Pluggevent 2021 P3 vol. 2

Är det tråkigt att plugga hemma själv under pandemin? Har du kört fast med Stokes sats? Finns det någon integral i envarren som inte sitter? Hajar du inte riktigt regex? Då är det här för dig!

Studienämnden håller pluggstuga på Zoom dit man kan komma och tentaplugga tillsammans. Pluggstugan hålls kl. 13-17 tisdagen den 9:e mars samt kl. 13-17 onsdagen den 10:e mars. Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp. Alla årskurser är välkomna! Det kommer även finnas studenter från högre årskurser som kan hjälpa till med kurser som de tagit.

Zoom-länk

Pluggevent 2021 P3 vol. 1

Är det tråkigt att plugga hemma själv under pandemin? Har du kört fast med Stokes sats? Finns det någon integral i envarren som inte sitter? Hajar du inte riktigt regex? Då är det här för dig!

Studienämnden håller pluggstuga på Zoom dit man kan komma och tentaplugga tillsammans. Pluggstugan hålls kl. 13-17 tisdagen den 9:e mars samt kl. 13-17 onsdagen den 10:e mars. Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp. Alla årskurser är välkomna! Det kommer även finnas studenter från högre årskurser som kan hjälpa till med kurser som de tagit.

Zoom-länk

Extra ansökan till bandet i METAspexet 2021!

Nu har METAspexet 2021 öppnat upp en utfyllnadsansökning för bandet. Om du känner dig intresserad, så fyll i Google-formuläret! Ansökan stänger på lördag kl 15.

Årskursmärke, workshop

Som utlovat kommer prylmångleriet att hålla i en workshop nu på onsdag, 24/2! Syftet är att hjälpa alla som vill med design av årskursmärken, men om ni bara vill dyka upp för att chilla är ni också välkomna 😊. Zoom rummet har länken: https://kth-se.zoom.us/j/4886969605 . Vid 19:00 drar vi igång, så passa på, skapa ett supercoolt märke.

Val - projektledare Project Pride 2021

Under DM-innan-Revisions-SM så öppnades projektet Project Pride 2021 upp. I och med detta så behöver en projektledare väljas, och valet för denna är därför öppat inför Revisions-SM. Nomineringar för posten går att göra på val.datasektionen.se fram tills slutet av den 23e februari.

Mentorprogram för studenter

En inblick i livet efter examen - få unika tips och råd av en alumn genom vårt mentorprogram.

Syftet med programmet är att du som student ska få inspiration inför kommande karriär och arbetsliv. Din mentor kommer att vara en tidigare student, dvs. alumn från KTH, med erfarenheter och kunskaper om hur livet efter examen kan se ut. Han/hon kan ha en annan utbildningsbakgrund än du har. Mentorskap handlar om att ställa frågor, lyssna, reflektera och ta in nya perspektiv. Som adept i programmet förväntas du avsätta tid att träffa din mentor fyra gånger, varav två är gemensamma med övriga deltagare i programmet. Du och din mentor planerar själva in resterande träffar. Vid frågor, kontakta [email protected]

Anmäl ditt intresse senast den 14 mars 2021.

KF-fika inför KF-möte

Hej sektionen!

Nästa vecka kommer det ske ett kårfullmäktige (KF) möte. Vi KF-ledamöter tänkte arrangera ett digitalt KF-fika inför detta möte, där vi diskuterar om de som kommer tas upp på KF-mötet. Själva KF-fikat tänkte vi köra på måndag den 22:a kl 12:00-13:00.

För er som inte vet är KF-möten i princip ett sektionsmöte fast på THS nivå. De som har rösträtt på KF-möten är KF-ledamöterna. Varje sektion representeras av 1-4 ledamöter. Hur många ledmöter en sektion får beror på dess storlek.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna att komma på fikat och diskutera KF-mötets handlingar!

Zoom-länk till KF-fikat hittas här

KF-mötes handlingarna som vi tänkte diskutera hittas här

Årskursmärke D-20

Hej ettan! Det har blivit dags för er att skapa och rösta fram ert egna unika årskursmärke 🔥. Som årskurs är detta en chans för er att uttrycka er, att visa vilka ni verkligen är. För att göra processen rolig kommer alla som vill få vara med i årets viktigaste tävling, nämligen att designa detta märke. Måndag den 8/3 är deadline för inlämning, och onsdag den 10/3 kommer röstning och reveal. Som hjälp på traven kommer Prylis + vänner hålla i en workshop 24/2. Vi kommer hjälpa till med diverse designproblem och tipsa om hur man gör märken perfekta 👍🏼.

TLDR, skapa ett märke till den 8/3, 24/2 kan ni få hjälp 😊.

DM-innan-Revisions-SM

Hej Sektionen!

På torsdag den 18:e februari klockan 17:30 är det D-rektoratsmöte. Styrelsen kommer bland annat att gå igenom inkomna motioner inför SM, ta beslut om kontrakt och avsluta projeketet Hello World.

Zoomlänken kan hittas här.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen finnes här.

Gamla handlingar finnes här.

Kompletterade handlingar kan ni hitta här

Beslutsprotokoll (ej justerat) kan ni hitta här.

Hälsningar, D-rektoratet

Nominering till Hedersdeltat och THS Kamratstipendium stänger snart!

Hej sektionen!

Sista datum för att nominera till Hedersdeltat och THS Kamratstipendium är ändrad till 17:e februari (istället för 28:e). Ta chansen nu och nominera någon!

Hedersdeltat utdelas till de sektionsmedlemmar som synnerligen förtjänstfullt verkat ideellt för sektionen. Nominering kan göras här.

THS Kamratstipendium delas ut till de studenter som varit synnerligen goda kamrater eller uppvisat en god kamratskap. Nominering kan göras här.

Hälsningar, D-rektoratet

dbuggens Uppstartsmöte!

Hej alla!

Nu på fredag klockan 12:00 är det dags för dbuggens årliga uppstartsmöte. Vi kör igång med mötet klockan 12:05 redan så ingen normal akkvart!

Tanken är att sätta lite ansvarsposter och helt enkelt komma igång!

Kommer va fett chill och fett naaaajs.

Zoom: https://kth-se.zoom.us/j/65659106530 Meeting ID: 656 5910 6530

ZOOm-pub: Sista dagen att SÖKA Mottagningen 2021!

Dagen vi har väntat på är snart här, första puben för i år!! Det är dock inte vilken pub som helst, utan det är en pub som hålls av titel och det är er SISTA chans att ta den FANTASTISKA möjligheten att SÖKA mottagningen 2021! ❤️ Puben blir självklart digital över ZOOm. De olika grenarna kommer att ha varsitt break-out room och det kommer att bli möjligt för er att ställa alla era frågor, hänga med varandra, spela spel och njuta av filmer från tidigare års mottagningar. Temat är ZOOm och vi i titel kommer att se till att ha fantastiska ZOO-utklädnader och otroliga bakgrunder. Vi hoppas att ni ser till att göra detsamma! Under puben är olika aktiviteter inplanerade och vi kommer att ha ett main-rum där olika spännande saker händer varje kvart. Det hela kommer att avslutas med en tävling där vinnaren kommer att få ett fantastiskt pris! Vi kan lova att ni inte vill missa det!

Om man bara kan komma en liten stund, eller inte kan vara med direkt från början, ingen fara! Kom när ni kan, men vi kan lova att detta är något ni vill planera in i kalendern, och ni kommer att ångra er om ni inte är med från start!

Så ta fram era bästa ZOOm outfits, välj en fantastisk och kreativ bakgrund, och häng med på en kväll med titel ni sent kommer att glömma!!

Vi ses på ZOOm! Stora kramar från Titel 21❤️ (Och glöm såklart inte att söka mottagningen 2021 på https://datasektionen.se/mottagningen/janifattar)

Revisions-SM

Hej sektionen!

Tisdagen den 2:a mars kommer Revisions-SM att hållas på Zoom klockan 17:30. Reservtiden är torsdagen 4:e mars klockan 17:30.

På SM kommer vi att behandla verksamhetsberättelse och bokslut för det gångna verksamhetsåret, frågan om ansvarsfrihet för D-rektoratet 2020 och bokföringspliktiga nämnder, samt motioner och propositioner.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoomlänk till mötet finns här. Observera att man måste vara inloggad i Zoom med sitt KTH-konto för att delta i mötet.

Man får köpa 100 kr värt av mat som förtäring under mötet. Man får dock endast köpa in färdiglagade måltider från till exempel en restaurang eller mataffär. Det är inte tillåtet att köpa ingredienser för måltider. Ni får tillbaka pengarna för maten genom att gå in på cashflow och registrera det som ett utlägg. Vi rekommenderar att ni köper mat så att ni får originalkvittot i digitalt format, eftersom kvittot då inte behöver sättas in i kvittopärmen. Ni lägger utlägget på budgetposten "Centralt > Sektionsmöte > Mat, dricka och fika". Observera att om man inte deltar på mötet får man heller inte sina pengar tillbaka. För att ni ska få pengar tillbaka måste ni också köpa maten under samma dag som mötet sker. Tveka inte att kontakta D-rektoratet om ni har några frågor!

Dokument

Kallelsen kan hittas här

Handlingarna kan hittas här

Beslutsprotokoll finns här

Motionskrivarstuga

På måndag den 8:e februari kommer D-rektoratet att hålla i en motionsskrivarstuga.

Vad är en motionsskrivarstuga?

En motionsskrivarstuga är ett tillfälle för er som vill skriva motioner inför Revisions-SM att bolla motionssidéer med styrelsen. Passet kan även användas för att få feedback kring en motion som man har skrivit. Det är helt frivilligt att delta.

Borde jag skriva en motion?

Bra fråga! Om du har någon idé på en ändring som du tror skulle göra sektionen lite schysstare, så kan det vara så att det är just en motion som du vill skriva. Kom på motionsskrivarstugan så diskuterar vi det!

Motionsskrivarstugan kommer ske digitalt via Zoom. En direktlänk till mötet hittas här.

Ansökan till mottagningen har öppnat!

Ansökan till mottagningen har nu öppnat!!

In o sööök ! Du kommer inte ångra dig, det är bland det roligaste man kan göra på data!!

superbra länk

Val på Revisions-SM

Nomineringen inför Revisions-SM är nu öppnad och går att finna här.

Detta val inkluderar en helt ny funktionärspost: Vice Kassör!

Sök D-Dagen Projektgrupp 2021

🤙 https://ddagen.se/sok 👈 Nu är det en vecka kvar till ansökan till D-Dagens projektgrupp stänger!😮 Ansök till det största projektet inom sektionen. Det kommer vara ett halvår av teambuildings och gemenskap. Få erfarenhet inom områden Mäss🏢, Sälj📝, PR📷, Ekonomi💰 och Fest🎉. Om du funderar på att söka men inte är helt säker på vad de innebär så finns mer information om varje roll i formuläret. Vill du veta ännu mer är det bara fråga under intervjun. D-Dagen är sjukt kul🙌 Så med det sagt SÖK D-Dagen! 👉 https://ddagen.se/sok 👈

Valhandlingar Extra-SM 2021

Valhandlingarna för Extra-SM är nu tillgängliga, de går att hitta här.

Curtain talks från EECS

TL;DR EECS skolan har fyra olika matematiska curtain talks under våren. Det första är nu på onsdag den 27 januari.

Läs mer på denna länk: https://www.digitalfutures.kth.se/event-category/curtain-talks/

Här är alla datum med tillhörande eventlänk

Curtain talk: Shannon’s theorem, 27 January In the first Curtain lecture, Professor Mikael Skoglund, will talk about Shannon’s theorem. https://www.facebook.com/events/1238535359881447/

Curtain talk: Lambda calcul, 24 February Meet David Broman who can tell us about the origin of the Lambda calcul, what it means and how it has been instrumental in shaping the landscape of technology. facebook.com/events/131975562088541/

Curtain talk: Differential privacy equation, 28 April Meet Professor Sonja Buchegger, that will be talking about the Differential privacy equation. facebook.com/events/239543071028512/

Curtain talk: Bayes theorem, 23 June Meet Professor Patric Jensfeldt, that will be talking about the Bayes theorem. facebook.com/events/465276887819717/

Nya regler för META under pandemin

Hej alla Sektionsmedlemmar!

I och med den nya pandemilagen och tillkommande rekommendationerna har KTH och THS beslutat sig för följande gällande META:

 • Nya öppettider för META kommer vara mellan 8-22.
 • Nya maxgränsen i META är 26 personer.
 • Möbleringen kommer att anpassas efter detta så snart som möjligt, vänligen möblera inte om.
 • Lokalen är öppen i studiesyfte, ej för Sektionsaktiviteter.

Utöver detta finns det ny information om Nymble och THS från Kårordförande Charley:

Events:

 • We will continue having no events in Nymble or Osqvik.
 • The previous rule about administrators for crucial democratic meetings being allowed to book rooms in Nymble is no longer in effect.

Public areas in Nymble:

 • Nymble, the Bookstore and the Restaurant will still be open, but with new updated safety information posted around the building and even stricter restrictions in the number of seats and tables in their respective areas.
 • Only 4 people per table is allowed, and we ask that people do not move any furniture. If you happen to be in Nymble we ask that we all help out to remind people of these restrictions when necessary. For example, if you see a table with too many people, ask them to move apart.
 • KårX will continue to be physically open only Monday-Wednesday, but will still be reachable by phone: 08-790 98 51 and by mail: [email protected] during their regular office hours.
 • THS Café is closed and the Restaurant will instead be open 9-15 for the foreseeable future. Lunch will still be served as usual in the restaurant, with some extension of its supply in order to offer what THS Café usually does.
 • We will regularly evaluate the situation and the above is subject to change.

What do we know right now about KTH?

 • KTH library will open again on January 25th.
 • Study places are kept open as usual.

Fortsätt att ta hand om er och varandra <3

Ett-fortfarande-Zoom-DM

På fredag den 22:a januari så är det DM!

På DM kommer styrelsen, bland annat, att gå igenom två tagna per capsulam-beslut, stänga två projekt och informera om entledigande av två funktionärer.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoomlänk finns här

Kallelsen finns här

Handlingar finns här

Kompletterande handlingar kan ni hitta här

Fullständigt protokoll finns här

Nominering till THS Kamratstipendium

Nu kan du nominera dina vänner till THS Kamratstipendium! Kamratstipendiet är ett stipendium som delas ut varje år på varje sektion till särskilt goda kamrater. Förutom den stora äran så får mottagarna av stipendiet också lite klirr i kassan.

Känner du att någon varit en särskilt god kamrat i år? Kanske startat en distansstudiegrupp eller bara varit riktigt skön?

Se till att nominera dem nu!

Formuläret är öppet fram till 17:e februari.

Hälsningar, D-rektoratet

Nominering till Hedersdeltat

På Revisions-SM presenteras mottagare av Hedersdeltat, därför vill vi påminna om att just du kan nominera dina kamrater som du vill se belönade med sektionens finaste förtjänsttecken.

Använd länken nedan för att skicka din nominering!

Hedersdeltat utdelas till de sektionsmedlemmar som synnerligen förtjänstfullt verkat ideellt för sektionen. Ta chansen och nominera någon som har gjort ett viktigt jobb för sektionen!

Sista dagen att nominera är 17:e februari!

Hälsningar, D-rektoratet