Ett-fortfarande-Zoom-DM

På fredag den 22:a januari så är det DM!

På DM kommer styrelsen, bland annat, att gå igenom två tagna per capsulam-beslut, stänga två projekt och informera om entledigande av två funktionärer.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoomlänk finns här

Kallelsen finns här

Nominering till THS Kamratstipendium

Nu kan du nominera dina vänner till THS Kamratstipendium! Kamratstipendiet är ett stipendium som delas ut varje år på varje sektion till särskilt goda kamrater. Förutom den stora äran så får mottagarna av stipendiet också lite klirr i kassan.

Känner du att någon varit en särskilt god kamrat i år? Kanske startat en distansstudiegrupp eller bara varit riktigt skön?

Se till att nominera dem nu!

Formuläret är öppet fram till sista februari.

Hälsningar, D-rektoratet

Nominering till Hedersdeltat

På Revisions-SM presenteras mottagare av Hedersdeltat, därför vill vi påminna om att just du kan nominera dina kamrater som du vill se belönade med sektionens finaste förtjänsttecken.

Använd länken nedan för att skicka din nominering!

Hedersdeltat utdelas till de sektionsmedlemmar som synnerligen förtjänstfullt verkat ideellt för sektionen. Ta chansen och nominera någon som har gjort ett viktigt jobb för sektionen!

Sista dagen att nominera är sista februari (alltså 28:e i år)!

Hälsningar, D-rektoratet

Uppdatering av kallelse inför Extra-SM

Kallelse och handlingar för Extra-SM har uppdaterats för att även innehålla valet av Internationell Studentkoordinator, en synnerligen viktig post på sektionen!

Kallelsen finnes här

Och handlingarna här

Val på Extra-SM

Det är dags för val igen!

Nomineringen inför Extra-SM den 26e januari har öppnat och hittas här: val.datasektionen.se

Extra-SM

Den 26:e Januari kommer Extra-SM att hållas på Zoom 17:30.

Under mötet görs andra läsning av motionen "Införandet av posten Vice kassör" och propositionen "Bättre protokollrutiner" och fyllnadsval hålls för D-Dagenansvarig, Revisor och Valberedare (Kalenderår).

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoomlänk till mötet finns här

Dokument

Kallelsen hittas här

Handlingar finns här

D-rektiv

I enlighet med stadgarnas §4.4 Brådskande ärenden utövar jag D-rektoratets befogenheter för att i enlighet med §4.8 D-rektiv i desamma utfärda ett D-rektiv kring sektionsmedlemmarnas liv och leverne.

Under ett år kan en stöta på många motgångar. Dessa brukar kännas lättare efter en löprunda. Om det inte känns lättare har du förhoppningsvis blivit så snabb att du kan springa ifrån dina problem.

Tack till er alla som har varit del av sektionen under 2020! Ett särskilt stort tack till alla härliga funktionärer som under året tvingats ställa om sina verksamheter efter de nya omständigheterna. Det har varit otroligt roligt att arbeta med er och jag har inspirerats av er kreativitet. Jag önskar även alla funktionärer lycka till och ser fram emot att se allt fantastiskt ni gör nästa år. Jag tror på er!! ❤

Gott nytt år allihopa!

Vi ses på Strava - Niklas Vatn, Sektionsordförande 2020s

Ansök till D-Dagen 2021 projektgrupp

Hoppas att ni trots svåra tider haft möjlighet att spendera tid med era nära och kära. Med ett nytt år runt hörnet, och vaccin som redan är på plats blickar vi mot nya möjligheter. Vill du göra något riktigt roligt? Vara med i en givande och lärorik grupp? Verkligen göra en insats för sektionen? I så fall borde du söka till D-Dagen 2021 projektgruppen. Det kommer vara ca 8 månader av teambuildings, spännande arbete och framförallt gemenskap. Mer info om de roller vi söker finns i formuläret. Nytt år, nya möjligheter, ny D-Dagen. SÖK! 👉https://ddagen.se/sok👈

dJulmiddagen 2020 Zoom Edition

It’s beginning to look a lot like Christmas som en vis Bing Crosby en gång sjöng. Sakta men säkert närmar sig julen och vanligtvis så här års brukar DKM ställa till med lite julfest med mys och julbuffé. Traditioner är till för att hållas (åtminstone denna) och vi vill ju såklart bidra till mer julstämning åt vår kära sektion under dessa mörka tider. Därför presenterar vi dJulmiddagen Zoom Edition!🎄

Under kvällens gång bjuds det på ett å annat vykort från bl.a. nya DREK och Titel för Mottagningen 2021. Näeee vad spännande! ❄️

Bäst av allt är att i år är alla välkomna och det är HELT gratis. Så greppa tag i lite julesnackzz och kanske en kopp med glögg, och kom och mys med oss i dJulmiddagen Zoom Edition nu på lördag!⛄

📍 Var? Zoom (Länk kommer släppas här precis innan eventet börjar) 🕕 När? Mingel från 18:00, första gycklet körs vid 19:00 ✨ Stämning? MYSIG

Musikhjälpen

Nu är det återigen dags för musikhjälpenveckan! Det har startat nu med temat: "Ingen människa ska lämnas utan vård"! Ett år som detta är det många som drabbats negativt runt om i världen så varje liten krona hjälper ❤️ Datasektionen har en insamlingsbössa nu så in o skänk en slant eller två! https://bossan.musikhjalpen.se/konglig-datasektionen-kth

Till skillnad från tidigare år så blir det tyvärr ingen musikhjälpen pub där med donationer man kunde köa låtar 😥. För att kompensera detta kan folk skicka screens på att de donerat till oss här på facebook eller på instagram! Efter det lägger vi alla låtar ni vill köa till en spellista, som senare kommer spelas på en av våra pubar 2021!!🎉🎉

dJulkalendern

dJuliga hälsningar Sektionen! 🎅

Nu börjar vi sakta men säkert närma oss dJulen och dJulkalendern tuffar på starkt . 🚂

I år så har över 200 hackers valt att ta del av dJulkalendern, vilket vi tycker är sjukt roligt att se. Men det är fortfarande inte försent att deltaga i denna roliga och lärorika tävling. 🥇

För att ge en liten extra morot 🥕 så får man chansen att införskaffa sig ett riktigt coolt märke om man löser alla luckor innan året blir 2021. 🎆

Detta märke kan du sedan pryda din ovve med och ha som ett bevis på att du är "bra på att data". 💻

Lycka till i lucklösandet! 🦆🐤

Lunchföreläsning med Polismyndigheten & Säkerhetspolisen

Skriv upp er här: http://www.nlg.bz/polisen

Varje närvarande kommer få en lunchkupong!

NLG anordnar tillsammans med Polismyndigheten och Säkerhetspolisens ett spännande karriärwebbinarium för studenter inom IT. Representanter för Polismyndigheten och Säkerhetspolisens IT-avdelningar berättar om sina verksamheter och det gemensamma traineeprogrammet som lanseras 2021. På webbinariet deltar även en före detta trainee som idag arbetar hos Polismyndigheten.

Hasta-la-Windows-Vista-DM

Den 10:e december klockan 17:30 kommer ett DM hållas på distans.

På DM kommer styrelsen, bland annat, diskutera att ge ekonomiska accesser till nya ekonomiansvariga för METAspexet 2021 och diskutera två redan tagna per capsulam-beslut.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoom-länken till mötet hittas här

Dokument

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Närvarolista till Glögg-SM

För den andra tiden för Glögg-SM (2020-12-01) finns det ett nytt närvaroforumlär som vi gärna vill att ni fyller i innan ni deltar på mötet. Länken till formuläret hittas här

Det är samma Zoom-länk för mötet som innan. Zoom-länken hittas här

Vi ses på SM!

KF-fika inför KF-möte

Hej sektionen!

Nästa vecka kommer det ske ett kårfullmäktige (KF) möte. Vi KF-ledamöter tänkte arrangera ett digitalt KF-fika inför detta möte, där vi diskuterar om de som kommer tas upp på KF-mötet. Själva KF-fikat tänkte vi köra på onsdag kl 17:30.

För er som inte vet är KF-möten i princip ett sektionsmöte fast på THS nivå. De som har rösträtt på KF-möten är KF-ledamöterna. Varje sektion representeras av 1-4 ledamöter. Hur många ledmöter en sektion får beror på dess storlek.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna att komma på fikat och diskutera KF-mötets handlingar!

Zoom-länk till KF-fikat hittas här

KF-mötes handlingarna som vi tänkte diskutera hittas här

Urnval - sista dagen

Imorgon är sista dagen för att rösta i Urnvalet för Sektionsordförande, Vice Sektionsordförande samt Kassör.

Rösta kan ni göra på durn.datasektionen.se.

Valet stänger vid början av SM imorgon (1/12), så se till att ha röstat innan dess!

Sök METAspexet 2021!

Hej sektionen!

Nu har rekryteringen till METAspexet 2021 äntligen öppnat! Det är dags för alla, stora som små, att söka till årets största (enda?) höjdpunkt! Så öppna upp formuläret och gå igenom ett smörgåsbord av möjligheter. Behöver ni mer inspiration så har vi en trailer att pumpa upp endorfinerna på er här: https://drive.google.com/file/d/1dLQGUJILs2ipgDEl15Sc7ie34LHSiJqp/view?usp=sharing

Rekryteringen är öppen genom nyår, men passa på att söka redan nu så att du inte glömmer det. Sök på metaspexet.se/sok!

Ha det gött and stay safe!

THS: Förlängda coronarestriktioner

Nedan är en översättning av ett meddelande THS ordförande skickade ut angående coronarestriktioner. För originalversionen, se det engelska inlägget.

Hej allesammans På grund av de förlängda lokala restriktionerna i Stockholm län har THS förlängt sina restriktioner på följande sätt. Allt nedan gäller fram till 13e december, efter det kommer nya besked ges.

Event

  • Inga event kommer genomföras i Nymble eller Osqvik fram till åtminstone 13e december.

Nymble

  • Nymble, kårbokhandeln, THS café och restaurang Nymble fortsätter att vara öppna och mer information om säkerhetsåtgärder kommer finnas tillgänglig i byggnaden. Antalet sittplatser kommer även minska. Anledningen till att Nymble inte stängs är för att ge studieplatser till studenter.

  • Arrangörer för viktiga demokratiska möten, kan fortfarande använda Nymbles lokaler, men enbart för arrangörerna. Övriga deltagare deltar via Zoom. Kårordförande måste kontaktas [email protected] för att få tillstånd för detta.

  • KårX är öppet fysiskt måndag-onsdag och fortsätter vara tillgänglig per telefon: 08–790 98 51 och mejl: [email protected] under deras vanliga öppettider.

Vad kommer KTH göra? Biblioteket kommer fortsatt hållas öppet, likt de senaste veckorna, ingen annan information finns tillgänglig för tillfället. När beslut tagits från KTH:s sida kommer vi informera er om det.

Urnval öppnat

Urnvalen för Sektionsordförande, Vice Sektionsordförande och Kassör är nu öppnade.

Valen går att hitta på: durn.datasektionen.se

Google Q&A med Malvina

Den 2a december ordnar Malvina en Q&A med Google. Q&An kommer bestå av en kvinnlig ingenjör som berättar om hennes erfarenheter på Google. På slutet kommer det finnas tid för frågor.

Var? Digitalt

När? 2a december 17:30

Hur? För att vara med måste man anmäla sig. Anmälningslänken finns i facebookeventet.

Vill du hjälpa KTH att kommunicera bättre med dig som student?

Anmälan

Vill du dela med dig av tips och idéer på hur KTH bli bättre på att kommunicera med dig som student och få chans att testa nya förslag för KTH:s webb?

Vi söker nu dig som studerar på KTH och vill ingå en studentgrupp med syfte att göra KTH:s kommunikation med studenter tydligare. Vi som håller i gruppen arbetar med kommunikation, utbildning och användbarhet på KTH.

Du kommer att träffa oss och övriga deltagare i studentgruppen både digitalt via zoom och under campusträffar där vi bjuder på fika. Vill du få chans att påverka för att studenter ska få bättre kommunikation?

Anmäl dig så hör vi av oss till dig inom kort.

EasyTappen

För er som inte vet så är EasyTappen ett event där tappra kämpar samlas för att fixa/pimpa META så gott det går.

Alla ni som vistas i META har förstås möjligheten att vara med och bestämma. Vi har därför skapat ett formulär där ni kan framföra era åsikter.

Nästan ingen idé är för dålig, så in och önska. https://forms.gle/xCK8iSGZqcDHFMwf6 Om man vill vara med och fixa/pimpa så är det bara att säga till.

Ha det bra och stay safe!

TLDR; Fyll i detta formulär om du vill ändra något i META: https://forms.gle/xCK8iSGZqcDHFMwf6

Förlängd valperiod

Då vissa poster inte har så många kandidater som föreskrivs av våra styrdokument så har en ny nomineringsperiod öppnas för dessa.

De berörda posterna är: Internationell Studentkoordinator, Ljud- och Ljusansvarig, Valberedare (Kalenderår), Sekreterare samt Revisor

Nomineringsstopp för dessa poster är den 19 november, samt acceptansstopp den 25e november.

Notera att p.g.a. av ett tekniskt problem i valsystemet så gick det inte att öppna för förlängd nominering för Valberedare (Kalenderår). Den posten har därför lagts upp under fyllnadsval, då detta ger den samma datum för nominering- och acceptansstopp som den skulle haft annars. Valberedare (Kalenderår) har alltså inte ett fyllnadsval utan detta är endast en lösning för att ge den samma datum som den skulle haft annars.