Förlängd sökperiod för METAspexet 2022!

Hej sektionen!

METAspexet förlänger sin sökperiod till den 5:e oktober! Det är alltså en vecka kvar att söka och sökstopp kommer att firas med en spexpub i META. Se till att vara där om ni vill veta mer om spexet, eller bara ha kul med oss. SpexM (spexets klubbmästeri) har sin rekrytering fortsatt öppen till 10:e november!

Men ni kanske fortfarande undrar vad ett spex är? Det är en teaterföreställning som även har musiknummer och improv. Hela läsåret ska vi jobba tillsammans med allt som kan behövas för att sätta upp en föreställning. Skådespel, musik, dans, kulisser, manus, häftigt ljus, coola kostymer. Möjligheterna är många och det kommer att bli superkul!

Söker gör ni på länken nedan!

Studienämndsmöte 28/9

Hej allihopa!

Studienämnden håller möte den 28/9 kl 12:15. Mötet är digitalt och hålls över Zoom. https://kth-se.zoom.us/j/68673246494

Mötena är som vanligt öppna för alla sektionsmedlemmar. Om du har några åsikter om studierna på KTH, ta chansen och kom in och prata en stund!

Ta hand om er! ❤️

Dags att välja Årets Lärare!

Hej kära dataloger! Stunden har kommit att visa våra hårdast arbetande och duktigaste lärare extra mycket kärlek. Det har nämnligen blivit dags att nominera pristagaren för Årets lärare!

Har ni någon stolt kämpe och som kan lära ut som ingen annan? Skriv lärarens namn och en motivation till varför just denne förtjänar detta eminenta pris i det bifogade formuläret, senast den 28/9.

Ha det fiiint!

D-Dagen lunchföreläsningar

Den 29/9, 30/9, 5/10 och 6/10 har D-Dagen lyckats få in fyra fantastiska företag att hålla digital lunchföreläsning. Dessa företag är inga mindre än Tink, TietoEvry, Skatteverket och Scania! För information om vad dem gör så är det bara att läsa den utförliga beskrivningen i eventen som hittas på D-Dagens facebook sida!

Vi ses där!😊

Sektionsmässan torsdag den 30:e!

🐋 Hej sektionen! 🐋

Den 30:e september så är det dags för Sektionsmässan!

Vad gör man på Sektionsmässan? På Sektionsmässan kommer du ha möjlighet du lära dig mer om sektionens alla nämnder, om funktionärernas roll inom sektionen och vad de gör.

Själva mässan kommer att ta plats (på plats) i KTH Entré byggnaden, på ett av de övre planen, och det kommer att pågå för fullt mellan klockan 12-16. Det kommer bjudas på fika!

Under mässan så kommer det även finnas en scavenger hunt för det alldeles exklusiva Sektionsmässa-märket - så se till att samla poäng!

För mer info, checka vårt Facebookevent!

Ha det bra, så ses vi på mässan!

Brädspellsqväll med QN

Brädspelstisdagarna är ÄNTLIGEN tillbaka! Vi drar igång med chill brädspel som vanligt nu på tisdag. Aldrig spelat förut? Etta? No problem, dyk upp som du är och lär dig spela lite brädspel.

Sugen på att spela något särskilt? Kolla in vårt snygga excelark för att se vad vi har först: https://bit.ly/3CxBr48

Tycker du att det saknas något eller har du andra frågor? Tveka inte att höra av dig till oss!

Ryktas även om att det kommer bjudas på fika!

Var??? META När??? 17.17 28/9

Biljetter till Rewind: DFS

Missa inte att det släpps biljetter till Den Första Sittningen idag!!! 🥳 Kl. 19:00 släpper vi anmälan i eventet på facebook, var redo 🔥

Scala öppnar för ansökan!

I våras startades en kör här på Data som fick namnet Scala, och nu är det dags för Scalas allra första rekrytering! Scala är en chill kör där vi träffas, hänger och sjunger tillsammans en gång i veckan. Det kommer bli roligt, så är du minsta intresserad av sång tycker jag att du ska söka!

Anmälan sker i det här formuläret: https://forms.gle/W3UkhN8Bz7WvLqux9

Ses på audition!

METAdorerna öppnar för rekrytering!

Hejsan!✨ Nu när höstterminen har startat och mottagningen är över så har METAdorerna öppnat för rekrytering!

För de som inte vet så är METAdorerna en delad nämd mellan Data och Media och det är vi som ser till så att META ser bra ut och fungerar som det ska. Vi har även väldigt roligt tillsammans under lunchmöten och teambuildings.

METAdorerna är en öppen nämd så alla som vill är välkomna att gå med. Om du är intresserad av att gå med så kan du gå in på https://metadorerna.datasektionen.se/ och anmäla ditt intresse. Vi kommer att ha ett öppet lunchmöte nu på fredag 24/9 (facebookevenemang här https://fb.me/e/1PcenoXhe) där ni är välkommna att följa med, fika utlovas

Märkesförsäljning!!!

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur? Oavsett om du håller med eller ej kan jag utlova något riktigt jäkla nice, fysisk märkesförsäljning i META! Nu på fredag den 24/9 under lunch (12:15-13:00) kommer jag (Prylis) hålla i en försäljning av alla de roliga märken sektionen har. Såklart kan ni även få tips om hur man ska sy, när man ska sy och var man ska sy. Så kom in under lunch, så ses vi där :)

Ansökan till DKM 21/22 är ÖPPEN!

NU HAR ÄNTLIGEN ANSÖKAN TILL **DKM 21/22 **ÖPPNAT!!! 🥳🎉 Vad väntar du på!?? In och SÖK på ‼ dkm.io/ansok ‼ NUUUUU! Alla som söker kommer bli kallade till en intervju! Så SÖK och kom och häng med oss på den SUPERMYSIGA intervjun! OBS: Garanterat mysig! 🧡

Men nu kanske du tänker "Jag har ju redan sökt! Vad gör jag nu??" Oroa dig inte!! Medans du väntar på din intervju kan du avnjuta den alldeles NYA och FETA DKM Videon!!! Sätt den på repeat vettja!!

Ha det bäst och SÖK DKM!!!!!

Ansökan till NLG har öppnat!

Ansökan till NLG (Näringslivsgruppen) har nu öppnat! 🥳🥳🥳 Om du är intresserad av att se till att sektionen har ca$h och dessutom ha riktigt kul på vägen så är det definitivt något för dig! 💸 Ansökan stänger den 15 oktober men intervjuer kommer att börja hållas innan dess så sök redan idag! Sök på nlg.bz/sok! Kika även in vår rekryteringsvideo här!

Studienämndsmöte!

Studienämnden håller sitt första vanliga möte för terminen!

När: Fredag den 17 september, kl 12:15 Var: Zoom

Har ni några åsikter, tankar och känslor om era studier? Mötet är öppet för alla sektionsmedlemmar! Kom och säg vad ni tycker och tänker!

Denna gång kommer det bli digitalt, på zoomlänken: https://kth-se.zoom.us/j/61342704272

Vi ses där!

Ett-PC-DM

Den 21:a september kommer ett DM att hållas på Zoom klockan 17:30. På DM kommer styrelsen, bland annat, att hantera under sommaren tagna per capsulam-beslut.

Här är kallelsen.

Här är handlingar.

Här är kompletterade handlingar.

Här är zoomlänken till mötet.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Sök D-Dagen dagspersonal!

Nu närmar sig D-Dagen 2021 med stormsteg och i och med att det kommer vara en fysisk mässa, är vi i projektgruppen i behov av din hjälp! Det är nämligen så att chansen att vara delaktig bakom kulisserna finns genom att söka till personal. Personal är nog bland de viktigaste mässan har och utan personal är det inte möjligt att genomföra D-Dagen. All information finns på nedanstående länk, såsom arbetsbeskrivningar och förmåner. Så om du är minst lika taggad som oss i projektgruppen på att göra det bästa D-Dagen någonsin, SÖK! Vi hoppas verkligen att kunna arbeta med dig under D-Dagen 2021! https://ddagen.se/sok

Ansökan till METAspexet 2022!

Nu har ansökan till METAspexet 2022 öppnat! METAspexet sätter upp en spexföreställning i maj varje år och vi söker nu medlemmar till alla 16 grupper! Vad är ett spex undrar ni kanske? Det är en teaterföreställning som även har musiknummer och improv. Hela läsåret ska vi jobba tillsammans med allt som kan behövas för att sätta upp en föreställning. Skådespel, musik, dans, kulisser, manus, häftigt ljus, coola kostymer. Möjligheterna är många och det kommer att bli superkul! Söker gör ni på metaspexet.se/sok eller länken nedan.

Vi ser fram emot att träffa er!

D-Dagen 2021

D-Dagen 2021 är Datasektionens egna arbetsmässa, som har det primära syftet att ge möjligheten till besökare att introduceras till diverse IT-företag. Utöver detta så kommer det även finnas flertal tävlingar och goodiebags på plats, som sponsorer och företagen håller i. Om man är i behov av ett kex jobb, sommarjobb eller vill få en skildring av arbetsmarknaden för en datalog, är detta något man verkligen inte vill missa!

Evenemanget kommer att vara fysiskt i år och tar plats 07/10 vid Nymble (Drottning Kristinas väg 15-19, 114 28 Stockholm) och öppnar klockan 10:00. Hoppas vi ser dig där!

Digitalt JML-event med KTH Bibliotek

Hur kan vi arbeta tillsammans för att göra KTH till ett mer inkluderande universitet?

Kom och dela dina tankar och idéer med panelen och lär dig mer om KTHs arbete för ett mer inkluderande universitet.

När: Tors 2021-09-16 12.15 - 13.00

Var: https://kth-se.zoom.us/j/69985316672

Språk: Engelska

Facebook event: https://fb.me/e/1JfppZNH9

KTH-kalender: https://www.kth.se/en/biblioteket/kalender/evenemang/tycker-du-att-kth-ar-jamlikt-och-jamstallt-1.1096312

Ansökan till Studs 2022 har nu öppnat 🎉

Om man ska beskriva Studs i ett fåtal ord så skulle det vara:

💼 Företagskontakt 💃🏼 Events ✈️ En episk resa 👯Vänner för livet

Och så mycket mer! Läs mer och sök i det länkade formuläret!

DKM Presenterar: Reclaim21!

BA BA BOOM! Snart händer det! 🎉 Det har blivit dags för Titel att överlämna nycklarna till spritförrådet till dess rättmätiga ägare! Häng med och fira the return of spritis med oss på ✨ Reclaim21! ✨

FAQ:

Vad? Ehm?... Reclaim21 Såklart!

När? Lördag 2 oktober, 18:00

Var? META!

Hur? Weird question… ha på dig något du är bekväm i... kanske din ovve?

Hur mycket kostar det? För alkfri kostar det 120:- och 150:- för oalkfri.

Men biljetter då? Länken till biljetterna hittar du i DETTA event prick klockan 20:00 onsdagen den 8 september (8/9). OBS! Var redo med fingret över F5 knappen då biljetterna brukar försvinna snabbare än vad du kan säga RECLAIM21!

Hoppas ni är lika TAGGADE som vi är! Missa inte detta MAXADE event, så se till att säkra din biljett den 8/9!

Project Destination rekryterar nu nya medlemmar

🌟 Project Destination rekryterar nya medlemmar! 🌟

Project Destination är en organisation på KTH som har som mål att inspirera studenter till en internationell karriär genom att organisera affärsevenemang med internationella företag. Eftersom projektet har sin kärna i kursen AI2151, Industriell utveckling och entreprenörskap, får du som gruppmedlem praktisk erfarenhet av projektledning, 15 hp och en 2 veckors utlandsresa!🔥

Du kan ansöka om att bli: 🌟 Försäljningschef 🌟 Art Director 🌟 Marknadschef 🌟 Sponsoransvarig 🌟 Event Manager

Ansök på https://forms.gle/ybrB3QEjXwGy81VY6

Du kan läsa mer om Project Destination och de öppna positionerna Instagram eller Facebook /projektdestination

KTH:s avdelning för kommunikation och näringslivssamverkan söker nya digitala ambassadörer

KTH:s avdelning för kommunikation och näringslivssamverkan söker nya digitala ambassadörer, dvs studenter som vill jobba med KTH:s sociala mediakanaler.

Annonsen hittar ni här: https://www.kth.se/student/framtid/uppdrag/vill-du-driva-kth-s-sociala-medier-hela-lasaret-sok-jobbet-som-digital-ambassador-1.1094495

I år sökes studenter som vill jobba med Instagram, Youtube eller Tiktok och sista dag att söka är den 5 september.

Tävling i spelutveckling för studenter vid Game Development World Championship 2021

Student Game Awards är en ny kategori vid tävlingen Game Development World Championship (GDWC), riktad specifikt till studenter. Tävlingen är öppen för alla studenter, oavsett inriktning.

Tävlingen erbjuder er ett sätt att visa upp era spelutvecklingsfärdigheter för internationella spelutvecklare och spelindustrin världen över. De fem bästa spelen vinner priser och det vinnande spelet får tillgång till karriärrådgivning och coaching från industriveteranen Jean Leggett.

Medverkan är helt frivillig och sker online - ingen resa krävs.

För mer information och registrering se: https://thegdwc.com/student-game-award

Biljetter till METAspexet 2021 är ute!

Nu är väntan äntligen över! METAspexet är återigen på en teater nära dig efter två år. Denna gång i form av den radikala kanalen Kanal Radikal eller TV-stjärnornas krig. På en TV-studio någonstans i Sverige gnabbas de två TV-personligheterna Gordon och Frida om livet på studion. Efter många år av sjunkande tittarsiffror så behöver de en skjuts uppåt, annars riskerar studion att falla i bitar - bokstavligen. Detta visar sig dock vara svårare än de tror med en inkapabel chef, koffein-injicerad producent och rent ut sagt skitprogram. Då dyker företagsmagnaten Melinda Moneybags upp med ett förslag, men har hon verkligen studions bästa i åtanke?

Detta och mer får ni reda på om ni går på någon av våra tre föreställningar på Teater Tre: 28/8 kl. 19:00 (Premiär) 29/8 kl. 14:30 (Matinén) 29/8 kl. 19:00 (Slasque)

Biljetter går att köpa här (använd koden STUDENT för studentrabatt) : metaspexet.se/biljetter Skriva till era kompisar om detta går att göra här: facebook.com, instagram.com, Canvas diskussionsforum

Välkomna till Digitala Project Pride! 🌈

Hej hej bästa sektionen!!

Hoppas alla haft en fantastisk sommar hittills och njutit rejält av solen!

Runt den här tiden på året brukar i alla fall jag börja tagga upp ordentligt för Pride paraden, men skulle det inte vara ännu roligare att få dela sommarens festligaste evenemang med andra dataloger?

Tyvärr är en festival inte riktigt passande mitt i en pandemi, but fear not! Vi ska fira Pride ändå, detta år i Gather Town <33

Spana in Facebook-evenemanget för mer info, så ses vi då!