Onsdagspub: Fluid Pong-turnering

Fluid Pong eller "det är fan boll i hink fast i glas" som man säger i branschen.

På onsdag kl 17:00 kommer vi kicka ut folk från META... för att sedan öppna portarna 17:30 igen för en Fluid Pong-turnering!!! Vi kommer servera mat från öppning och sälja god alkoholfri dryck under kvällen med lite nice musik att vibea till. Så skrapa ihop ett bra lag till onsdag och sopa banan på Fluid Pong!!!

VAD GÄLLER UNDER TURNERINGEN? • Laganmälan sker på plats kl. 17:30-18:30. • Turneringen startar efter kl. 18:30. • Ett lag består av 2-4 spelare och bör ha ett roligt lagnamn(!!!) • Inge drickande ur Fluid Pong-glasen!! • Lokalen har fortfarande en gräns på max 50 personer så det är FÖRST TILL KVARN som gäller!

Mat ›››››››››››››››› 30 kr Alkoholfritt ››››››››› 10 kr+

Nu är det också mindre än 2 veckor kvar att söka DKM!!! Sista ansökningsdag är 7 oktober så skicka in din ansökan och få en intervjutid! Vi ses då <> http://dkm.io/ansok

Det är bordsservering som gäller under puben. Puben är endast öppen för medlemmar i Datasektionen på KTH. Glöm inte leg och kårleg.

0te Möte före terminen!

Heeeej! Vi i META International Group bjuder in till vårt uppstartsmöte för terminen!

🛎Käka din lunch med oss och få en run-down av vad vi pysslar med och varför just du ska hänga på! 🤔 Det här är också ett fett grymt tillfälle att fråga en jäkla massa frågor, såsom:

  • Hur många spikar går det på en skruv?
  • Varför är Svenska svenska och inte typ danska?
  • 오늘이 무슨 요일이에요?
  • Frågetecken? 📣Viktiga saker
  • Medtag egen lunch.
  • Vi kommer vara i någon Övningssal över lunch. På grund av Covid-19 så kan vi inte vara fler än 22 personer. För att hålla koll på hur många som kommer fyll i Googleformuläret. Alla sektionsmedlemmar är välkommna att joina! Men vi kommer prioritera helt nya KTH studenter pga. gränsen. Kram (på säkert avstånd), META International Group

Data till SSSB-loppet

https://loppet.sssb.se/

På grund av covid situationen kommer SSSB-loppet att kunna utföras var som helst, så länge man springer sträckan. Därför tänkte vi att det vore kul om vi fick ihop en grupp dataloger och springa tillsammans på stadion.

Viktigt om ni ska vara med är att ha något sätt att spela in erat lopp, t.ex. Strava.

D-Dagen 2020

D-Dagen är Konglig Datasektionens årliga arbetsmarknadsdag på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Mässan har i syfte att föra samman studenter och näringslivet. Under D-Dagen kommer företag och studenter att kunna ta kontakt med varandra och skapa värdefulla kontakter. Kanske hittar du din nästa arbetsgivare under D-dagen? D-Dagen 2020 äger rum den 5 november och kommer att ske digitalt. Ifall ni befinner er på KTH campus vid Vallhallavägen kommer det även finnas möjlighet att besöka D-Dagen loungen och delta i mindre tävlingar och event. Det här är en fantastisk möjlighet du inte vill missa!

Mer info om sign-up kommer snart!

Ett Zoom-DM-innan-Budget-SM

Den 29:e september kommer ett DM inför Budget-SM att hållas på distans klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, att besvara alla motioner inför SM samt behandla ett ärende angående stängning av META under D-Dagen.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoom-länken till mötet hittas här

#Dokument

Kallelsen hittas här

Brädspelskväll med QN

Efter att ha satsat lite mer än vanligt tidigare så tar vi en lite lugnare vecka och kör en helt vanlig brädspelskväll nu på Tisdag i allas favoritlokal, META. Det spelas från 17.17. Fika finns så klart.

PARKFEST á la DKM

Som ni kanske hört så är det inte längre tillåtet att hålla evenemang som kräver festanmälan i KTH:s lokaler… det stoppar dock INTE DKM från att hålla lite partajjjj!!!!!

Istället för onsdagspub anordnar vi en parkfest för er att hänga på 🎉 Det kommer finnas asgod krubb att köpa, skitnice musik att jama till, samt fetaroliga aktiviteter/tävlingar att delta i! Mat serveras från ca 17:30! Så bjud med dina datakompisar och kom och parkhäng med oss på onsdag 😍

När? 23 september, kl 17:17!!! Var? Picassoparken i Kungshamra, närmsta tunnelbanestation är Bergshamra! Hur? BYOB och varma kläder för vi lever trots allt i Sverige! Kostar det? Nej förfan, det är helt gratis!!!! Förutom mat om man vill ha, som endast kommer gå på 30 svenska riksdaler

Glöm inte heller att ansökan till DKM fortfarande är öppen. Du vill inte missa chansen om att få vara med i något av det roligaste på sektionen! Vill du öva upp dina bartenderskills, anordna riksfeta fester och skaffa kompisar för livet? SÖK DKM!!! http://dkm.io/ansok

VI SES PÅ ONSDAG!!! 🍻

Budget-SM

Den 8:e oktober kommer Budget-SM att hållas på distans klockan 17:30. Vid uppskjutet möte sker detta den 13:e oktober på distans klockan 17:30. Motionsstopp är den 24:e september.

På SM kommer budgeten för verksamhetsår 2021 beslutas om. Vidare kommer vi behandla verksamhetsberättelse och bokslut för verksamhetsåret 2019 samt frågan om ansvarsfrihet för D-rektoratet 2019. Slutligen kommer vi behandla motioner och propositioner och hålla i fyllnadsval för flera poster.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoom-länken till mötet hittas här

Dokument

Kallelsen till mötet hittas här

Filmkväll med Syjunta!

Mysig syjunta från 17.17 i allas favoritlokal META!

På tal om mys så kommer Qulturnämnden bjuda på actionfyllda och mysiga filmer hela kvällen. Bjuds också på fika och kanske lite chips 😉

Självklart kan man inte ha märken utan prylmångleriet, därför kommer datas alldeles egna prylis reppa på eventet!

Pussla med TM!

Nu på tisdag 15/9 kommer Tag Monkeys ha sitt första event HT20!!

Hur: pussla

Var: godtyckligt klassrum, återkommer på den :):)

När: klockan 17

Biljett??: Ne kom när du vill

Vad passar bättre efter en lång pluggdag än att lägga pussel med vänner? Vi bjuder på fika såklart :):):)

Nattgibb med DESC

Lystring gamers! Under det senaste halvåret har vi varit bundna till våra stolar hemma. Tiderna börjar dock förändras och därför bjuder DESC på nattgibb.

Vad är nattgibb? Nattgibb innebär att man samlas på kvällen och spelar spel tills morgon. Vi kommer befinna oss vid internetcafét Inferno Online Stockholm (IO), man lånar alltså en dator. IO säljer även mat och snacks dygnet runt.

Hur/var/när Hur: Fyll i nedanstående formulär så vi kan boka plats: https://forms.gle/vRxr1XFUFYcPx6MQA

Var: Inferno Online, Odengatan 60, 113 22 Stockholm

När: 2020/09/18 Kl 22 - 07:00. Vi kommer samlas 21:30 vid IO. Kommer man senare än 22 måste man kontakta antingen DESCTOP ([email protected]) eller IO i förväg.

Kostnad DESC bjuder på nattgibbet till alla sektionsmedlemmar, så länge budget räcker. Nattgibb ligger annars på 150kr. Det är helt okej att ta med en kompis utanför sektionen, dock får de betala inträdet själv.

OBS Om ni vill garantera en plats se till att inte vänta till sista dagen att registrera, då det finns risk att IO blir fullbokat

Inferno Online Mer information: https://www.infernoonline.com/odenplan/

*INSTÄLLD* Onsdagspub: Return of the DKM

AGGHHH ONSDAGSPUBARNA ÄR TILLBAKA! Shit, vad vi har saknat er! Mottagningen är över och DKM har tagit tillbaka spritisnyckeln för att återigen hålla de fetaste, mysigaste och härligaste pubarna i META. Ta en paus från plugget, kom och lär känna oss i DKM, och avnjut nåt gott att dricka! Mat serveras som vanligt från 17:17. VI SES DÄR! 🍻 Ni har väl inte heller missat att DKM öppnat sin ansökan? Sök på http://dkm.io/ansok och få chansen att vara med i något av det roligaste på sektionen! Om du har frågor, funderingar, är osäker eller bara extremt nyfiken på allt vad DKM innebär - gå på intervjun och få alla svar direkt! 😉 Pssssstpsst, vinden viskade i mitt öra igår natt att biljetter för Reclaim (en av de fetaste festerna vi anordnar på sektionen) snart släpps! Håll ögonen öppna på våra sociala medier för mer information, för det här vill ni inte missa!!!!!

Mat ›››››››››››››››› 30 kr Öl & cider ›››››››››› 20 kr+ Drinkar & shots ›››› 35 kr+ Alkoholfritt ››››››››› 10 kr+

Det är max 50 personer i lokalen och bordsservering som gäller så kom i god tid för garanterad plats.

Puben är endast öppen för medlemmar i Datasektionen vid KTH. Glöm inte leg och kårleg.

Prylmångleriets uppstartsmöte

Hej alla taggade ettan (Och även äldre om ni så vill)!

Nu har det äntligen blivit dags för prylmångleriets uppstartsmöte!

Din chans att få en förstahands inblick i prylmångleriets verksamhet, samt få möta alla sköna personer som ingår i det. Du kommer att få information om vad vi gör, få se hur vi gör det vi gör, men också möjlighet att få berätta vad du skulle vilja göra och så kan vi se om vi kan ordna det också! (Eller så kan du bara försöka lura oss på alla våra finaste märken) Självklart bjuds det också på fika. Och inte för att försöka locka er eller något (jo), men det kanske ingår ett märke av något slag i medlemskapet i prylmångleriet.

Uppstartsmötet kommer att hållas onsdag 16/9 kl 17:30 i E34 på campus. Om du hellre vill vara med på distans kan du gärna skriva till mig så löser vi det!

Hoppas vi ses då!

Brädspelskväll med QN

Välkommen till Qulturnämndens första event på terminen! Vi inleder säsongen med en favorit i repris och givetvis är det en brädspelskväll. Ta med era kompisar, ta med era brädspel, ta med era kompisars brädspels, ta tillochmed era brädspels kompisar!

Och förresten, jag hörde rykten om att det kommer finnas en DM på plats om det finns några tappra äventyrare som vill ge sig på en kampanj!

PS. Fika finns.

Vårbalken

Hejsan hoppsan i coronastugan!

Nu har det blivit dags för vårbalken som arrangeras på Osqvik den 26 september.

Men "vad är då vårbalken?" frågar sig den trötte datalogen. Vårbalken är ett evenemang med både lek och fest. Under eftermiddagen kommer vi bada, chilla och basta. Fram mot kvällskvisten övergår vi till en fest som man sent vill glömma.

Det är BYOB som gäller, men vårbalsarmén kommer bjuda på korv med bröd, snacks samt ett märke till alla som önskar delta!

Biljettsläppet sker den 9/9 klockan 12:34. Länken kommer dyka upp i evenemanget.

Känner man att man vill övernatta så kommer man kunna klicka i det i biljettsläppsformuläret. Först till kvarn gäller. Annars kan man ju alltid tälta.

Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kom inte på evenemanget om du är eller har varit sjuk inom den senaste veckan. Vi kommer att försöka hålla oss utomhus så mycket som möjligt.

Om man känner att man vill vara med och hjälpa till så kan man fylla i följande dokument så kommer vi att ta kontakt med dig. Självklart så kommer det att innebära vissa privilegier. https://forms.gle/Poeda2Q25d57gvsm8

Var? Osqvik (Säffle?)

När? 26/9 kl. eftermiddagskvist

Hur? Lit, ovve/folkdräkt

Vad kostar kalaset? Hela 50 kr

Hälsningar Vårbal(k)sarmén

Uppstartsevent METAdorerna 2020/2021

Nu har det äntligen blivit dags för METAdorerna att återigen vakna till liv. Kom och träffa gamla vänner, eller lär känna några nya ansikten i sektionen. Om du vill gå med i METAdorerna är det bara fylla i formuläret och svänga förbi META den 11/9 kl 17:17, häng med oss och laga lite käk. Baren kommer vara öppen och smash kommer finnas på plats. Klicka kommer på eventet och fyll i formuläret så ses vi där!!!

Kan-man-vara-på-campus?-DM

Den 10:e september kommer ett DM att hållas på distans klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, att behandla frågan om ekonomisk fullmakt till MKM:s nya ansvariga, äskande angående ett par nya högtalare samt diskutera flera tagna per capsulam-beslut.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoom-länken till mötet hittas här

Någonting nytt för dessa handlingar är så kallade beslutsförslag. Det huvudsakliga syftet med dessa är att underlätta på DM om vad exakt det är som ska beslutas när beslutet ska tas. Detta underlättar mest på punkter som kräver många att-satser och långa meningar för att formuleras rätt. Beslutsförslags fenomenet är just nu ganska work-in-progress så det kan hända att implementationen av detta förändras.

Dokument

Kallelsen till mötet hittas här

Handlingarna till mötet hittas här

Kompletterande handlingar till mötet hittas här

Ett Projektavslut-DM

Den 4:e juni kommer ett DM att hållas på distans klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, behandla frågan om stängning av projekt som har utfört all sin planerade verksamhet.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoom-länken till mötet hittas här

Dokument

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Kompletterande handlingar hittas här

Online casekväll med CGI

Vill du veta mer om konsultyrket? Eller hur man löser ett case? Och hur det är att gå ett av Sveriges bästa traineeprogram?

Få svar på dina frågor och ta chansen att ta reda på mer om konsultyrket och CGIs talangprogram CGI Selected genom att anmäla dig till detta event! Vi kommer presentera vad vi gör och vilka vi är, men framförallt varför CGI Selected är den solklara vägen att gå i början av sin karriär.

När: 18e Maj kl. 17.30-19.30

Var: Digitalt event via Zoom, skriv upp er här för att få länk: https://forms.gle/NJMimyEB42uEAsqb6

ZOOM PUB

Det har gått lång tid utan pubar och vi har saknat er kära gäster!! Vi har funderat och planerat och kom fram till att vi kommer ha en online pub över zoom nästa onsdag (13/5) där ni kan bjuda in era vänner och hänga! Tanken är att vi från DKM agerar som värdar i olika zoom möten men ni kan självklart göra som ni känner för! Mat och dricka kan vi tyvärr inte servera så det får ni fixa på egen hand, behöver ni rekomendationer äre bara fråga på!

HUR KOMMER DET GÅ TILL?? 17:17 kommer zoom vi släppa ett status här i eventet med 8 olika zoom möten, där man kan välja själv vilket rum man vill joina, alla rum kommer ha ett tema och aktiviteter men man självklart ba joina för att snacka med sina vänner. Ett av rummen kommer vara quiz rummet där ni kommer få vara med i en liten musikquiz klockan 18 och en liten kahoot tävling kl19. För kahoot tävlingen utlovas det ettnajs pris som utlovning! Har ni frågor eller funderingar kring puben är det bara fråga på, vi svarar väldigt snabbt! Ni kommer ha möjlighet att få antingen hänga med oss i de olika rummen eller i privata (man skriver till host) breakout rooms om ni vill!! Aktiviteterna skiljer sig från rum till rum men kan vara beerpong, fibbage, namnscramble osv. Har ni recommendationer eller idéer är det bara medella oss! TL;DR joina zoom puben, Det blir mysigt!! Där man kan träffa sina vänner (bjud dem) och bekanta och vara med i en kahoot tävling och andra roliga aktiveter!

Mat ›››››››››››››››››› www.ica.se/ Öl & cider ››››››››› www.systembolaget.se/ Drinkar & shots›› www.systembolaget.se/ Alkoholfritt ››››››› www.systembolaget.se/

Ett Digitalt-DM-innan-Val-SM

Den 7:e maj kommer ett DM att hållas på distans klockan 17:30. På DM kommer styrelsen, bland annat, att besvara alla motioner inför Val-SM.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoom-länken till mötet hittas här

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Val-SM

Den 19:e maj kommer Val-SM att hållas på distans klockan 17:30. Vid uppskjutet möte sker detta den 26:e maj klockan 17:30 på distans. Motionsstopp är den 5:e maj.

På SM kommer vi att ha val för flera funktionärsposter. Det kommer även att behandlas motioner och propositioner samt de bordlagda ärendena om verksamhetsberättelse, bokslut och ansvarsfrihet för D-rektoratet 2019.

HOW TO VAL-SM I CORONATIDER När ni ansluter kommer ni hamna i ett waiting room. Vi släpper strax efteråt in er i mötet. När ni kommer in vill vi att ni byter ert namn till ert fullständiga namn och KTH-id, till exempel “Niklas Vatn (nvatn)”. Därefter släpper vi in er i ett breakout room som heter Hallen. Där vill vi att ni legitimerar er med ert student-id genom att skicka en bild på det till Joaquin. Vi lägger då in er på mentometer så ni kan rösta och så bjuder vi in er till ett breakout room som heter L1, där har vi mötet. Om något inte funkar kan ni gå till Main room där ni hittar teknisk support (Jakob C). För att komma dit får ni trycka på leave break out room. Om ni lämnar mötet så vill vi att ni skriver till Mentometer (Kitty) att ni lämnar mötet.

Vi ses på SM!!

Zoom-länken till mötet hittas här

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Protokollet hittas här

Ett Zoomer-DM

Den 22:a april kommer ett DM att hållas på distans klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, behandla frågan om ekonomisk fullmakt till METAspexets nya ekonomichef.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoom-länken till mötet hittas här

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Protokollet hittas här

TM till Fotografiska! Del 2

TM besöker Fotografiska ännu en gång!! Denna gång ska vi se utställningen "Places Beyond" som har varit väldigt populär och stänger snart!

Det kommer samtidigt att finnas 4 andra utställningar på fredag så det finns mycket att se om man är nyfiken!

Vi samlas i META kl. 17:01 för de som vill åka till fotografiska tillsammans. Man är framme ~17:30 så det går också bra att möta oss på plats då.

Biljettsläpp till Vårbalen 2019

Missa inte biljettsläppet till Vårbalen idag kl. 19.00. bit.ly/DVB2020