Ettans Fest 2019

Den 16 november börjar Ettans Fest, en banquette med god mat, ljuv musik och enligt tradition arrangerad av ettan. Festen äger rum på M/S Borgila, som är en festlokal lika mycket som det är en båt. Dessutom får man en fantastisk utsikt över Stockholms stadshus och Gamla Stan ombord på båten. Klockan 18 börjar minglet och finsittningen en halvtimme därefter, ett efterkör kommer även invigas efter sittningen. Biljetterna släpps 18:00 den 21:a oktober på det länkade Google-formuläret.

Nalle Puh-DM

Den 24:e oktober kommer ett DM hållas i Sektionsrummet i Nymble klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, öppna projekt som Project Pri𝛿e 2020 och stänga projekt som har avslutat sin verksamhet.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen hittar ni här.

RevealTentaPub!

DEET ÄR DAAAAAGS ATT FIRA!!!

TENTORNA ÄR ÖVER!!! 2 veckors hårt slit är slut och det betyder bara en sak: TENTAPUB!!! Men that's not all folks, Vi firar också att DKM äntligen blir fulltaliga. På lördag (26/10) blir det därför en feeet RevealTentapub där de nya medlemmarna i DKM revealas strax efter öppning. Ehhh det kommer bli fett fet fest så missa inte! 😁💃🎉🎊

Kom och välkomna våra nya medlemmar och fira att tentaperioden äntligen är över med alla era vänner (och ovänner!?!) !!

Mat ›››››››››› Ehh tentapub... (Frysrätter finns!)

Öl & cider ›››››››››› 20 kr+

Drinkar & shots ›››› 35 kr+

Alkoholfritt ››››››››› 10 kr+

Bilder kan kommas att tas under puben, Skriv till oss direkt här på Facebook om ni inte vill fotas eller vill att vi tar bort en bild!

Puben är öppen för medlemmar i Data- och Mediesektionerna vid KTH och +1. Glöm inte leg och kårleg.

Halloweengasque

OBS! Detta är inte samma event som Datasektionens tjejgasque utan anordnas av Fysiksektionens jämlikhetsnämnd.

Kom på gasque i Konsulatet! Hit är alla tjejer, ickebinära och icke-män från Fysik, Flyg, Data, Elektro och Open välkomna. Temat är halloween, kom igen det blir kul! Klädkod är dina halloweenigaste kläder eller ovve/frack.

Efterköret kommer vara öppet för alla oavsett könstillhörighet.

Kostnad: 130 kr alkfri, 160 kr alk.

Betalningsinfo skickas via mail.

För frågor, kontakta: [email protected] eller [email protected]

D-Dagen 2019

D-Dagen är en årlig arbetsmarknadsdag som anordnas av Konglig Datasektionen. Under D-Dagen får D-studenter och företag möjlighet att träffa varandra, och i år har vi 80 företag som kommer till D-Dagen!

D-Dagen sker den 10 oktober i kårhuset Nymble, på campus Vallhallavägen. Under dagen kommer du få möjligheten att prata och knyta kontakter med olika företag. Vid dagens slut anordnas även en sittning där utställare och studenter kan avnjuta en avslappnad avslutning på dagen.

Missa inte chansen att knyta nya och värdefulla kontakter.

ddagen.se

Lunchföreläsning med YELP

"The state of Mobile Application Development" är temat på Yelps lunchföreläsning. Låter detta spännande och är du intresserad av en gratis lunch?

Anmäl dig då via: ddagen.se/yelp

Observera att föreläsningen är på engelska.

Kontaktsamtal under D-Dagen

Ta chansen att hålla ett enskilt samtal med ett företag i en informell intervjuform. Detta är ett bra tillfälle för dig som student att komma i nära kontakt med och lära känna nyckelpersoner på företag som intresserar dig, som Ericsson, Bontouch och Facebook. Anmäl dig via: ddagen.se/kontaktsamtal

Ericsson Programming Challenge

Är du sugen på att väcka din tävlingsinstinkt? Då borde du delta i Ericsson Programming Challenge. Tävlingen består av tre uppgifter i olika svårighetsgrader, och ditt mål är att lösa så många som möjligt på så kort tid som möjligt. Du kan tävla själv eller i ett lag med någon annan. Mat ingår. Anmälan: ddagen.se/epc

D-Dagensittningen

D-Dagen är inte slut bara för att mässan har stängt! Ca kl 16.30 den 10 oktober öppnar vi dörrarna för ett förmingel i Nymble. Samma hus som D-Dagen. Där kan de som ska gå på sittningen ta sig en fördrink och mingla med andra studenter samt en drös fina företagsrepresentanter.

Kl 18.00 drar minglet vidare till Syster O Bror. Under sittningen serveras en fantastiskt god 3-rättersmåltid. Det kommer bli tal och sång, det vill ni inte missa!

Efter sittningen börjar efterköret i Nymble. Detta är öppet för alla även de som ej gick på sittningen.

Anmälan är öppen för studenter tillhörande Datasektionen och studenter som jobbat på mässan. Länk: ddagen.se/sittningen

Klädkod: kavaj/klänning

Nattgibb med DESC!

Hej alla gamers!

Trött på labbarna? Lösningen är kommen!

Det är äntligen dags för nattgibb med DESC! Den 4:e oktober så kör vi nattgibb på Inferno Online vid Odenplan. Vi bokar minst 15 platser, de första 15 datalogerna (sektionsmedlemmar) som är på plats utanför IO (Odengatan 60) klockan 22.00 betalar sektionen inträde för (kanske fler om intresse finns)! Om du känner för att komma litet tidigare möts vi upp för att käka runt klockan 21.00-21.20. Mer info om var det blir kommer sen. Det blir askul om ni kommer, tagga järnet!

Vi ses!

(Om facebooklänken är bruten, pröva att gå med i DESC-facebookgruppen först! https://www.facebook.com/groups/447431545372957/ )

FAQ: Vad är ett nattgibb? Ett nattgibb är att man samlas på ett internetcafé och spelar hela natten till solen går upp! Vi kommer att vara på Inferno Online från kl 22:00 - 08:00

Hur/Var/När? Var: Inferno Online Stockholm (Odengatan 60) När: 2019-10-04 22:00 Pris: Vanligtvis ligger nattgibbet på 140 kr, men sektionen betalar för ett begränsat antal, vi siktar på minst 15 .

Hur vet jag om jag är sektionsmedlem? Du är medlem i Datasektionen om du studerar datalogiprogrammet på KTH och har betalt THS medlemskap.

Behöver jag stanna hela natten? Absolut inte, du kan gå när du vill. Jag kommer vara där hela natten iaf.

Får jag ta med min kompis som inte är datalog? Det får du gärna, men DESC kan inte betala inträde för icke-sektionsmedlemmar.

KTH Climate Strike

The following is a message from Klimatstudenterna KTH:

It's time to act! Take part in the global climate strike together with other KTH-students and employees.

27 September

11:30 Meet up and sign making outside of KTH entrance

12:30 Travel together via subway to Medborgarplatsen to join the global strike

13:00 Global strike begins at Medborgarplatsen

Also join us on Wednesday the 25th at 17:15 and make signs and banners in the A-building together.

KTH climate strike

Global climate strike

De smiter med allt mitt guld!-DM innan Budget-SM

Den 24:e september kommer ett DM inför Budget-SM att hållas i E33 klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, att besvara alla motioner inför SM samt behandla ett taget per capsulam-beslut angående en fullmakt till Vårravets hyresavtal.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen hittar ni här.

Handlingarna hittar ni här.

Kompletterande handlingarna hittar ni här.

Läsårets första studienämndsmöte

På fredag (27/9) hålls läsårets första studinämndsmöte i mötesrummet i META. Vi kommer att diskutera kurserna samt vad som hänt inom nämnden sedan förra mötet. Om du har åsikter om, eller problem i, någon kurs du läser, har några andra funderingar om utbildningen eller något annat studierelaterat du vill ta upp är du varmt välkommen!

Uppstartsmöte med Jämlikhetsnämnden

Vi har årets första möte! Det här mötet kommer handla om planering inför året, vilka event och ämnen vi vill arbeta med.

Fika utlovas till de som kommer!

Introhackerkväll med Crash & Bränn

Nu smäller det, sektionens system skall få nytt liv och Crash & Bränn drar igång med en första hackerkväll.

Första mötet riktar sig särskilt mot dig som inte har 300 hp bawanghackning eller en examen i cashflow-flow. Vi kommer gå igenom sektionens olika projekt, hur allting hänger ihop (i sig ett NP-svårt problem att luska ut) och vad för roliga system och projekt man kan starta eller hoppa in i. Vi försöker anpassa nivån hjälpligt efter vilka som dyker upp.

Crash & Bränn bjussar på pizza samt nångon form av kall mejeriprodukt.

Gå gärna med i vår slack ior.slack.com för mer aktuell info.

Castor Software Days 14-16 oktober

Forskare, ingenjörer och studenter får ta del av världsledande, banbrytande forskning i inom mjukvaruutvecklingen när KTH-centrat CASTOR tillsammans med Saab och Ericsson eventet Software Days. Över 20 talare medverkar, bland andra Daniel Stenberg, skapare av cURL och libcurl, samt David Basin, professor i informationssäkerhet vid ETH Zurich.

Evenemanget som belyser områden som DevOps, Safety and Security och Large-Scale Distributed Systems, går av stapeln 14-16 oktober och leds av Benoit Baudry, professor och ledare för CASTOR.

Anmälan till konferensen

Anmälan till ”KTH continuous integration art hackaton”

Studenter deltar gratis. Begränsat med platser, anmälan stänger 7 oktober.

Budget-SM

Den 3:e oktober kommer Budget-SM att hållas i B1 klockan 17:30. Reservtiden är den 7:e oktober klockan 17:30 i B1.

Motionstopp är den 19:e september klockan 23:59.

På SM kommer, bland annat, fyllnadsval hållas för Näringslivsansvarig samt besluta om budgeten för 2020.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen hittar ni här.

Handlingarna hittar ni här.

Kursstarts-DM

Den 5:e september kommer Kursstarts-DM atthållas i E34 klockan 17:30. På DM kommerstyrelsen, bland annat, att tillförordna postensom Näringslivsansvarig samt behandla fråganom fullmakt till Studs2020 och NLG.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Kallelse hittar ni här

Handlingarna hittar ni här

Project Priδe - Datasektionen på Pride!

Vi har ett eget flak på Pride! Skriv upp er på formuläret om ni vill följa med.

Varning för måsen!-DM

Den 11:e juni kommer ett DM hållas i Sektionsrummet i Nymble klockan 17:30. På DM kommer styrelsen, bland annat, besluta om fullmakter för D-Dagen. Alla sektionsmedlemmar (men inga måsar) är välkomna!

Med vänliga hälsningar, D-rektoratet

Dokument

Kallelsen hittar ni här.

Handlingarna hittar ni här.

Stekar-skiftes

Det är dags för skiftes! Skiftes är eventet där vi välkomnar våra nya funktionärer och ger cred till funktionärerna för vad de har gjort under året. Alla sektionsmedlemmar är välkomna.

Den här gången kommer vi att fokusera på de goda sakerna här i livet. Det kommer bli en middag med god mat och dryck och sedan kommer vi att avsluta kvällen med att gå till klubben Estelle!

Fyll in det här formuläret innan 5:e juni och låt oss veta om ni kommer.

Middagen kommer vara gratis men om man vill ha alkohol till middagen kostar det 45:-

Hoppas att vi ser er där!

DESC åker till DreamHack!

Och DreamHack sponsrar Datasektionen med 10 BYOC-biljetter. En sådan biljett ger dig tillträde till festivalen samt en plats dit du får ta med din dator för att LANa hela helgen! Fyll i formuläret i facebook-eventet för en chans att vinna en av biljetterna!

DreamHack är världens största LAN och erbjuder förutom möjligheten att gamea en riktig festival, E-sport och en mässa som kan intressera alla på Data!

Karriäruppföljning-DM

Den 6:e maj kommer ett DM hållas i E34 klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, diskutera motioner och propositioner inför kommande Val-SM samt besluta om en ekonomisk fullmakt för Studieresan 2019 och ett avtal för METAspexet 2019.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen hittar ni här.

Handlingarna hittar ni här.

Val-SM

Den 16:e maj kommer Val-SM att hållas i L1 klockan 17:30. Vid uppskjutet möte sker detta den 17:e maj i L1 klockan 17:30. Motionsstop är den 2:e maj klockan 23:59.

På SM kommer vi att ha val för flera funktionärsposter samt hålla två fyllnadsval. Det kommer även att behandlas motioner och propositioner samt de bordlagda ärendena om verksamhetsberättelse, bokslut och ansvarsfrihet för D-rektoratet 2018.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Med vänliga hälsningar, D-rektoratet

Dokument

Kallelsen hittar ni här.

Handlingarna hittar ni här.

Sektionspub

Alltid undrat vad nämnderna inom sektionen håller på med? Eller är du sugen på en av funktionärsposterna som står lediga inför Val-SM i maj? (https://val.datasektionen.se/)

På sektionspuben kommer representanter från de olika nämnderna och posterna att finnas tillgängliga för att berätta allt du behöver veta!

Inte intresserad? Kom bara förbi på pizza i alla fall!

Mat: Gratis Öl & cider 20 kr+ Drinkar & shots 35 kr+ Alkoholfritt 10 kr+

Puben är öppen för medlemmar i Data- och Mediesektionerna vid KTH och +1. Glöm inte leg och kårleg.