforska, innovera och överträffa. Gör det mesta av din tid på KTH och ansök om ett stipendium idag!

Skicka in din ansökan senast 25:e april

Läs mer på https://www.kth.se/alumni/engagemang/ge-en-gava/ansok-om-stod-fran-opportunities-fund-1.552270

Webinar om ansökningar till KTH Opportunities Fund

Vill du söka stöd från KTH Opportunities Fund?

Med stöd från engagerade alumner och vänner till KTH erbjuder Opportunities Fund studenter på kandidat-, master- och doktorandnivå att söka stipendier från fonden för att finansiera projekt, praktikplatser och forskning kopplade till studierna vid KTH. Ansökningsperioden för 2021 startar den 15:e Mars och pågår fram till 25:e April. Det slutgiltiga beslutet tas i slutet av Maj och resultaten publiceras i början av Juni. Om du är intresserad av att söka stöd från fonden är detta ett tillfälle att få höra lite mer om hur det går till, vad du kan förvänta dig och så klart ställa frågor kring din ansökan och processen kring hur vi väljer årets stipendiater. Vi hoppas även kunna erbjuda en kort presentation från en av våra tidigare stipendiater och ge en bild av ett typiskt projekt som fått stöd från fonden.

Länkar till webinaren

KTH OF webinar 13/4

KTH OF webinar 14/4

KTH OF webinar 15/4

Märkesförsäljning online

Hej allihopa!

Efter en hel del jobb kan jag (Prylis) äntligen presentera följande formulär https://forms.gle/mm8XFhX7t62j8oRJA. Där finns bilder på alla märken som säljs just nu, och du kan i lugn och ro välja exakt vilka du vill ha. Mer info finns i formuläret, gå loss 🤙.

Ett-mot-ljusare-tider-DM

Den 30:e mars är det DM. På DM kommer styrelsen, bland annat, att gå igenom tagna per capsulam-beslut, besluta om accesser och behandla ett äskande för varumärkesskydd av sektionens logotyp.

Här är zoomlänken.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Kallelse finns här.

Handlingar finns här.

Kompletterade handlingar finns här.

Beslutsprotokoll kan ni hitta här.

Regnmannen

Imorn på Afterschoolen så kommer vi att kolla lite på film. Tanken är att vi kör igång typ 18-ish

I och med att filmens svenska premiär skedde för exakt 32 år sedan så har vi tänkt att kolla på "Rain Man".

OBS! Om du är intresserad av att kolla på filmen så ska du joina Datasektionens Discord https://discord.gg/wQA7G2KpDb och reagera på meddelandet där så kommer du att bli tilldelad en roll som kan se kanalen.

Ha det gott 🦔!

Filmkväll med QN och Jämlikhetsnämnden

Har du också saknat att träffa andra sektionsmedlemmar? Det har vi definitivt gjort. Vill du vara med oss och fira att tentorna är över? Då tycker jag att du ska komma på QN och Jämlikhetsnämndens gemensamma filmevent den 26 mars.

Med internationella kvinnodagen bara förra veckan och med Ruth Bader Ginsburgs död i höstas så finns det nog ingen film som är så relevant som "En kvinna bland män" som handlar om just RBG. Även om filmen utspelar sig på 50-talet väcker den många frågor som också är relevanta idag, framförallt på KTH i allmänhet och Data i synnerhet.

Vi tittar på filmen, diskuterar lite och sedan kör vi allmänt häng där vi kanske spelar lite spel och bara myser.

Om du anmäler dig innan den 24 mars så får du fika!

Studienämndsmöte 25 mars

I ett försök att göra Studienämnden lite mer synlig så kommer vi börja posta våra lunchmöten här för alla som är intresserade att vara med och diskutera kurser. Nästa möte kommer hållas kl 12:15 den 25 mars, välkommen!

Zoom-länk hittar du här.

Extra ansökan till bandet i METAspexet 2021!

Nu har METAspexet 2021 öppnat upp en utfyllnadsansökning för bandet. Om du känner dig intresserad, så fyll i Google-formuläret! Ansökan stänger på lördag kl 15.

Årskursmärke, workshop

Som utlovat kommer prylmångleriet att hålla i en workshop nu på onsdag, 24/2! Syftet är att hjälpa alla som vill med design av årskursmärken, men om ni bara vill dyka upp för att chilla är ni också välkomna 😊. Zoom rummet har länken: https://kth-se.zoom.us/j/4886969605 . Vid 19:00 drar vi igång, så passa på, skapa ett supercoolt märke.

Val - projektledare Project Pride 2021

Under DM-innan-Revisions-SM så öppnades projektet Project Pride 2021 upp. I och med detta så behöver en projektledare väljas, och valet för denna är därför öppat inför Revisions-SM. Nomineringar för posten går att göra på val.datasektionen.se fram tills slutet av den 23e februari.

Mentorprogram för studenter

En inblick i livet efter examen - få unika tips och råd av en alumn genom vårt mentorprogram.

Syftet med programmet är att du som student ska få inspiration inför kommande karriär och arbetsliv. Din mentor kommer att vara en tidigare student, dvs. alumn från KTH, med erfarenheter och kunskaper om hur livet efter examen kan se ut. Han/hon kan ha en annan utbildningsbakgrund än du har. Mentorskap handlar om att ställa frågor, lyssna, reflektera och ta in nya perspektiv. Som adept i programmet förväntas du avsätta tid att träffa din mentor fyra gånger, varav två är gemensamma med övriga deltagare i programmet. Du och din mentor planerar själva in resterande träffar. Vid frågor, kontakta [email protected]

Anmäl ditt intresse senast den 14 mars 2021.

KF-fika inför KF-möte

Hej sektionen!

Nästa vecka kommer det ske ett kårfullmäktige (KF) möte. Vi KF-ledamöter tänkte arrangera ett digitalt KF-fika inför detta möte, där vi diskuterar om de som kommer tas upp på KF-mötet. Själva KF-fikat tänkte vi köra på måndag den 22:a kl 12:00-13:00.

För er som inte vet är KF-möten i princip ett sektionsmöte fast på THS nivå. De som har rösträtt på KF-möten är KF-ledamöterna. Varje sektion representeras av 1-4 ledamöter. Hur många ledmöter en sektion får beror på dess storlek.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna att komma på fikat och diskutera KF-mötets handlingar!

Zoom-länk till KF-fikat hittas här

KF-mötes handlingarna som vi tänkte diskutera hittas här

Årskursmärke D-20

Hej ettan! Det har blivit dags för er att skapa och rösta fram ert egna unika årskursmärke 🔥. Som årskurs är detta en chans för er att uttrycka er, att visa vilka ni verkligen är. För att göra processen rolig kommer alla som vill få vara med i årets viktigaste tävling, nämligen att designa detta märke. Måndag den 8/3 är deadline för inlämning, och onsdag den 10/3 kommer röstning och reveal. Som hjälp på traven kommer Prylis + vänner hålla i en workshop 24/2. Vi kommer hjälpa till med diverse designproblem och tipsa om hur man gör märken perfekta 👍🏼.

TLDR, skapa ett märke till den 8/3, 24/2 kan ni få hjälp 😊.

DM-innan-Revisions-SM

Hej Sektionen!

På torsdag den 18:e februari klockan 17:30 är det D-rektoratsmöte. Styrelsen kommer bland annat att gå igenom inkomna motioner inför SM, ta beslut om kontrakt och avsluta projeketet Hello World.

Zoomlänken kan hittas här.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen finnes här.

Gamla handlingar finnes här.

Kompletterade handlingar kan ni hitta här

Protokoll kan ni hitta här.

Hälsningar, D-rektoratet

Nominering till Hedersdeltat och THS Kamratstipendium stänger snart!

Hej sektionen!

Sista datum för att nominera till Hedersdeltat och THS Kamratstipendium är ändrad till 17:e februari (istället för 28:e). Ta chansen nu och nominera någon!

Hedersdeltat utdelas till de sektionsmedlemmar som synnerligen förtjänstfullt verkat ideellt för sektionen. Nominering kan göras här.

THS Kamratstipendium delas ut till de studenter som varit synnerligen goda kamrater eller uppvisat en god kamratskap. Nominering kan göras här.

Hälsningar, D-rektoratet

dbuggens Uppstartsmöte!

Hej alla!

Nu på fredag klockan 12:00 är det dags för dbuggens årliga uppstartsmöte. Vi kör igång med mötet klockan 12:05 redan så ingen normal akkvart!

Tanken är att sätta lite ansvarsposter och helt enkelt komma igång!

Kommer va fett chill och fett naaaajs.

Zoom: https://kth-se.zoom.us/j/65659106530 Meeting ID: 656 5910 6530

ZOOm-pub: Sista dagen att SÖKA Mottagningen 2021!

Dagen vi har väntat på är snart här, första puben för i år!! Det är dock inte vilken pub som helst, utan det är en pub som hålls av titel och det är er SISTA chans att ta den FANTASTISKA möjligheten att SÖKA mottagningen 2021! ❤️ Puben blir självklart digital över ZOOm. De olika grenarna kommer att ha varsitt break-out room och det kommer att bli möjligt för er att ställa alla era frågor, hänga med varandra, spela spel och njuta av filmer från tidigare års mottagningar. Temat är ZOOm och vi i titel kommer att se till att ha fantastiska ZOO-utklädnader och otroliga bakgrunder. Vi hoppas att ni ser till att göra detsamma! Under puben är olika aktiviteter inplanerade och vi kommer att ha ett main-rum där olika spännande saker händer varje kvart. Det hela kommer att avslutas med en tävling där vinnaren kommer att få ett fantastiskt pris! Vi kan lova att ni inte vill missa det!

Om man bara kan komma en liten stund, eller inte kan vara med direkt från början, ingen fara! Kom när ni kan, men vi kan lova att detta är något ni vill planera in i kalendern, och ni kommer att ångra er om ni inte är med från start!

Så ta fram era bästa ZOOm outfits, välj en fantastisk och kreativ bakgrund, och häng med på en kväll med titel ni sent kommer att glömma!!

Vi ses på ZOOm! Stora kramar från Titel 21❤️ (Och glöm såklart inte att söka mottagningen 2021 på https://datasektionen.se/mottagningen/janifattar)

Revisions-SM

Hej sektionen!

Tisdagen den 2:a mars kommer Revisions-SM att hållas på Zoom klockan 17:30. Reservtiden är torsdagen 4:e mars klockan 17:30.

På SM kommer vi att behandla verksamhetsberättelse och bokslut för det gångna verksamhetsåret, frågan om ansvarsfrihet för D-rektoratet 2020 och bokföringspliktiga nämnder, samt motioner och propositioner.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoomlänk till mötet finns här. Observera att man måste vara inloggad i Zoom med sitt KTH-konto för att delta i mötet.

Man får köpa 100 kr värt av mat som förtäring under mötet. Man får dock endast köpa in färdiglagade måltider från till exempel en restaurang eller mataffär. Det är inte tillåtet att köpa ingredienser för måltider. Ni får tillbaka pengarna för maten genom att gå in på cashflow och registrera det som ett utlägg. Vi rekommenderar att ni köper mat så att ni får originalkvittot i digitalt format, eftersom kvittot då inte behöver sättas in i kvittopärmen. Ni lägger utlägget på budgetposten "Centralt > Sektionsmöte > Mat, dricka och fika". Observera att om man inte deltar på mötet får man heller inte sina pengar tillbaka. För att ni ska få pengar tillbaka måste ni också köpa maten under samma dag som mötet sker. Tveka inte att kontakta D-rektoratet om ni har några frågor!

Dokument

Kallelsen kan hittas här

Handlingarna kan hittas här

Protokoll finns nu här