Urnval öppnat

Urnvalen för Sektionsordförande, Vice Sektionsordförande och Kassör är nu öppnade.

Valen går att hitta på: durn.datasektionen.se

Google Q&A med Malvina

Den 2a december ordnar Malvina en Q&A med Google. Q&An kommer bestå av en kvinnlig ingenjör som berättar om hennes erfarenheter på Google. På slutet kommer det finnas tid för frågor.

Var? Digitalt

När? 2a december 17:30

Hur? För att vara med måste man anmäla sig. Anmälningslänken finns i facebookeventet.

Vill du hjälpa KTH att kommunicera bättre med dig som student?

Anmälan

Vill du dela med dig av tips och idéer på hur KTH bli bättre på att kommunicera med dig som student och få chans att testa nya förslag för KTH:s webb?

Vi söker nu dig som studerar på KTH och vill ingå en studentgrupp med syfte att göra KTH:s kommunikation med studenter tydligare. Vi som håller i gruppen arbetar med kommunikation, utbildning och användbarhet på KTH.

Du kommer att träffa oss och övriga deltagare i studentgruppen både digitalt via zoom och under campusträffar där vi bjuder på fika. Vill du få chans att påverka för att studenter ska få bättre kommunikation?

Anmäl dig så hör vi av oss till dig inom kort.

EasyTappen

För er som inte vet så är EasyTappen ett event där tappra kämpar samlas för att fixa/pimpa META så gott det går.

Alla ni som vistas i META har förstås möjligheten att vara med och bestämma. Vi har därför skapat ett formulär där ni kan framföra era åsikter.

Nästan ingen idé är för dålig, så in och önska. https://forms.gle/xCK8iSGZqcDHFMwf6 Om man vill vara med och fixa/pimpa så är det bara att säga till.

Ha det bra och stay safe!

TLDR; Fyll i detta formulär om du vill ändra något i META: https://forms.gle/xCK8iSGZqcDHFMwf6

Förlängd valperiod

Då vissa poster inte har så många kandidater som föreskrivs av våra styrdokument så har en ny nomineringsperiod öppnas för dessa.

De berörda posterna är: Internationell Studentkoordinator, Ljud- och Ljusansvarig, Valberedare (Kalenderår), Sekreterare samt Revisor

Nomineringsstopp för dessa poster är den 19 november, samt acceptansstopp den 25e november.

Notera att p.g.a. av ett tekniskt problem i valsystemet så gick det inte att öppna för förlängd nominering för Valberedare (Kalenderår). Den posten har därför lagts upp under fyllnadsval, då detta ger den samma datum för nominering- och acceptansstopp som den skulle haft annars. Valberedare (Kalenderår) har alltså inte ett fyllnadsval utan detta är endast en lösning för att ge den samma datum som den skulle haft annars.

Mentorskap i matematik

Vill du utveckla dig själv, vässa ditt CV och göra skillnad? Bli mentor i matematik för särskilt begåvade barn på distans!

Mentorskapet för särskilt begåvade barn riktar sig till grundskoleelever som inte känner sig utmanade av den befintliga matteundervisningen. Det kan ofta leda till att matematiken inte upplevs som givande, och kan orsaka vantrivsel eller psykiska problem för barnen. Som mentor träffar du en grupp med 2-4 grundskoleelever, en timma i veckan via Zoom. Tid och innehåll för träffarna bestämmer du och barnen tillsammans. Här kan du se en kort film där tidigare mentorer och adepter berättar om sin upplevelse. Det är inget krav att du som mentor själv är särskilt begåvad, viktigast är att du har ett starkt engagemang och matematikintresse.

Läs mer och gör din intresseanmälan: www.intize.org/sarskild-begavning/

Informationsmöte (Facebookevenemang)
Välkommen på ett möte där vi berättar mer om vad det innebär att vara mentor.

Tisdag 17 nov kl 17:30 Fredag 20 nov kl 12:00 Onsdag 25 nov kl 17:30

Anslut med följande länk: https://zoom.us/j/8851916569

dÅre 2021 inställt

Hej allihopa! Jag och resten av dÅrestaben har tagit det tunga beslutet att ställa in dÅre 2021. Efter mycket planering och diskussioner har vi tyvärr kommit fram till att vi inte kan genomföra evenemanget med gott samvete, då vi känner att vi inte kan garantera ett säkert evenemang för alla inblandade.

Vi har på senaste tiden börjat ifrågasätta våra motiv bakom denna resa. Det är inga större evenemang som sker på sektionen just nu, och det är av bra anledningar. Det var ett flertal svar i det anonyma formuläret som uttryckte oro över att vi tänkt genomföra detta, och jag vet att min mamma inte är superstolt över att jag anordnar denna resa just nu. Vi har kommit fram till att det helt enkelt inte känns rätt i själen att dra till Åre med 96 studenter, där vi reser och bor tillsammans, samtidigt som Folkhälsomyndigheten rekommenderar oss att inte träffa någon utanför våra hem.

Vi hoppas att ni kan förstå hur vi resonerar, men samtidigt förstår vi att det här är en besvikelse för många. Vi ber om ursäkt till alla som gjort upp planer för dagarna i januari. Har ni några som helst frågor om vårt beslut, så tveka inte att kontakta dÅrestaben!

Ta hand om er, och tagga dÅre 2022. ❤️

Fyllnadsval till Kårfullmäktige

Hej sektionen!

Lite sista-minuten men ville bara meddela att fyllnadsvalet till kårfullmäktige, THS motsvarighet till SM, är öppet till kl 23:59 imorgon (11:e november)!

Just nu är vi tre ordinarie ledamöter, men söker 2 stycken suppleanter d.v.s. inhoppare ifall någon av oss inte kan närvara vid något möte.

Att medverka i KF är lärorikt (och ibland t.o.m. kul) då THS är en aningen större orgnaisation än sektionerna och man får dessutom mer kontakt med övriga sektioner. Så jag kan starkt rekommendera att söka!

Kandidera gör ni på er personliga sida på ths.kth.se. Det finns en textruta under era personuppgifter och medlemskap med titeln "Kandidatur".

Släng iväg ett mejl till oss på [email protected] med frågor om du har några funderingar!

Tack o hej!

ett DM-innan-Glögg-SM

Den 17:e november kommer ett DM inför Glögg-SM att hållas på distans klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, att besvara alla motioner inför SM.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoom-länken till mötet hittas här

Dokument

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Kompletternade handlingar hittas här

Kandidatutfrågning - Glögg-SM

Inför Glögg-SM så är det dags att välja ny Ordförande, Vice Ordförande och Kassör. Valet sker med urnval innan SM. På kandidatutfrågningen så får kandidaterna därför en möjlighet att presentera sig och alla sektionsmedlemmar ett tillfälle att ställa frågor till dem.

Kandidatutfrågningen hålls den 18/11 klockan 17:30. I likhet med SM så sker den digitalt över zoom. Länk dyker upp närmare eventet, så missa inte den!

Själva urnvalet kommer öppna den 18/11, efter kandidatutfrågningen.

Zoomlänk för utfrågningen: https://kth-se.zoom.us/j/66245721748

Ansökan till Titel 2021 är nu öppen!

Nu har ansökan till mottagningens ledningsgrupp Titel för året 2021 öppnat. Lämna in er ansökan här.

Ansökan stänger 18e november! Om ni har några frågor kring ansökan är det bara att maila mig och Lisa på [email protected] och [email protected]!

Glögg-SM

Den 26:e november kommer Glögg-SM att hållas på distans klockan 17:30 Reservtiden är den 1:a december klockan 17:30 på distans. Motionstopp är den 12:e november klockan 23:59. På SM kommer, bland annat, resultatet för urnvalet presenteras, val för flera funktionärsposter hållas samt propositioner och motioner diskuteras.

Det är planerat att mötets valärenden kommer behandlas på reservtiden och att motioner och propositioner behandlas på den ordinarie tiden.

För att tydliggöra: Planen är att motioner och propositioner kommer behandlas på den ordinarie tiden och alla valärenden kommer behandlas på reservtiden.

Något nytt för mötets handlingar är att det vid toppen av varje sida finns en text "till bilagor". När man klickar på den texten hoppar man direkt till listan med alla bilagor. Detta kan vara användbart om man sitter långt nere i bilagorna och snabbt vill komma upp till toppen av dokumentet igen, istället för att behöva scrolla hela vägen upp.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoom-länken till mötet hittas här

Dokument

kallelsen hittas här

handlingarna hittas här

D-Dagens tävlingar

Nedan följer information om tävlingar i samband med D-Dagen.

Vinn ett kontaktsamtal med Ericsson! 10 deltagare vinner ett kontaktsamtal och en goodiebag av D-Dagens huvudsponsor Ericsson. För att delta måste du:

  • Fylla i din profil minst 95% på digital.ddagen.se (ifyllningsgrad syns till vänster på profilen)
  • Besvara frågan: "Var i Stockholm har Ericsson sitt huvudkontor?"
  • Skicka en skärmdump på profilprocenten och svar på frågan i ett PM till oss på Facebook (@kongligddagen) eller Instagram (@ddagenkth).

Du kan delta i tävlingen tills mässan stänger 2020-11-05 16:00.

Tävlingar är väldigt roligt och vi har en hel del utställande företag som anordnar tävlingar! Bara att surfa in på digital.ddagen.se och checka företagsmontrar som även är öppnade. De företag som just nu har tävlingar på sin företagsmonter där du kan vinna fina priser är Bontouch där du kan vinna en Google Home mini! Schibsted där dem tävlar ut Airpods! Genom Visma går det att vinna en FITBIT! Decerno ett exklusivt laptop väska från Sandqvist och från Deloitte ett giftcard på foodora! Men dessa är inte de enda företagen. Checka även If Skadeförsäkring, Scania Group och SVT för ännu mer tävlingar. Ett hett tips är att titta till företagens montrar ifall en tävling eller kanske ett arbetstillfälle dyker upp!

D-Dagen kan inte få nog av tävlingar, så därför anordnar vi själva också två fantastiska tävlingar till!

True or False: Vår maskot DeeDee har spanat på företagsmotrana och fixat en true or false tävling som ni hittar här.

Speed dating: Vi har även en tävling där du ska prata med flera olika företag under själva mässan. Reglerna hittar du här.

Mer information om tävlingarna hittar du under respektive länk. Lycka till!

Motionsskrivarstuga

På måndag den 9:e november kommer D-rektoratet att hålla i en motionsskrivarstuga.

Vad är en motionsskrivarstuga?

En motionsskrivarstuga är ett tillfälle för er som vill skriva motioner inför Glögg-SM att bolla motionssidéer med styrelsen. Passet kan även användas för att få feedback kring en motion som man har skrivit. Det är helt frivilligt att delta.

Borde jag skriva en motion?

Bra fråga! Om du har någon idé på en ändring som du tror skulle göra sektionen lite schysstare, så kan det vara så att det är just en motion som du vill skriva. Kom på motionsskrivarstugan så diskuterar vi det!

Motionsskrivarstugan kommer ske digitalt via Zoom. En direktlänk till mötet hittas här.

Ior (Systemgruppen) Rekryterar!

Några kanske fortfarande minns att sektionen har en sån här grupp som ibland bygger system. Nä? Inget? Och om jag säger en grupp som ibland demolerar system fem minuter innan SM? Ja! Den gruppen! Nu är det så att den gruppen rekryterar lite internfunktionärer för att axla lite större ansvar! Så ifall ni är taggade på att administrera datas system --> In o sök!

https://forms.gle/HeFZQcsa4De9ySgCA

Ansökan stänger 23:59, måndag den 9:e November.

Uppdatering om D-Dagen 2020

Med bakgrund av de nya rekommendationerna från FHM har vi i D-Dagen tagit bort de två inomhus lounger vi planerade att ha i Gröten och META. Istället kommer vi att fokusera på att dela ut goodiebags utomhus vid KTH Entré och META. På så sätt kommer vi inte att samla studenter och när man hämtar sin goodiebag kan man enkelt hålla ett stort avstånd till alla andra.

D-Dagen delar ut kaffe, drinkar och flyers

Imorgon står D-dagen utanför KTH Entré kl 07.00-10.30 och delar ut kaffe och alkoholfria mimosas. Kom och prata med oss, detta är ett perfekt tillfälle att ställa oss eventuella frågor om den digitala mässan som sker nästa vecka den 5 november. Vi ses där!

Stängning av META 5/11

Hej!

Under torsdag den 5e november kommer META vara stängt då lokalen kommer användas för D-Dagen. Möjlighet att värma mat finns på bottenplan i Nymble eller exempelvis i V och U.

!(Smash Bros turnering)

INSTÄLLT! På grund av FHMs nya rekommendationer kommer detta event inte längre äga rum.

Mina kära dataloger och medianer, det är dags. Efter all denna tid är den äntligen här: QN:s Smash-turnering! Den 3 November slår vi upp portarna till META för årets tävling! Kom själv eller med en polare, oavsätt kommer ni kunna avnjuta en grym kväll med smash, bräspel och så klart fika! Anmälan görs i länkade formuläret!

Spöklig Brädspelskväll

Denna tisdag kör vi ännu en vanlig brädspelskväll, delvis för att göra plats för Tag Monkeys som kommer karva pumpor i META samtidigt, så det kommer finnas något för alla!

När? Tisdag 17.17 Var? META SÅKLART!

Ansök till baknämnden!

Hej på er!

Baknämndens ansökan är öppen året runt, men jag tänkte att jag skulle påminna om den.

Vi är sektionens sötaste och mysigaste nämnd. Man är med så mycket man känner att man vill och kan, det finns inga krav!

Man behöver inte heller vara bra på att baka för att vara med, man lär sig under tiden. Alla som är med och bakar får också provsmaka bakverken innan resten av sektionen.

Sök nu!

Halloweenpyssel med TM!

Nu när tentaperioden är över och Halloween närmar sig ska TM självklart göra lite halloweenpyssel! Kom och gör en pumpalykta och annat skoj!!

Var: META

När: tisdag 27/10 kl 17 ❤

Onsdagspub: Spooky Reveal

Vad passar bättre att avslöja de nya grymma DKM:arna på än en onsdagspub?? Inte mycket, därför ställer vi till med just en sådan tillställning! Kom förbi, fira att tenta-p är över/p2 har börjat och hälsa på våra nya knattz!

Puben kommer hållas i Bar Nymble som ligger i kårhuset Nymble på andra våningen, vid restaurangen.

OBSOBS! Det kommer va maxgräns på 60 pers i lokalen så kom dit i tid för garanterad plats!!

Öl & cider ›››››››››› 34 kr+ Drinkar & shots ›››› 54 kr+ Alkoholfritt ››››››››› 12 kr+

Puben är endast öppen för medlemmar i Datasektionen på KTH. Glöm inte leg och kårleg.