Rekryteringen till Project Rewind stänger snart

Halloj Sektionen!!

Missa inte att rekryteringen till Project Rewind stänger nu på måndag den 21/6. Om du har några som helst frågor om Rewind eller livet i allmänhet, kontakta oss så svarar vi gärna.

Deadline för att registrera kvitton i cashflow

Hej sektionen! Nu när sommaren har invigts, så innebär det att våren är över. Vad gäller utlägg från våren, så har vi i D-rek beslutat oss för att sätta en inlämningsdeadline på den 1:a juli. Innan denna dag måste kvittot vara registrerat i cashflow digitalt, annars kommer det inte betalas tillbaka. Med våren menar vi i detta fall alla utlägg för transaktioner som skedde innan 1:a juni. Man behöver dock inte lämna in fysiska kvitton i kvittopärmen innan denna deadline. Detta kan göras sen under hösten.

META kommer vara sommarstängt, så kvittopärmen kommer spendera sitt sommarlov hemma hos Vice kassör. Ifall man vill lägga in sitt kvitto i pärmen under sommaren, kan man kontakta Vice kassör på [email protected] och boka in en tid för att lämna in den. Några har tidigare anmärkt att Vice kassörs-mailen ger ett error att adressen inte kunde hittats när man skickat ett mail till den. Vi håller på att utreda felet, men tills dess så är det inget att oroa sig över, alla mail kommer fram ändå!

Sök projektgruppen för GEEK!

Goood morgon sektionen!

Nu är det ju så att jag gått o blivit Öfvermatrona. Med denna titel kommer ju tydligen en del jobb (ha, vem hade kunnat ana?!), och en del av det skulle jag behöva hjälp med. Det är här ni kommer in! Jag söker nu ett gäng tappra själar som skulle vilja hjälpa mig planera och genomföra event för GEEK nästa år, samt kunna representera nämnden i min eventuella frånvaro på typ sektionsmässor och liknande. Låter det här superkul? Eller iallafall lite kul? Skulle du vilja planera ett par riktigt najs sittningar? Eller nåt mysigt fika? I sådana fall: fyll i formuläret här nedan!

För övriga frågor går det jättebra att skriva till mig precis överallt, utom på öfvermatrona-mejlen som jag tyvärr inte fått tillgång till än.

Allt fint, allt gott,

Amanda Hallstedt, Öfvermatrona

Sök chefsgruppen för METAspexet 2022!

Hej sektionen!

Direqteurerna för METAspexet 2022 kan stolt presentera att ansökan till chefsgruppen för nästa spex har öppnat!

Vi letar nu efter chefer som tillsammans med oss vill skapa det bästa spexet någonsin och samtidigt se till att ha riktigt roligt tillsammans. Vill du vara med och dra i ett av sektionernas största och spexigaste projekt?

Sök till chefsguppen i formuläret nedan!

Vill du veta mer? Läs i formuläret!

Vill du veta ännu mer? Skriv till oss!

Sista dag att söka till chefsgruppen är söndag den 13:e juni klockan 23:59.

Spexiga hälsningar,

Anja & Christian

Direqteurer för METAspexet 2022

Hej i tentastressen!

EDITED: Råkade skriva tiderna i fel ordning, men nu ska de stämma överens!

På fredag har Studienämnden länkmöte för årskurs 1-3 och vi behöver era åsikter! Därför har vi tänkt ha lite lunch(ish)event den här veckan där ni kan komma och få prata direkt med era årskursrepresentanter, och kanske diskutera kurser med era studiekamrater. Tider och zoom-länkar är som följer:

Ettan tors 3 juni kl 12.15-13.00 https://kth-se.zoom.us/j/61064927416

Tvåan tis 1 juni (imorgon) kl 15.15-16.00 https://kth-se.zoom.us/j/69085076814

Trean tis 1 juni (imorgon) kl 12.15-13.00 https://kth-se.zoom.us/j/61479946504

Om ni inte kan komma på er årkurs utsatta tid men har saker ni vill framföra så kan ni mejla det till er årskursrepresentant på ake-[årskursnummer]@d.kth.se eller direkt till mig på [email protected] På diverse sociala medier har också formulär länkats som man kan fylla i om man vill!

Hoppas vi ses där!

Uppgradering av Loginsystemet

Loginsystemet bakom login.datasektionen.se håller på att uppgraderas av IOR för att fortsatt vara kompatibelt med KTH-login. Tjänsten kan komma att sluta fungera under tiden. Processen borde vara klar senast på tisdag.

Rekrytering till Project Rewind

Tjenare Sektionen!

I höst så smäller det. 🍂💥 Project Rewind går av stapeln och vi ska med pompa och ståt visa allt som sektionen har att erbjuda.💃

Någon gång efter mottagningen kommer allt detta att hända och då behöver vi din hjälp för att se till så att det blir så maxat som möjligt. 🥳 Just nu så söker vi 5 tappra kämpar som är taggade på att visa vad Data går för. Det vi behöver är Ekonomi, Event, Grafik, Sociala medier och Spons men om du har något annat att erbjuda så är vi öppna för det. Mer information om vad rollerna innebär hittar du i formuläret. Tveka inte heller på att kontakta oss vid minsta fråga.

Om du som nämndordförande eller övrig cool person känner att du vill vara med och arrangera ett event så får du jättegärna kontakta oss.

Känner du att du vill vara med och utforma Rewind? Glid in på formuläret nedan och sök! https://forms.gle/HnZgcmcP1y9xQtBu9

Ta hand om er så ses vi i Höst! ❤️ // Douglas & Lisa

Påminnelse om Extra-SM

Snart är det dags för Extra-SM, starttiden är 14:00 och vi siktar på att dra igång så snart som möjligt. Dagordningen är väldigt kort och förutom den vanliga formalian är det endast en motion om budget och verksamhetsplan till Project Pride 2021 som ska behandlas.

Zoomlänk hittas här

Handlingarna hittas här

Studienämndsmöte

Hej allihopa! Idag har Studienämnden sitt sista lunchmöte för terminen, alla är välkomna att vara med. Ni hittar oss på zoom kl 12.15: https://kth-se.zoom.us/j/61042984621

Ett-Bahamas-vacation-DM

Hej sektionen!

Nästa vecka är det DM på Zoom igen. Styrelsen kommer att, bland annat, besluta om stängning av projektet METAspexet 2020 och stängning av META för D-Dagen i oktober.

Zoomlänken finns här.

Kallelsen finns här.

Handlingar finns här.

Kompletterade handlingar finns här

Beslutsprotokoll finns här.

Extra-SM

Den 29:e maj kommer Extra-SM att hållas på Zoom 14:00.

På mötet kommer motion kring budget och verksamhetsplan för Project Pride 2021 beslutas om.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoomlänk till mötet finns här

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

KF-fika inför KF-möte

Hej sektionen! Idag kommer sittande KF-ledamöter hålla i ett KF-fika där vi kommer diskutera KF-handlingarna till KF-mötet ikväll.

Handlingarna hittas här.

Mötet kommer hållas på denna zoomlänk.

Alla sektionsmedlemmar är välkommna!

Jämlikhetsnämnden tipsar om lunchföreläsning

Ta del av en utbildande föreläsning om rasism i arbetslivet och hur man kan agera när det händer! Fanna Ndow Norrby är känd från en av Sveriges största poddar Raseriet där hon tillsammans med Amie Bramme Sey avverkar ämnen som är kopplade till populärkultur, relationer, rasism. Ja, deras vardag helt enkelt. Detta vill ni inte missa! OBS! Platserna är begränsade! Bekräftelse om du har fått en plats kommer senast en dag innan föreläsningen. Var: på zoom När: 20/5 kl 12:10-13:00 Hur: anmäl dig i formuläret så skickar vi en inbjudan via mail Anmälan: https://forms.gle/9jr3yvtMGszAKX4N6

Studienämndsmöte

Idag på lunchen (12:15) har Studienämnden möte, välkommen! https://kth-se.zoom.us/j/65231268947

PÅMINNELSE intresseanmälan för dOsq

Hej igen bästa sektionen!! Glöm inte att intresseanmälan för dOsqs deltagande under Mottagningen 2021 är öppen!🎉🙌 Deadline att fyllla i den är den 27/5!! Alla dataloger som inte är med i mottagningspersonalen, men som mer än gärna vill hjälpa till med Mottagningen på något sätt, är varmt välkomna att anmäla sig i formuläret nedan! Vi behöver statister, tentavakter, taggade rejvare, förfestfixare med mera! Det är skitkul, fyll i den 😍 Har ni några frågor är det bara att skriva till mig eller Melvin Lundqvist Klicka in på formuläret nu på direkten, mer info finns där! /Titel21❤️

THS välmåendeenkät

Idag så har nog de flesta fått en enkät på mail av THS om studenters välmående. Skickar den här i förhoppning att öka synligheten.

Valhandlingar - Val-SM 2021

Valhandlingarna för Val-SM är nu tillgängliga, de går att hitta här: https://drive.google.com/file/d/1F8wnjDk6VQ6bUU-6bNA8wqnRkZQ7ubka/view?usp=sharing

Förlängd valperiod för vissa poster

Valperioden för följande poster har blivit förlängd, då det inte fanns några acceptanser för dem:

  • Datas art Director
  • Sektionsidrotsledare

Nya nomineringsstopp är den 10e maj och acceptansstopp är 17e maj.

Gå in på val.datasektionen.se och nominera nu!

Röstningen i Kårfullmäktigevalet har öppnat

Nu har röstningen i valet till Kårfullmäktige börjat! Det är dags för er att välja vilka som kommer att föra er talan i THS högsta beslutande organ från nu i höst till nästa sommar!

Rösta gör ni på Mina Sidor under fliken "Enkäter" på ths.kth.se/login. Tänk på att alla får en enda röst att lägga på någon kandidat, så välj noga. In och rösta!

Valet stänger den 10:e maj.

DM-innan-Val-SM

Hej sektionen!

Torsdagen den 6e maj är det DM inför Val-SM. D-rektoratet kommer bland annat att behandla inkomna motioner inför SM.

Här finns kallelsen.

Här finns handlingar.

Här finns kompletterade handlingar.

Här finns zoomlänk till mötet.

Här finns beslutsprotokoll.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Hälsningar, D-rektoratet

Studienämndsmöte

Dagens lunchmöte sker på den här länken: https://kth-se.zoom.us/j/63642814544. Välkommen!

Gratis samtal med psykolog genom Mindler

THS erbjuder alla KTHs studenter att använda Mindler för att få upp till fem samtal gratis med en psykolog. Det krävs inte att du är medlem i THS för att använda erbjudandet, bara att du är KTH student.

Mindler erbjuds som ett alternativ dit alla studenter kan vända sig till för att få stöd, där kan du boka en tid inom 24h med en psykolog.

För instruktioner och mer information om hur du som student använder tjänsten, läs vidare här: https://bit.ly/ths-support21. Värt att notera är att det krävs en partnerkod för att få samtalet gratis, detta kommer skickas ut idag (29e april) genom KTHs nyhetsbrev som kommer till alla studenter. Hittar en inte mailet kan en kontakta Ävelin på [email protected] för att få tillgång till koden.

Baka med Bakis

Nu har Bakis äntligen nyktrat till och ska för första gången hålla ett bakevent digitalt!

Eftersom att ni förmodligen glömt bort hur man bakar, så behöver ni säkert läras på nytt. Därför har jag tänkt att ha en liten genomgång av bakverk som är lätta att baka. Se till att ha vanliga ingredienser såsom havregryn, smör, kakao, socker, mjöl, ägg och andra standardingredienser.

Själva eventet kommer hållas på Datas Discord, så vi ses där kl. 17:17! Tyvärr kommer sektionen inte kunna sponsra ingredienser eftersom skatteverket inte tycker om att vi har kul på distans.

P. S

Om ni skulle vilja gå med i Baknämnden går det bra att baka något eget innan och visa upp det under eventet. Se till att signa upp er på intresseformuläret innan isåfall.

https://forms.gle/RzmsaQEmN6Loz2ee6

Förlängd deadline för kandidatur till Kårfullmäktige

Hej sektionen! Jag vill bara lite snabbt meddela om att deadlinen för att kandidera till Kårfullmäktige har förlängts till och med den 27:e april. Så om du missade att kandidera innan så är det ett perfekt tillfälle att göra det nu!

Tidigare störning i loginsystemet har åtgärdats

Alla system borde vara tillgängliga nu.

Om så är inte fallet, kontakta IOR via mejl ([email protected]) eller i vår Slack (ior.slack.com).