Klagstuga med SN 19/10!

Hej Sektionen!

Har du en kurs du är missnöjd med? Då borde du ta en sväng förbi Qulturkvällen i META på tisdag (19/10), för mellan kl 17 och 19 sitter Studienämnden där för att lyssna på just dina klagomål!

Det är dessutom snart dags för Studienämnden att ha ett s.k. länkmöte, där vi träffar programansvariga och alla lärare för årskurs 1-3 och tar med oss er feedback om kurser. Så, om du har minsta lilla åsikt om dina studier, ta chansen och kom och prata med oss!

Vi bjussar förstås på fika!

Rapport från Utbildningsråd 13/10-2021

Hej sektionen, idag höll THS utbildningsråd (utbildningsråd är ett forum där studiebevakningsansvariga från THS olika sektioner möts för att dela erfarenheter och diskutera hur studiebevakningen kan förbättras). Som representant för sektionen tänkte jag snabbt sammanfatta vad som diskuterades här nedan.

Mötet tog upp två huvudsakliga diskussionspunkter, nämligen:

  1. Masterbevakning och internationella studenter
  2. Vad THS och deras Chefer för utbildningsinflytande (CFU) kan göra för studenterna.

Den första punkten kan summeras i att de flesta sektioner har svårare att bevaka masterutbildningar än deras kandidatutbildningar, och alla sektioner som närvarade hade särskilt svårt att involvera internationella studenter. Inom Datasektionen kan jag säga att vi har en förhållandevis god bevakning på Datalogimastern men vi skulle behöva förbättra vår bevakning av Maskininlärningsmastern (vi letar just nu efter en representant). Vi måste dessutom få bättre kontakt med internationella studenter.

Vad gäller den andra punkten misstänkte vi att de flesta studenter inte har koll på vad THS gör och vad deras syfte är. Vi diskuterade hur de kunde bli mer synliga, speciellt för studenter som inte är så aktiva inom sina sektioner.

Om du som läser detta känner att du vill bidra på något sätt, hör gärna av dig till SNO eller mig (D-UF). Kontaktuppgifter finns på Studienämndens sida på hemsidan.

Sjöslagsförsäljning

Håller mig kortfatad. Många vill ha en extraförsäljning inför sjöslaget, så vi kör nu på fredag lunch. Det kommer gå att köpa både ovve och märken, men skriv gärna till mig innan om ni ska köpa ovve så jag vet hur många :). De som ska åka på sjöslaget kommer prioriteras, jag garanterar inte att alla hinner köpa eller att försäljningen håller på länge.

Studienämndsmöte 12/10

Hej allihopa!

Studienämnden håller möte i METAs möteslokal idag kl 12:15!

Mötena är förstås öppna för alla sektionsmedlemmar. Vi har lite fika på plats att muta er med, så om du har några åsikter om studierna på KTH, ta chansen och kom in och prata en stund!

Ta hand om er! ❤️

After School med Mpya Digital

Häng med NLG på en After School med Mpya Digital på deras kontor nästa torsdag!

Det kommer att bjudas på mat, dricka och annat kul som brädspel, musikquiz och kareoke samt allmänt skön stämmning! Du kommer även kunna prata med Mpya om allt från tech till livet som konsult.

OBS: Begränsat med platser så in och signa upp er i formuläret i facebookeventet! Hoppas vi ses där! 🥳

PS. Hörde även att NLGs ansökan stänger nästa fredag så $ök redan idag på nlg.bz/sok!

Stängning av META imorgon

Hej sektionen!

Imorgon kommer sektionslokalen (META) vara stängt under dagen som studieplats. Detta på grund av att D-Dagen kommer arrangera en lounge i lokalen. Ifall man vill värma matlådor kan man göra detta på bottenplan i Nymble.

Ovvarna är på gång!

Efter mycket om och men har ovvarna äntligen landat hos tryckföretaget här i Sverige, och bör finnas hos oss nu på onsdag 6/10. Om det inte blir några fler förseningar kommer det då gå att köpa ovvar freedag den 8/10 under lunch. Notera att detta inte är en provning, utan ni får endast köpa ovvar!

Kan även tillägga att de som kommer på META-häng ikväll har chansen att köpa de ovvar som finns kvar. Dessa är dock få, så först till kvarn gäller.

Spexpub

Är du sugen på att få veta mer om METAspexet eller bara hänga med lite spexare så är Spexpuben eventet för dig! SpexM bjuder in till pub i META på tisdag den 5e oktober, där det kommer bjudas på mat, spex-drinkar och musik från vårt alldeles egna band! Vi ses väl där!?

Project Rewind: Lunchföreläsning med Studenthälsan

Hej allesammans!

Studienämnden, SSO och Jämlikhetsnämnden har slagit sina kloka huvuden ihop och bjuder nu till lunchföreläsning den 4/10 som en del av Project Rewind!

Vilka är det då som kommer för att föreläsa? Jo, det är Studenthälsan som ska tala om studiehälsa på KTH och hur man upptäcker/hanterar symptom på stress. Superviktiga kunskaper för livet på/under/över/efter KTH, så tips från coachen är att svänga förbi.

Vi kan även stolt meddela att vi kommer bjuda de första 100 anmälda på lite "matigare fika" (~~dvs lunch~~)!

Ta en titt på det länkade eventet för mer information!

Ha det gott! ❤️❤️❤️

Ett-lättat-DM

Den 6:e oktober kommer ett DM att hållas i Sektionsrummet i Nymble klockan 17:30. D-rektoratet kommer att, bland annat, besluta om en provisorisk budget till METAspexet och Studs.

Kallelsen hittar ni här.

Handlingarna hittar ni här.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Förlängd sökperiod för METAspexet 2022!

Hej sektionen!

METAspexet förlänger sin sökperiod till den 5:e oktober! Det är alltså en vecka kvar att söka och sökstopp kommer att firas med en spexpub i META. Se till att vara där om ni vill veta mer om spexet, eller bara ha kul med oss. SpexM (spexets klubbmästeri) har sin rekrytering fortsatt öppen till 10:e november!

Men ni kanske fortfarande undrar vad ett spex är? Det är en teaterföreställning som även har musiknummer och improv. Hela läsåret ska vi jobba tillsammans med allt som kan behövas för att sätta upp en föreställning. Skådespel, musik, dans, kulisser, manus, häftigt ljus, coola kostymer. Möjligheterna är många och det kommer att bli superkul!

Söker gör ni på länken nedan!

Studienämndsmöte 28/9

Hej allihopa!

Studienämnden håller möte den 28/9 kl 12:15. Mötet är digitalt och hålls över Zoom. https://kth-se.zoom.us/j/68673246494

Mötena är som vanligt öppna för alla sektionsmedlemmar. Om du har några åsikter om studierna på KTH, ta chansen och kom in och prata en stund!

Ta hand om er! ❤️

Dags att välja Årets Lärare!

Hej kära dataloger! Stunden har kommit att visa våra hårdast arbetande och duktigaste lärare extra mycket kärlek. Det har nämnligen blivit dags att nominera pristagaren för Årets lärare!

Har ni någon stolt kämpe och som kan lära ut som ingen annan? Skriv lärarens namn och en motivation till varför just denne förtjänar detta eminenta pris i det bifogade formuläret, senast den 28/9.

Ha det fiiint!

D-Dagen lunchföreläsningar

Den 29/9, 30/9, 5/10 och 6/10 har D-Dagen lyckats få in fyra fantastiska företag att hålla digital lunchföreläsning. Dessa företag är inga mindre än Tink, TietoEvry, Skatteverket och Scania! För information om vad dem gör så är det bara att läsa den utförliga beskrivningen i eventen som hittas på D-Dagens facebook sida!

Vi ses där!😊

Sektionsmässan torsdag den 30:e!

🐋 Hej sektionen! 🐋

Den 30:e september så är det dags för Sektionsmässan!

Vad gör man på Sektionsmässan? På Sektionsmässan kommer du ha möjlighet du lära dig mer om sektionens alla nämnder, om funktionärernas roll inom sektionen och vad de gör.

Själva mässan kommer att ta plats (på plats) i KTH Entré byggnaden, på ett av de övre planen, och det kommer att pågå för fullt mellan klockan 12-16. Det kommer bjudas på fika!

Under mässan så kommer det även finnas en scavenger hunt för det alldeles exklusiva Sektionsmässa-märket - så se till att samla poäng!

För mer info, checka vårt Facebookevent!

Ha det bra, så ses vi på mässan!

Brädspellsqväll med QN

Brädspelstisdagarna är ÄNTLIGEN tillbaka! Vi drar igång med chill brädspel som vanligt nu på tisdag. Aldrig spelat förut? Etta? No problem, dyk upp som du är och lär dig spela lite brädspel.

Sugen på att spela något särskilt? Kolla in vårt snygga excelark för att se vad vi har först: https://bit.ly/3CxBr48

Tycker du att det saknas något eller har du andra frågor? Tveka inte att höra av dig till oss!

Ryktas även om att det kommer bjudas på fika!

Var??? META När??? 17.17 28/9

Biljetter till Rewind: DFS

Missa inte att det släpps biljetter till Den Första Sittningen idag!!! 🥳 Kl. 19:00 släpper vi anmälan i eventet på facebook, var redo 🔥

Scala öppnar för ansökan!

I våras startades en kör här på Data som fick namnet Scala, och nu är det dags för Scalas allra första rekrytering! Scala är en chill kör där vi träffas, hänger och sjunger tillsammans en gång i veckan. Det kommer bli roligt, så är du minsta intresserad av sång tycker jag att du ska söka!

Anmälan sker i det här formuläret: https://forms.gle/W3UkhN8Bz7WvLqux9

Ses på audition!

METAdorerna öppnar för rekrytering!

Hejsan!✨ Nu när höstterminen har startat och mottagningen är över så har METAdorerna öppnat för rekrytering!

För de som inte vet så är METAdorerna en delad nämd mellan Data och Media och det är vi som ser till så att META ser bra ut och fungerar som det ska. Vi har även väldigt roligt tillsammans under lunchmöten och teambuildings.

METAdorerna är en öppen nämd så alla som vill är välkomna att gå med. Om du är intresserad av att gå med så kan du gå in på https://metadorerna.datasektionen.se/ och anmäla ditt intresse. Vi kommer att ha ett öppet lunchmöte nu på fredag 24/9 (facebookevenemang här https://fb.me/e/1PcenoXhe) där ni är välkommna att följa med, fika utlovas

Märkesförsäljning!!!

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur? Oavsett om du håller med eller ej kan jag utlova något riktigt jäkla nice, fysisk märkesförsäljning i META! Nu på fredag den 24/9 under lunch (12:15-13:00) kommer jag (Prylis) hålla i en försäljning av alla de roliga märken sektionen har. Såklart kan ni även få tips om hur man ska sy, när man ska sy och var man ska sy. Så kom in under lunch, så ses vi där :)

Ansökan till DKM 21/22 är ÖPPEN!

NU HAR ÄNTLIGEN ANSÖKAN TILL **DKM 21/22 **ÖPPNAT!!! 🥳🎉 Vad väntar du på!?? In och SÖK på ‼ dkm.io/ansok ‼ NUUUUU! Alla som söker kommer bli kallade till en intervju! Så SÖK och kom och häng med oss på den SUPERMYSIGA intervjun! OBS: Garanterat mysig! 🧡

Men nu kanske du tänker "Jag har ju redan sökt! Vad gör jag nu??" Oroa dig inte!! Medans du väntar på din intervju kan du avnjuta den alldeles NYA och FETA DKM Videon!!! Sätt den på repeat vettja!!

Ha det bäst och SÖK DKM!!!!!

Ansökan till NLG har öppnat!

Ansökan till NLG (Näringslivsgruppen) har nu öppnat! 🥳🥳🥳 Om du är intresserad av att se till att sektionen har ca$h och dessutom ha riktigt kul på vägen så är det definitivt något för dig! 💸 Ansökan stänger den 15 oktober men intervjuer kommer att börja hållas innan dess så sök redan idag! Sök på nlg.bz/sok! Kika även in vår rekryteringsvideo här!

Studienämndsmöte!

Studienämnden håller sitt första vanliga möte för terminen!

När: Fredag den 17 september, kl 12:15 Var: Zoom

Har ni några åsikter, tankar och känslor om era studier? Mötet är öppet för alla sektionsmedlemmar! Kom och säg vad ni tycker och tänker!

Denna gång kommer det bli digitalt, på zoomlänken: https://kth-se.zoom.us/j/61342704272

Vi ses där!

Ett-PC-DM

Den 21:a september kommer ett DM att hållas på Zoom klockan 17:30. På DM kommer styrelsen, bland annat, att hantera under sommaren tagna per capsulam-beslut.

Här är kallelsen.

Här är handlingar.

Här är kompletterade handlingar.

Här är zoomlänken till mötet.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Sök D-Dagen dagspersonal!

Nu närmar sig D-Dagen 2021 med stormsteg och i och med att det kommer vara en fysisk mässa, är vi i projektgruppen i behov av din hjälp! Det är nämligen så att chansen att vara delaktig bakom kulisserna finns genom att söka till personal. Personal är nog bland de viktigaste mässan har och utan personal är det inte möjligt att genomföra D-Dagen. All information finns på nedanstående länk, såsom arbetsbeskrivningar och förmåner. Så om du är minst lika taggad som oss i projektgruppen på att göra det bästa D-Dagen någonsin, SÖK! Vi hoppas verkligen att kunna arbeta med dig under D-Dagen 2021! https://ddagen.se/sok