dJulkalendern

dJulkalendern är datas egen julkalender där varje lucka är en utmaning. Utmaningarna är inom t.ex. datorsäkerhet, Internet, algoritmer, programspråk, Unix, hacking, nördkultur, m.m. Luckorna blir svårare med tiden så alla kan vara med från början, men få tar sig till slutet. Jämför dig med dina vänner hur högt ni kommer på leaderboarden i META som uppdateras live.

==> Vi söker författare till luckor, webdesigners, story writers, och särskilt TESTARE till luckorna! Maila [email protected] vid intresse.

Introhackerkväll med Crash & Bränn

Nu smäller det, sektionens system skall få nytt liv och Crash & Bränn drar igång med en första hackerkväll.

Första mötet riktar sig särskilt mot dig som inte har 300 hp bawanghackning eller en examen i cashflow-flow. Vi kommer gå igenom sektionens olika projekt, hur allting hänger ihop (i sig ett NP-svårt problem att luska ut) och vad för roliga system och projekt man kan starta eller hoppa in i. Vi försöker anpassa nivån hjälpligt efter vilka som dyker upp.

Crash & Bränn bjussar på pizza samt nångon form av kall mejeriprodukt.

Gå gärna med i vår slack ior.slack.com för mer aktuell info.

Castor Software Days 14-16 oktober

Forskare, ingenjörer och studenter får ta del av världsledande, banbrytande forskning i inom mjukvaruutvecklingen när KTH-centrat CASTOR tillsammans med Saab och Ericsson eventet Software Days. Över 20 talare medverkar, bland andra Daniel Stenberg, skapare av cURL och libcurl, samt David Basin, professor i informationssäkerhet vid ETH Zurich.

Evenemanget som belyser områden som DevOps, Safety and Security och Large-Scale Distributed Systems, går av stapeln 14-16 oktober och leds av Benoit Baudry, professor och ledare för CASTOR.

Anmälan till konferensen

Anmälan till ”KTH continuous integration art hackaton”

Studenter deltar gratis. Begränsat med platser, anmälan stänger 7 oktober.

Fyllnadsval till Näringslivsansvarig

På budget-SM den 3:e Oktober kommer det hållas ett fyllnadsval för posten som näringslivsansvarig. Nominera via [email protected] Nominering stänger den 26:e September.

Budget-SM

Den 3:e oktober kommer Budget-SM att hållas i B1 klockan 17:30. Reservtiden är den 7:e oktober klockan 17:30 i B1.

Motionstopp är den 19:e september klockan 23:59.

På SM kommer, bland annat, fyllnadsval hållas för Näringslivsansvarig samt besluta om budgeten för 2020.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen hittar ni här.

Information från KTH Innovation

KTH Innovation letar efter 15 nya startup-projekt som vill tillbringa ett år med att utveckla sina idéer i KTH Innovations förinkubator-program. Du får kontorsplats på Campus 24/7, workshops varje vecka för att utvecklas som entreprenör, och en plats i en stöttande community med andra som utvecklar sina egna idéer. Oavsett om du känner att du fastnat eller är redo att köra så ger programmet dig möjligheten att göra just din idé till verklighet. Ansök innan 4 september på kth.se/innovation.

Kursstarts-DM

Den 5:e september kommer Kursstarts-DM atthållas i E34 klockan 17:30. På DM kommerstyrelsen, bland annat, att tillförordna postensom Näringslivsansvarig samt behandla fråganom fullmakt till Studs2020 och NLG.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Kallelse hittar ni här

Handlingarna hittar ni här

Studs ansökan är öppen!

Ansökan till projektgruppen för Studs 2020 är öppen!

Studs är en masterkurs på 15 hp som sträcker sig från september till juni där studenter får träffa olika företag och skapa värdefulla kontakter med näringslivet redan innan examen. Projektet avslutas med en resa som hela projektgruppen åker på tillsammans.

Gå in på studs.se/about för att läsa mer om Studs och vilka positioner som finns att söka.

Ansöker gör man på studs.se/apply!

METAspexet 2020 öppnar sin rekrytering!

METAspexet har nu öppnat rekryteringen för kommande år!

Stå på scen! Eller inte! För att bygga ett spex behövs allt möjligt. T.ex. ljud/ljusteknik, smink, kostym, grafik, bygg... Möjligheterna är oändliga.

Vill du blanda studierna med en himla massa kul och utmana din kreativa sida så titta in på metaspexet.se/sok för att se vad spexet har att erbjuda för spännande grejer.

Sök till D-Dagenpersonal 2019

Få erfarenhet att jobba i team, träffa din framtida arbetsgivare och var med bakom kulisserna inför D-Dagen 2019. Ansökan till D-Dagen crewet 2019 har öppnat. Vad passar dig? Företagsvärd, Loungevärd, Task Force eller Fotograf? Läs mer om våra roller i ansökningsformuläret: ddagen.se/sok

Project Priδe - Datasektionen på Pride!

Vi har ett eget flak på Pride! Skriv upp er på formuläret om ni vill följa med.

Sektionslokalen kommer att vara stängd 17/6-29/7!

Hej! META kommer att vara stängt i sommar från och med nästa måndag den 17/6 till och med den 29/7. Ha en trevlig sommar! ☀️🌼

Varning för måsen!-DM

Den 11:e juni kommer ett DM hållas i Sektionsrummet i Nymble klockan 17:30. På DM kommer styrelsen, bland annat, besluta om fullmakter för D-Dagen. Alla sektionsmedlemmar (men inga måsar) är välkomna!

Med vänliga hälsningar, D-rektoratet

Dokument

Kallelsen hittar ni här.

Handlingarna hittar ni här.

EECS söker studentrepresentant för arbetsmiljögruppen

EECS söker en studentrepresentant som är antagen till något av skolans grundutbildningsprogram. Som studentrepresentant i skolans arbetsmiljögrupp får en chans att påverka både arbets- och studerandemiljö på skolan. Mer information om EECS arbetsmiljögrupp finns här. Maila Mikael Visén (KTH-id: visen) vid intresse.

Project Priδe - sök Chefsgruppen

Ansökan för Chefsgruppen är nu öppen!

Som chef i Project Priδe gör man inget ledande arbete, utan man är mer en planeringsgrupp, men eftersom planeringsgrupp inte låter lika "Exécutif" så använder vi chefsgrupp just nu.

Ansökan stänger 1 juni.

Nu öppnar rekryteringen till chefsgruppen för METAspexet 2020!

Nu öppnar rekryteringen till chefsgruppen för METAspexet 2020!

Vill du vara med och påverka hur spexet utvecklas och fatta viktiga beslut? Då låter det som att chefsgruppen kan vara något för dig!

Sök på: metaspexet.se/chef

Är du nyfiken på vad de olika positionerna innebär? Läs mer på: metaspexet.se/chefinfo

Om du har några frågor så är du varmt välkommen att vända dig till [email protected]

Stekar-skiftes

Det är dags för skiftes! Skiftes är eventet där vi välkomnar våra nya funktionärer och ger cred till funktionärerna för vad de har gjort under året. Alla sektionsmedlemmar är välkomna.

Den här gången kommer vi att fokusera på de goda sakerna här i livet. Det kommer bli en middag med god mat och dryck och sedan kommer vi att avsluta kvällen med att gå till klubben Estelle!

Fyll in det här formuläret innan 5:e juni och låt oss veta om ni kommer.

Middagen kommer vara gratis men om man vill ha alkohol till middagen kostar det 45:-

Hoppas att vi ser er där!

Biljettsläpp för vårravet

TAGGARÅÅÅÅ!!!!

Om cirka en halvtimme så släpps biljetterna till vårravet. Så se till att vara på hugget så att ni inte missar det. Det kommer bli en sjukt maxad fest som ni inte vill missa.

Revisionsberättelse 2018

Ni finner revisionsberättelse för styrelsens arbete och ekonomiska förvaltning under verksamhetsåret 2018 här: https://static.datasektionen.se/revisionsberattelser/revisionsberattelse2018.pdf

DESC åker till DreamHack!

Och DreamHack sponsrar Datasektionen med 10 BYOC-biljetter. En sådan biljett ger dig tillträde till festivalen samt en plats dit du får ta med din dator för att LANa hela helgen! Fyll i formuläret i facebook-eventet för en chans att vinna en av biljetterna!

DreamHack är världens största LAN och erbjuder förutom möjligheten att gamea en riktig festival, E-sport och en mässa som kan intressera alla på Data!

Valhandlingar Val-SM 2019

Valhandlingarna för Val-SM 2019 är här! De kommer möjligtvis att uppdateras om fler svarar på enkät eller godkänner utlåtanden.

Årsrapport verksamhetsår 2018

Hej Sektionen!

Här finns nu verksamhetsberättelse, verksamhetsavstämning och bokslut för 2018!

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsavstämning

Bokslut

Karriäruppföljning-DM

Den 6:e maj kommer ett DM hållas i E34 klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, diskutera motioner och propositioner inför kommande Val-SM samt besluta om en ekonomisk fullmakt för Studieresan 2019 och ett avtal för METAspexet 2019.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen hittar ni här.

Handlingarna hittar ni här.

Val-SM

Den 16:e maj kommer Val-SM att hållas i L1 klockan 17:30. Vid uppskjutet möte sker detta den 17:e maj i L1 klockan 17:30. Motionsstop är den 2:e maj klockan 23:59.

På SM kommer vi att ha val för flera funktionärsposter samt hålla två fyllnadsval. Det kommer även att behandlas motioner och propositioner samt de bordlagda ärendena om verksamhetsberättelse, bokslut och ansvarsfrihet för D-rektoratet 2018.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Med vänliga hälsningar, D-rektoratet

Dokument

Kallelsen hittar ni här.

Handlingarna hittar ni här.

Intressekoll Vårravet 7/6 2019

Intressekoll för Vårravet 7/6 2019 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa(50 tecken)