Onsdagspub: Spooky Reveal

Vad passar bättre att avslöja de nya grymma DKM:arna på än en onsdagspub?? Inte mycket, därför ställer vi till med just en sådan tillställning! Kom förbi, fira att tenta-p är över/p2 har börjat och hälsa på våra nya knattz!

Puben kommer hållas i Bar Nymble som ligger i kårhuset Nymble på andra våningen, vid restaurangen.

OBSOBS! Det kommer va maxgräns på 60 pers i lokalen så kom dit i tid för garanterad plats!!

Öl & cider ›››››››››› 34 kr+ Drinkar & shots ›››› 54 kr+ Alkoholfritt ››››››››› 12 kr+

Puben är endast öppen för medlemmar i Datasektionen på KTH. Glöm inte leg och kårleg.

dÅre 2021

Nu har det återigen äntligen blivit dags för datasektionens årliga Åreresa, dÅre. ❄️ Varje år åker dataloger i gemensam trupp upp till Åre för bra umgänge och grymma backar! Vi åker upp lördag kväll den 16:e januari och åker hem torsdag eftermiddag den 21:a. Det kommer bli galet kul och vi i staben är dundertaggade! ❄️ Biljetterna släpps den 4 november 20:00. Håll utkik den dagen här i eventet för formulär. ❄️ Biljetterna kommer att kosta 2687:-/person. I det priset ingår boende, resa, liftkort, mössa, märke, städning av stugorna och dÅrestabens oändliga kärlek. Ja, detta är tyvärr lite dyrare än tidigare år. Detta är för att skistar har infört obligatorisk bokning av avresestädning. Men på den ljusa sidan, du behöver inte städa din stuga med din dunderbakfylla och trötta ben innan vi åker hem. ❄️ Notera att vi i första hand tar med medlemmar av Konglig Datasektionen. Om det finns platser kvar efter att de dataloger som vill åka med har anmält sig är övriga vänner och respektive välkomna att anmäla sig. ❄️ Om ni har frågor är ni välkomma att maila dÅrestaben 2021 på [email protected] så ska vi försöka svara så snabbt vi kan. ❄️ dÅrestaben 2021 består av detta underbara gäng: William Agnér Adam Sjöberg Douglas Fischer Elin Saks George Bassilious Julia Byström Michael Morales Sundstedt Olivia Herber ❄️

Tentagibb med DESC

Efter hög begäran är DESC är tillbaka med ännu ett naggibb. Förra nattgibbet var väldigt lyckat och nu när tentorna är över kör vi repris på Inferno Online.

Vad är nattgibb? Nattgibb innebär att man samlas på kvällen och spelar spel tills morgon. Vi kommer befinna oss vid internetcafét Inferno Online Stockholm (IO), man lånar alltså en dator. IO säljer även mat och snacks dygnet runt.

Kostnad DESC kommer bjuda på 30 platser för sektionsmedlemmar och det är först i kvarn till sponsrade platserna, så se till att registrera! Om man vill hänga med, men inte fick plats eller inte är sektionsmedlemm går det jättebra, men då får man betala plats själv. Det kostar då 150 kr.

Hur/var/när Var: Inferno Online Odenplan, Odengatan 60, 113 22 Stockholm https://www.infernoonline.com/odenplan/

När: kl 22 startar nattgibbet, men vi samlas formellt 21:30. 21:00 kommer DESCTOP vara där för middag.

Hur: Det finns 2 formulär, registrering och reserverade. Registrerade får sätet betalat och reserverade blir bokade, men får betala själv. Registering: https://forms.gle/Gawvnv5wF4LbiRkU7 Reservering: https://forms.gle/tdYZZLYaQPBwqpZK8

OBS

  • REGISTERING STÄNGER 21/10/2020 20:00
  • Även om man är på reservlistan kommer vi sköta bokningen åt dig, betalningen sköter du själv
  • Kom gärna inte sent, men om du inte kan komma i tid se till att meddela DESCTOP i förväg ([email protected])

ett hem-ligt-DM

Den 22:e oktober kommer ett DM att hållas på distans klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, diskutera ett taget per capsulam-beslut och behandla ett avtal angående att boka dieselverkstaden till METAspexet 2020.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoom-länken till mötet hittas här

Dokument

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Brädspelskväll med QN

Denna tisdag laddar vi batterierna inför de kommande tentaveckorna, alltså kommer vi sakta lite i backarna och köra en helt vanlig brädspelskväll, med brädspel (och fika).

Var? META När? Tisdag, 17:17, som vanligt

Hagaparkens färger!

Häng med på en liten promenad genom Hagaparken!🤩 Ett ypperligt tillfälle att snacka med META International Group och ta några nice höstbilder!🍂🍁

Vi möts kl 17 utanför KTH entré på Torsdag (08/10) och sen bär det av med buss.🚌

(Medias fotogrupp kanske också hänger på, så varför gör inte du det också?)📸

Onsdagspub: Sista dagen att söka DKM!

Wow, DKM 20/21s första vanliga jävla onsdagspub?? Nä inte riktigt! För det kommer ju va sista dagen att söka DKM!!!! Gå in på http://dkm.io/ansok för sista chansen att skicka in din ansökan! För det andra kommer puben hållas i Bar Nymble. Bar Nymble ligger i kårhuset Nymble på andra våningen, vid restaurangen. Ta ba första trappen och entrén om du kommer från tunnelbanans håll, och du är hemma! OBSOBS!! Det kommer va maxgräns på 60 pers i lokalen så kom dit i tid för garanterad plats!! Kom och avnjut en kall enhet och ta en paus från plugget med dina kompisar! Vi seeeeees!

Öl & cider ›››››››››› 34 kr+ Drinkar & shots ›››› 54 kr+ Alkoholfritt ››››››››› 12 kr+

Puben är endast öppen för medlemmar i Datasektionen på KTH. Glöm inte leg och kårleg.

Pannkakskväll med QN

Nästa vecka är det dags för något helt nytt*, nämligen Pannkakskväll! Då kommer vi grädda och äta pannkakor, samt se på en film eller två. Man kan även ta med sig frack/ovve och sy på den om man vill.

För att få pannkakor, anmäl dig här: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSchr.../viewform...

*inte helt nytt

Var? Meta När? Tisdag 17:17

Pyssel med TM: Pärlplattor

Nu på tisdag kommer TM pyssla lite. Denna gång blir det pärlplattor!!! Det kommer självklart finnas fika :):):)

Hur: Pärlplattor!!!!

Var: Meta

När: Tisdag 29/9 kl 17-ish

Onsdagspub: Fluid Pong-turnering

Fluid Pong eller "det är fan boll i hink fast i glas" som man säger i branschen.

På onsdag kl 17:00 kommer vi kicka ut folk från META... för att sedan öppna portarna 17:30 igen för en Fluid Pong-turnering!!! Vi kommer servera mat från öppning och sälja god alkoholfri dryck under kvällen med lite nice musik att vibea till. Så skrapa ihop ett bra lag till onsdag och sopa banan på Fluid Pong!!!

VAD GÄLLER UNDER TURNERINGEN?

• Laganmälan sker på plats kl. 17:30-18:30.

• Turneringen startar efter kl. 18:30.

• Ett lag består av 2-4 spelare och bör ha ett roligt lagnamn(!!!)

• Inge drickande ur Fluid Pong-glasen!!

• Lokalen har fortfarande en gräns på max 50 personer så det är FÖRST TILL KVARN som gäller!

Mat ›››››››››››››››› 30 kr

Alkoholfritt ››››››››› 10 kr+

Nu är det också mindre än 2 veckor kvar att söka DKM!!! Sista ansökningsdag är 7 oktober så skicka in din ansökan och få en intervjutid! Vi ses då <> http://dkm.io/ansok

Det är bordsservering som gäller under puben.

Puben är endast öppen för medlemmar i Datasektionen på KTH. Glöm inte leg och kårleg.

0te Möte före terminen!

Heeeej! Vi i META International Group bjuder in till vårt uppstartsmöte för terminen!

🛎Käka din lunch med oss och få en run-down av vad vi pysslar med och varför just du ska hänga på! 🤔 Det här är också ett fett grymt tillfälle att fråga en jäkla massa frågor, såsom:

  • Hur många spikar går det på en skruv?
  • Varför är Svenska svenska och inte typ danska?
  • 오늘이 무슨 요일이에요?
  • Frågetecken? 📣Viktiga saker
  • Medtag egen lunch.
  • Vi kommer vara i någon Övningssal över lunch. På grund av Covid-19 så kan vi inte vara fler än 22 personer. För att hålla koll på hur många som kommer fyll i Googleformuläret. Alla sektionsmedlemmar är välkommna att joina! Men vi kommer prioritera helt nya KTH studenter pga. gränsen. Kram (på säkert avstånd), META International Group

Data till SSSB-loppet

https://loppet.sssb.se/

På grund av covid situationen kommer SSSB-loppet att kunna utföras var som helst, så länge man springer sträckan. Därför tänkte vi att det vore kul om vi fick ihop en grupp dataloger och springa tillsammans på stadion.

Viktigt om ni ska vara med är att ha något sätt att spela in erat lopp, t.ex. Strava.

D-Dagen 2020

D-Dagen är Konglig Datasektionens årliga arbetsmarknadsdag på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Mässan har i syfte att föra samman studenter och näringslivet. Under D-Dagen kommer företag och studenter att kunna ta kontakt med varandra och skapa värdefulla kontakter. Kanske hittar du din nästa arbetsgivare under D-dagen? D-Dagen 2020 äger rum den 5 november och kommer att ske digitalt. Ifall ni befinner er på KTH campus vid Vallhallavägen kommer det även finnas möjlighet att besöka D-Dagen loungen och delta i mindre tävlingar och event. Det här är en fantastisk möjlighet du inte vill missa!

Mer info om sign-up kommer snart!

Ett Zoom-DM-innan-Budget-SM

Den 29:e september kommer ett DM inför Budget-SM att hållas på distans klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, att besvara alla motioner inför SM samt behandla ett ärende angående stängning av META under D-Dagen.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoom-länken till mötet hittas här

Dokument

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Kompletterande handlingar hittas här

Brädspelskväll med QN

Efter att ha satsat lite mer än vanligt tidigare så tar vi en lite lugnare vecka och kör en helt vanlig brädspelskväll nu på Tisdag i allas favoritlokal, META. Det spelas från 17.17. Fika finns så klart.

PARKFEST á la DKM

Som ni kanske hört så är det inte längre tillåtet att hålla evenemang som kräver festanmälan i KTH:s lokaler… det stoppar dock INTE DKM från att hålla lite partajjjj!!!!!

Istället för onsdagspub anordnar vi en parkfest för er att hänga på 🎉 Det kommer finnas asgod krubb att köpa, skitnice musik att jama till, samt fetaroliga aktiviteter/tävlingar att delta i! Mat serveras från ca 17:30! Så bjud med dina datakompisar och kom och parkhäng med oss på onsdag 😍

När? 23 september, kl 17:17!!! Var? Picassoparken i Kungshamra, närmsta tunnelbanestation är Bergshamra! Hur? BYOB och varma kläder för vi lever trots allt i Sverige! Kostar det? Nej förfan, det är helt gratis!!!! Förutom mat om man vill ha, som endast kommer gå på 30 svenska riksdaler

Glöm inte heller att ansökan till DKM fortfarande är öppen. Du vill inte missa chansen om att få vara med i något av det roligaste på sektionen! Vill du öva upp dina bartenderskills, anordna riksfeta fester och skaffa kompisar för livet? SÖK DKM!!! http://dkm.io/ansok

VI SES PÅ ONSDAG!!! 🍻

Budget-SM

[SM ajournerades efter punkt 6.8 vid ordinarie SM och kommer därför att fortsätta enligt "uppskjutet möte"]

Den 8:e oktober kommer Budget-SM att hållas på distans klockan 17:30. Vid uppskjutet möte sker detta den 13:e oktober på distans klockan 17:30. Motionsstopp är den 24:e september.

På SM kommer budgeten för verksamhetsår 2021 beslutas om. Vidare kommer vi behandla verksamhetsberättelse och bokslut för verksamhetsåret 2019 samt frågan om ansvarsfrihet för D-rektoratet 2019. Slutligen kommer vi behandla motioner och propositioner och hålla i fyllnadsval för flera poster.

GUIDE FÖR HUR MAN JOINAR MÖTET: När ni ansluter kommer ni hamna i ett waiting room. När ni kommer in vill vi att ni byter ert namn till ert fullständiga namn och KTH-id, till exempel “Niklas Vatn (nvatn)”. Utöver detta vill vi att ni svarar på ett Google-formulär, där ni kommer behöva skriva in namn, årskurs och eventuell funktionärspost(er). Länken till formuläret hittas här.

Därefter släpper vi in er i ett breakout room som heter Hallen. Där vill vi att ni legitimerar er med ert mecenatkort(THS) genom att skicka en bild på det till (Marcus N/Emilia R), glöm inte bort att det är "baksidan" som vi vill åt, den där man ser att ni är medlemmar i Konglig Datasektionen. Vi lägger då in er på mentometer så ni kan rösta och så bjuder vi in er till ett breakout room som heter L1, där har vi mötet. Om något inte funkar kan ni gå till Main room där ni hittar teknisk support (Jakob C). För att komma dit får ni trycka på leave break out room. Om ni lämnar mötet så vill vi att ni skriver till Mentometer (Marcus/Emilia) att ni lämnar mötet.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoom-länken till mötet hittas här

Dokument

Kallelsen till mötet hittas här

Handlingarna till mötet hittas här

Filmkväll med Syjunta!

Mysig syjunta från 17.17 i allas favoritlokal META!

På tal om mys så kommer Qulturnämnden bjuda på actionfyllda och mysiga filmer hela kvällen. Bjuds också på fika och kanske lite chips 😉

Självklart kan man inte ha märken utan prylmångleriet, därför kommer datas alldeles egna prylis reppa på eventet!

Pussla med TM!

Nu på tisdag 15/9 kommer Tag Monkeys ha sitt första event HT20!!

Hur: pussla

Var: godtyckligt klassrum, återkommer på den :):)

När: klockan 17

Biljett??: Ne kom när du vill

Vad passar bättre efter en lång pluggdag än att lägga pussel med vänner? Vi bjuder på fika såklart :):):)

Nattgibb med DESC

Lystring gamers! Under det senaste halvåret har vi varit bundna till våra stolar hemma. Tiderna börjar dock förändras och därför bjuder DESC på nattgibb.

Vad är nattgibb? Nattgibb innebär att man samlas på kvällen och spelar spel tills morgon. Vi kommer befinna oss vid internetcafét Inferno Online Stockholm (IO), man lånar alltså en dator. IO säljer även mat och snacks dygnet runt.

Hur/var/när Hur: Fyll i nedanstående formulär så vi kan boka plats: https://forms.gle/vRxr1XFUFYcPx6MQA

Var: Inferno Online, Odengatan 60, 113 22 Stockholm

När: 2020/09/18 Kl 22 - 07:00. Vi kommer samlas 21:30 vid IO. Kommer man senare än 22 måste man kontakta antingen DESCTOP ([email protected]) eller IO i förväg.

Kostnad DESC bjuder på nattgibbet till alla sektionsmedlemmar, så länge budget räcker. Nattgibb ligger annars på 150kr. Det är helt okej att ta med en kompis utanför sektionen, dock får de betala inträdet själv.

OBS Om ni vill garantera en plats se till att inte vänta till sista dagen att registrera, då det finns risk att IO blir fullbokat

Inferno Online Mer information: https://www.infernoonline.com/odenplan/

*INSTÄLLD* Onsdagspub: Return of the DKM

AGGHHH ONSDAGSPUBARNA ÄR TILLBAKA! Shit, vad vi har saknat er! Mottagningen är över och DKM har tagit tillbaka spritisnyckeln för att återigen hålla de fetaste, mysigaste och härligaste pubarna i META. Ta en paus från plugget, kom och lär känna oss i DKM, och avnjut nåt gott att dricka! Mat serveras som vanligt från 17:17. VI SES DÄR! 🍻 Ni har väl inte heller missat att DKM öppnat sin ansökan? Sök på http://dkm.io/ansok och få chansen att vara med i något av det roligaste på sektionen! Om du har frågor, funderingar, är osäker eller bara extremt nyfiken på allt vad DKM innebär - gå på intervjun och få alla svar direkt! 😉 Pssssstpsst, vinden viskade i mitt öra igår natt att biljetter för Reclaim (en av de fetaste festerna vi anordnar på sektionen) snart släpps! Håll ögonen öppna på våra sociala medier för mer information, för det här vill ni inte missa!!!!!

Mat ›››››››››››››››› 30 kr Öl & cider ›››››››››› 20 kr+ Drinkar & shots ›››› 35 kr+ Alkoholfritt ››››››››› 10 kr+

Det är max 50 personer i lokalen och bordsservering som gäller så kom i god tid för garanterad plats.

Puben är endast öppen för medlemmar i Datasektionen vid KTH. Glöm inte leg och kårleg.

Prylmångleriets uppstartsmöte

Hej alla taggade ettan (Och även äldre om ni så vill)!

Nu har det äntligen blivit dags för prylmångleriets uppstartsmöte!

Din chans att få en förstahands inblick i prylmångleriets verksamhet, samt få möta alla sköna personer som ingår i det. Du kommer att få information om vad vi gör, få se hur vi gör det vi gör, men också möjlighet att få berätta vad du skulle vilja göra och så kan vi se om vi kan ordna det också! (Eller så kan du bara försöka lura oss på alla våra finaste märken) Självklart bjuds det också på fika. Och inte för att försöka locka er eller något (jo), men det kanske ingår ett märke av något slag i medlemskapet i prylmångleriet.

Uppstartsmötet kommer att hållas onsdag 16/9 kl 17:30 i E34 på campus. Om du hellre vill vara med på distans kan du gärna skriva till mig så löser vi det!

Hoppas vi ses då!

Brädspelskväll med QN

Välkommen till Qulturnämndens första event på terminen! Vi inleder säsongen med en favorit i repris och givetvis är det en brädspelskväll. Ta med era kompisar, ta med era brädspel, ta med era kompisars brädspels, ta tillochmed era brädspels kompisar!

Och förresten, jag hörde rykten om att det kommer finnas en DM på plats om det finns några tappra äventyrare som vill ge sig på en kampanj!

PS. Fika finns.

Vårbalken

Hejsan hoppsan i coronastugan!

Nu har det blivit dags för vårbalken som arrangeras på Osqvik den 26 september.

Men "vad är då vårbalken?" frågar sig den trötte datalogen. Vårbalken är ett evenemang med både lek och fest. Under eftermiddagen kommer vi bada, chilla och basta. Fram mot kvällskvisten övergår vi till en fest som man sent vill glömma.

Det är BYOB som gäller, men vårbalsarmén kommer bjuda på korv med bröd, snacks samt ett märke till alla som önskar delta!

Biljettsläppet sker den 9/9 klockan 12:34. Länken kommer dyka upp i evenemanget.

Känner man att man vill övernatta så kommer man kunna klicka i det i biljettsläppsformuläret. Först till kvarn gäller. Annars kan man ju alltid tälta.

Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kom inte på evenemanget om du är eller har varit sjuk inom den senaste veckan. Vi kommer att försöka hålla oss utomhus så mycket som möjligt.

Om man känner att man vill vara med och hjälpa till så kan man fylla i följande dokument så kommer vi att ta kontakt med dig. Självklart så kommer det att innebära vissa privilegier. https://forms.gle/Poeda2Q25d57gvsm8

Var? Osqvik (Säffle?)

När? 26/9 kl. eftermiddagskvist

Hur? Lit, ovve/folkdräkt

Vad kostar kalaset? Hela 50 kr

Hälsningar Vårbal(k)sarmén

Kan-man-vara-på-campus?-DM

Den 10:e september kommer ett DM att hållas på distans klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, att behandla frågan om ekonomisk fullmakt till MKM:s nya ansvariga, äskande angående ett par nya högtalare samt diskutera flera tagna per capsulam-beslut.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Zoom-länken till mötet hittas här

Någonting nytt för dessa handlingar är så kallade beslutsförslag. Det huvudsakliga syftet med dessa är att underlätta på DM om vad exakt det är som ska beslutas när beslutet ska tas. Detta underlättar mest på punkter som kräver många att-satser och långa meningar för att formuleras rätt. Beslutsförslags fenomenet är just nu ganska work-in-progress så det kan hända att implementationen av detta förändras.

Dokument

Kallelsen till mötet hittas här

Handlingarna till mötet hittas här

Kompletterande handlingar till mötet hittas här

Protokollet till mötet hittas här