Lunchmöte med Studienämnden

Det är dags för årtiondets första studienämndsmöte! Välkommen idag (24/1) kl. 12 i META:s mötesrum för att diskutera vårens kurser och klaga på dålig tentarättning. Fika utlovas.

Spelkväll med QN

Ohoy! Lite tätt inpå men imorgon kör vi ännu en brädspelskväll så kom och prova på något nytt eller kör något bekant!

När? 17:17 21:a (imorgon) Var? META

TENTAclePub med THS International

Det är dags igen att ta på er ovven eller fracken och FESTA LOSS på TENTAcle Puben!😍🕺🏼💃🏼

THS Internationella Mottagning har en stor fest för alla nya studenter på Nymble med gratis inträde. Alla är välkomna! Vi vill att NI ska visa hur man festar! Så kom, köp TENTAcle Pub-märket, dansa på våra två olika dansgolv och festa järnet! Platoon DJs och Osquar Mutter kommer att vara där! Frågan är vilken sektion som kommer vara mest välrepresenterade på dansgolvet....

Om ni missade Tentapuben i januari eller är sugna på att festa mer så är detta perfekta tillfället!

INFO 🐙 Pris: GRATIS inträde! 🐙 Märken: 20 kr 🐙 Plats: Nymble 🐙 Tid: 20:00-01:00 🐙 Obs: Ta med leg!

Utlottning av termos som ger gratis kaffe hos THS med MPYA!

Nu på onsdag den 22 januari kommer Mpya Digital och lottar ut 50 termosar som ger gratis kaffe på THS Café till och med den 14 februari. Utlottningen är klockan 12:30 i META!

Project Pride - Group Executíf

Project Pride startades förra året, och blev en hejdundrande tillställning, så i år ska vi bli ännu bättre! Men för att bli det måste vi ha en otrolig ledningsgrupp. Därför har nu ansökan till Project Pride 2020 Group Executíf nu öppnat!

Sista dagen att ansöka kommer vara 31/1.

Plums20

ENGLISH BELOW👇👇🇬🇧

Ett nytt årtionde är här, men det betyder inte att DKM tänker strunta i de gamla feta festerna! Det har nämligen blivit dags för Plums20!!💥

Vad är Plums brukar folk fråga? Och svaret är enklare än vad man tror! Det är årets fetaste fest som sker i ett badhus(?) med 3 barer, DJs, 15 tappra bartenders/poolboys, 2 pooler, 1 vattenrutschkana och hela 300 underbara gäster!!!🏊‍♀️🤽‍♂️🐬🏝

Den 8:e februari 2020 slår DKM upp dörrarna till Mörbybadet och välkomnar er alla till en rolig kväll av festande, badande och självklart de godaste drinkarna ni nånsin druckit i ett badhus!🍹

Om du aldrig festat i ett badhus så är detta ett ypperligt tillfälle att göra det! Och om du har det, så vet du säkert att Plums kommer vara FETT!! Detta event är öppet för alla personer som är över 18 år och inte bara för dataloger, så bjud in alla era vänner för en ännu roligare kväll!! I eventbilden hittar ni några roliga bilder från det senaste årtiondet men låt oss visa att detta årtionde också kan leverera!!

Biljettsläppet kommer ske nu på onsdag den 22 januari kl 19:00! Se till att hugga er biljett ASAP då, och det gör ni på 👉 http://plums.dkm.io

Om ni mot all förmodan missar biljettsläppet så kommer en reservlista att släppas dagen efter (23/1) klockan 19:00 på 👉 http://plums4slowpokes.dkm.io.

🚨VIKTIG INFO OM BILJETTKÖPET🚨: När du köpt biljett så kommer du få ett mail med en länk där du kan fylla i dina uppgifter! OBS! BILJETTER ÄR PERSONLIGA OCH KAN EJ ÖVERLÅTAS! För detta event använder i Confetti, och då fungerar det så att biljetter reserveras om man trycker på "Köp Biljett". Om köpet inte går igenom så släpps biljetten efter 10 minuter. Alltså är det inte hopplöst om man glider in några minuter sent och ser att biljetterna är slut - vänta några minuter och försök igen. Vi kommer publicera ett inlägg när biljetterna är slutsålda.

Priser: Inträde (inkl. mat): 285 :- Barbongar: 100 :-/st Öl/cider: 1/4 barbong Drinkar: 1/2 barbong Alkfritt : 1/8 barbong

Årtiondets första-DM

Den 23:e januari kommer ett DM att hållas i sal E32 klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, besluta om stängning av META vid den 4:e februari på grund av medias branschdag.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Nytt Datum för Extra-SM

Nytt datum för Extra-SM som tidigare var 23e Januari är satt till 28e Januari i L1. Ny reservtid är 30e Januari I L1. Kallelse hittar ni nedan.

Kallelse

Apply for SNNC 2020

SNNC 2019 har nått sitt slut, och Students’ Nobel NightCap rör sig nu vidare till nästa studentkår på nästa skola: THS på KTH

Students’ Nobel NightCap är efterfesten till Nobelbanketten och vi tar in ~1800 gäster till en kväll fylld av dans, mat, fantastiska artister och enormt spektakulära dekorationer. Det är ett projekt som engagerar runt 350 studenter och växer till att bli ett av de största i Stockholm.

SNNC 2020 letar nu efter sin kommitté för att gå med på denna fantastiska resan för att skapa världens bästa efterfest.

Följande poster är öppna:

 • Corporate Relations
 • Food & Beverage
 • Guest & Safety
 • Logistics & Operations
 • Human Resources
 • IT & Communications
 • Construction, Décor, Sound & Light
 • Entertainment & Costumes

Mer information angående de olika posterna och hur man kan ansöka kan hittas på THS hemsida på https://ths.kth.se/SNNC. Dead-line är 23:59 den 25:e Januari.

Onsdag den 22:a Januari från klockan 12:00-14:00 så kommer Axel att stå i Nymble under Kårens Dag och prata om Students’ Nobel NightCap. Han kommer även att stå i Tidningsrummet i Nymble mellan 10:00-15:00 Torsdag den 23:e Januari och snacka NightCap.

Välkommen till Students’ Nobel NightCap! Och vänliga hälsningar från Generalen för SNNC 2020, Axel Andersson, låt oss skapa nästa NightCap tillsammans.

Val på Extra-SM

Nomineringen för valet på Extra-SM har öppnat. Nominera eller kandidera på val.datasektionen.se

Extra-SM

Den 28:e januari kommer ett Extra-SM att hållas i L1 klockan 17:30.

Reservtid är den 30:e januari i L1 klockan 17:30.

På Extra-SM kommer, bland annat, bordlagda ärenden från Glögg-SM att diskuteras samt fyllnadsval för flera funktionärsposter hållas.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Förvaltningsrevisionsrapporten hittas här

Studenter till undersökning om framtida jobb

Just nu gör företaget Beyond Research en undersökning om hur civilingenjörsstudenter ser på jobb, arbetsmarknad och sin framtid. De kommer att genomföra fokusgrupper i Stockholm den 21 januari och söker studenter som är intresserade av att delta. Upplägget är en 1,5 h lång fokusgrupp där man tillsammans med en moderator får svara på frågor om hur man ser på sin framtid och jobb kopplat till sin utbildning. Man är alltid helt anonym och alla som är med får 500 kr som tack för att de deltar.

De har tagit fram ett formulär där intresserade studenter kan skriva upp sig för att delta, och om de passar in så kontaktas de via telefon eller mail.

D-rektiv

I enlighet med stadgarnas §4.4 Brådskande ärenden utövar jag D-rektoratets befogenheter för att i enlighet med §4.8 D-rektiv i desamma utfärda ett D-rektiv kring sektionsmedlemmarnas liv och leverne.

Det är ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som utmaningar, om man inte får vara två om dem. Det är bra mycket trevligare att vara två!

Tack till er alla som har varit del av sektionen under 2019! Ett särskilt stort tack till alla underbara funktionärer som utvecklat och arbetat för Datasektionen under 2019, det har varit fruktansvärt roligt att arbeta med er. Jag önskar även alla funktionärer ett stort lycka till inför nästa år, ni kommer göra ett grymt bra jobb!

Gott nytt år allihopa!

Vi ses i VIC — Ävelin Pantigoso Velasquez, Sektionsordförande 2019

Musikhjälpen: KlubbiPubbi

Veckans onsdagspub hålls precis mitt under Musikhjälpen-veckan, och årets tema är "Sex är inte ett vapen"! Vi måste försöka skrapa ihop så många slantar vi kan åt detta fina ändamål, eller hur? ❤️

Förra året lyckades vår sektion samla in 11250 kr, alltså mest på KTH. Låt oss försöka slå det i år och hålla vår plats som bäst på KTH!!

Snart kommer det gå att donera på dkm.io/mh, dela o donera!! Puss o kram ♥

Det har gått på toook för länge tid sedan datasektionen och DKM haft en ny märkesdrink... Ni har lämnat in era förslag och vi har tagit fram de bästa! På Puben så kommer det finnas möjlighet att rösta fram Datasektionens nästa och nyaste Märkesdrink!!!!

Stekar-Skiftes i värmen

Då var det dags igen!

Vad är skiftes tänker ni? Jo, det är en fantastisk sittning som anordnas si så där runt när det är val på SM, ca två gånger om året. Det är en sittning som är till för att hylla ni som är funktionärer eller kanske nu har blivit det för första gången. Är ni inte funktionär är ni så klart välkomna också, sittningen är öppen för alla.

Sittningen börjar 19.00, fredag den 6 december, kom iklädd i eran finaste ovve eller stekar-outfit.

Sittningen är öppen för alla sektionsmedlemmar. Sittningen är gratis med alkfri biljett (Farsan betalar) och 50 kr för alkfull.

NyMbLAN!

Yo Gamers! NyMbLAN kommer bli asfett! Från fredag den 17:e till söndag den 19:e kör vi hårt i Nymble! I år är (jag) DESCtop med och hjälper till att anordna NyMbLAN och det kommer bli asgött. Det kommer spelas typ allt på LANet, så ta med er en dator och ett bra humör så hittar vi på något. Mer info kommer snart! (Förköpsbiljetter kommer börja säljas rätt så snart!)

Julfika med META:s Internationella nämnd

Kom och njut av några typiska svenska jultraditioner med oss! Det kommer finnas glögg, pepparkakor och lussebullar. Det kommer även finnas flera aktiviteter, som:

❄️ Dekorerande av pepparkakor ❄️ Julpyssel ❄️ Svenskt julquiz (på engelska)

... och mycket mer!

Alla studenter på data och media är välkomna, men vi blir självklart extra glada av att få träffa internationella studenter från data och media.

Vill du komma bör du RSVP:a i formuläret (där du också kan skriva om matpreferenser etc.).

Ett vintrigt välkomnande från META:s Internationella nämnd

Ett Vettigt-DM

Den 9:e december kommer ett DM att hållas i E32 klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, besluta om Samboendeavtalet.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen hittar ni här.

Handlingarna hittar ni här.

Kompletterande handlingar hittar ni här.

Enkät angående sektionstillhörighet för CTMAT

Hej sektionen! Här är en enkät för att ta reda på vad ni tycker om sektionstillhörigheten för KTH:s nya civilingenjörsprogrammet i teknisk matematik. Frågan diskuterades även som övrig fråga på SM igår, men då det var en av SM:s sista punkter och många hade gått så vill vi även fråga om er åsikt på det här sättet.

KF är över och formuläret är därför stängt.

dJulkalendern

Tjenare Sektionen!

Nu på måndag så är det dags för dJulkalendern och vi vill förstås att ni ska vara med.

För er som inte vet så är dJulkalendern en julkalender för dataloger, där varje lucka är en CTF utmaning. Varje vardag i december kl 12.15 fram till jul så kan ni öppna dagens lucka och målet är att försöka lösa den på så kort tid som möjligt.

Det ni tävlar om är titeln "Bäst på att DATA" och även ett mystiskt pris.

Samarbete är helt tillåtet så det är bara att hugga tag i en kompis.

Första luckan släpps nu på måndag så se till att vara redo! https://djul.datasektionen.se/

Lycka till! 🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆

Lunchmöte med studienämnden

Studienämnden har sitt nästa lunchmöte imorgon 27/11 kl. 12 i mötesrummet i META. Välkomna!

FOI har Lunchföreläsning!

Varje närvarande kommer att få varsin glasmatlåda! 😍De erbjuder även 120 stycken exjobb som du inte vill missa!

Totalförsvaret forskningsinstitut, FOI, bjuder in till en teknikresa som sträcker sig från dåtid, nutid och ända in i framtiden. Du kommer få en liten inblick i nuvarande och kommande utmaningar som samhället står inför och hur dessa utmaningar kan lösas med ny spännande teknik.

DKM presenterar: dJulmiddagen

Det är varmt och mysigt, du sitter och läser din favoritroman framför elden med en varm choklad vid julgranen. Det doftar pepparkakor och saffran och allting är bra! Har ni inte saknat dessa känslor? Har ni inte saknat julen?

Det har vi med. Därför fortsätter vi den fina traditionen med ett otroligt julbord på dJulmiddagen, med massor av trevligheter och mysigheter! Julklappsbyte är också tradition 🎁 , kanske en tomte 🎅🏼som dyker upp från buskarna (eller nordpolen?) eller kanske evil Lucia. Det må vara en mysig lucia dag, men det är ju också fredag den 13:e (hitta easter egg i eventbilden.. like if you see it).

Den 13:e december öppnar vi dörrarna 19:00 och välkomnar er till den anrika traditionen på data: dJulmiddagen. Vi bjuder på god buffé och för första gången på några år så har vi nu skapat ett märke dagen till ära. 🍗🧀🍪🥮🥧

Biljetterna är för dataloger +1 och kommer släppas 18.00 på måndag den 2/12 här i eventet! De brukar gå på typ 0.6754 sekunder så var redo!! Därefter kommer ett mail med mer info.

Dresscode: business casual (absolut inte ovve!!) Stämning: mysig Biljetter: Alkohol - 170 kr Utan alkohol - 140 kr

Stockholm Chaos & Resilience Engineering Day 2019

We are pleased to invite you to the Stockholm Chaos & Resilience Engineering Day 2019.

If you are interested in chaos engineering, system reliability and DevOps, welcome to join us on Dec 4th, 2019, at room M1, KTH main campus!

Main page: https://chaos.conf.kth.se

Participation: Free registration via https://kth.se/form/chaosengineeringday2019

Overview of the program:

 • Keynote: Russ Miles, CEO of ChaosIQ,

  From Being Wrong(TM) to A Superpower in One Step

 • Barry O’Reilly, the founder of Black Tulip Technology and creator of Antifragile Systems Design

  Decomposing for Chaos: resilience through flow-based architecture

 • Julien Bisconti, a site reliability engineer

  Chaos Engineering with A Service Mesh

 • Long Zhang, a Ph.D student in computer science at KTH

  Introduction to Royal Chaos

 • Markus Weninger, a teaching and research assistant at the Institute for System Software at the Johannes Kepler University Linz, Austria

  Analyzing Memory Errors in Production

 • Paris Carbone, open source committer at the Apache Foundation, senior computer scientist, the leader of the “Continuous Deep Analytics” group at RISE

Reliable Stream Processing at Scale with Apache Flink

dJulkalendern öppnar upp för gästluckor

dJulkalendern, datas årliga advents-CTF, bjuder in vem som helst att skriva en gästlucka och fortfarande kunna tävla. Luckan bör göras enligt instruktionerna och mailas till [email protected]. dJul-teamet kommer titta på alla inskick, och besluta vilka om några som tas med i tävlingen. Ju bättre lucka du skriver, desto större chans att den kommer med, och du kan fortfarande lösa den och få billiga poäng! Vi kommer inte meddela på förhand huruvida vi har tagit med luckan eller inte, och vi kan också ändra den efter eget tycke. Författaren krediteras efter att luckan är löst, och när tävlingen tar slut.