Nominera och ansök till THS Valberedning

Nu har ansökningsperioden till Valberedningen öppnat! Se till att nominera folk eller ansöka själva. Ansökning med CV och personligt brev skickas in till [email protected]. Ansökningarna stänger den 20:e mars.

THS kårfullmäktige kommer välja valberedningen på nästa KF.

För mer info kolla in annonsen på Techrec.

Ett Skottår-DM

Den 18:e februari kommer ett D-rektoratsmöte att hållas i sal E34 klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, hantera avtal för att hyra Hugoteatern.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Åk till finland med projekt Hello World

Halloj kära sektionen! Projekt Hello World här!

Datasektionen vid Aalto har bjudit in oss till deras årliga bal Muistinnollaus (Memory Reset)! Denna kommer att hållas fredagen den 28e februari och ni alla härliga medlemmar är inbjudna ta del av denna minnesvärda afton!

Jag hade turen att få åka förra året och låt mig bestämt säga att det var en av de bästa festerna jag haft nöjet att gå på. De finska datastudenterna tog emot oss med öppna armar och bjöd på en oförglömlig kväll.

Om du vill åka med i år (såklart du vill!), så kontakta mig omedelbums på Facebook, på mejl ([email protected] eller genom att hugga tag i mig i META!

Sök projektgruppen för D-Dagen 2020!

SÖK👉👉 👉 D-Dagen Projektgrupp 👈👈👈SÖK

https://forms.gle/jgHNRVact3wH7fwE7

Vad är din roll i D-Dagen? Vi söker dig som vill vara med i ett superroligt projekt och få erfarenhet av olika roller inom Mäss, Sälj, PR, Ekonomi och Fest! Du kan läsa om vilka specifika roller vi söker och vad de kan komma att innebära i anmälningsformuläret. Få hands-on erfarenhet att vara med i ett stort projekt, utveckla dina talanger och spetsa ditt CV med en roll i projektgruppen för D-Dagen 2020. Det kommer bli super kul!

Sista chansen att leta i Lost and Found

Hej, MUCKA här igen!

I och med att en tentapub + lite extra tid har passerat så har Lost and Found fyllts till bristingsgränsen (ish). Det är därför dags för tömning🔥!

Om någon har glömt något i META som ni inte vill ska slängas kommer ni ha fram till nästa fredag på er att kolla i Lost and Found.

PS. Lost and found är två "tvättkorgar" som står bredvid eller under trappan till catwalken

Ansökan till Datasektionens Mottagning 2020 är öppen!

Nu kan du lämna in din ansökan för att ingå i mottagningspersonalen 2020 här. Ansökan stänger den 19e februari.

Nominering till THS kamratstipendium

Varje år delas THS Kamratstipendie ut till goda kamrater vid var och en av studentkårens sektioner. Priset är inte bara evig ära utan även en liten slant att dryga ut studiebidraget med.

Känner du någon som har varit speciellt hjälpsam, en snäll kompis eller helt enkelt bara bäst?

Klart du gör!

Fyll i din kandidat i formuläret och håll tummarna att just din vän blir stipendiat.

Formuläret stänger 2020-03-16T19:00

Hälsningar, D-Rektoratet

Nominering till Hedersdeltat

SENASTE NYTT

HEDERSDELTA NOMINERING !!

SE UPP (nej ner) !

På Revisions-SM i mars presenteras årets mottagare av Hedersdeltat. Vi vill därför nu påminna om att ni kan nominera era kandidater.

Vilka medlemmar tycker du har gjort något alldeles extra för sektionen? Vem förtjänar vårt allra finaste förtjänsttecken?

Klicka på länken nedan och nominera årets Hedersdeltamottagare.

Nomineringen stänger 2020-03-16T19:00. Vänliga hälsningar D-Rektoratet.

Essex International Summer School 2020: Python och data science

Miljöombyte? University of Essex som ligger i Storbritannien erbjuder sommarstudier inom "Python och data science" som hålls på Colchester Campus, en timme från London. Kom i kontakt med studenter från hela världen och njut av ett socialt program samtidigt som du får lära känna London, Cambridge, och Essex-regionen under utflykter.

Interested in building your data science skill set? Join us at our Colchester Campus from 20-31 July for our Python for Data Science course which will introduce you to Python, the programming language of choice for data science and analytics professionals. You'll learn how to use Pandas for data analysis, gain experience of NumPy for processing numerical data, as well as practise plotting and visualization. The second week of the course will include a focus on applications of Python for machine learning. You'll also undertake your own data science project and develop skills which will be helpful in a future data science career.

The fee of £1,650 covers tuition, accommodation, sports centre access, and a programme of social activities and excursions including trips to London, Cambridge and throughout the region of Essex. For more information click here, and to make an application click here.

This course runs as part of our international summer school which also includes a programme of social activities and excursions, allowing you to experience the best of British culture and history. You'll be joining one of the most internationally diverse universities on the planet giving you the chance to develop your international communication skills and make friends with students from all over the world.

Stängning av META 4/2

Hej!

Under tisdag den 4 februari kommer META vara stängt då lokalen kommer användas för Medias Branschdag. Möjlighet att värma mat finns på bottenplan i Nymble eller exempelvis i V och U.

Valhandlingar för val på Extra-SM

Valhandlingarna för Extra-SM är publicerade. Dessa kan komma att uppdateras senare.

Project Pride - Group Executíf

Project Pride startades förra året, och blev en hejdundrande tillställning, så i år ska vi bli ännu bättre! Men för att bli det måste vi ha en otrolig ledningsgrupp. Därför har nu ansökan till Project Pride 2020 Group Executíf nu öppnat!

Sista dagen att ansöka kommer vara 31/1.

Årtiondets första-DM

Den 23:e januari kommer ett DM att hållas i sal E32 klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, besluta om stängning av META vid den 4:e februari på grund av medias branschdag.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Protokollet hittas här

Nytt Datum för Extra-SM

Nytt datum för Extra-SM som tidigare var 23e Januari är satt till 28e Januari i L1. Ny reservtid är 30e Januari I L1. Kallelse hittar ni nedan.

Kallelse

Apply for SNNC 2020

SNNC 2019 har nått sitt slut, och Students’ Nobel NightCap rör sig nu vidare till nästa studentkår på nästa skola: THS på KTH

Students’ Nobel NightCap är efterfesten till Nobelbanketten och vi tar in ~1800 gäster till en kväll fylld av dans, mat, fantastiska artister och enormt spektakulära dekorationer. Det är ett projekt som engagerar runt 350 studenter och växer till att bli ett av de största i Stockholm.

SNNC 2020 letar nu efter sin kommitté för att gå med på denna fantastiska resan för att skapa världens bästa efterfest.

Följande poster är öppna:

  • Corporate Relations
  • Food & Beverage
  • Guest & Safety
  • Logistics & Operations
  • Human Resources
  • IT & Communications
  • Construction, Décor, Sound & Light
  • Entertainment & Costumes

Mer information angående de olika posterna och hur man kan ansöka kan hittas på THS hemsida på https://ths.kth.se/SNNC. Dead-line är 23:59 den 25:e Januari.

Onsdag den 22:a Januari från klockan 12:00-14:00 så kommer Axel att stå i Nymble under Kårens Dag och prata om Students’ Nobel NightCap. Han kommer även att stå i Tidningsrummet i Nymble mellan 10:00-15:00 Torsdag den 23:e Januari och snacka NightCap.

Välkommen till Students’ Nobel NightCap! Och vänliga hälsningar från Generalen för SNNC 2020, Axel Andersson, låt oss skapa nästa NightCap tillsammans.

Val på Extra-SM

Nomineringen för valet på Extra-SM har öppnat. Nominera eller kandidera på val.datasektionen.se

Extra-SM

Den 28:e januari kommer ett Extra-SM att hållas i L1 klockan 17:30.

Reservtid är den 30:e januari i L1 klockan 17:30.

På Extra-SM kommer, bland annat, bordlagda ärenden från Glögg-SM att diskuteras samt fyllnadsval för flera funktionärsposter hållas.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Förvaltningsrevisionsrapporten hittas här

Studenter till undersökning om framtida jobb

Just nu gör företaget Beyond Research en undersökning om hur civilingenjörsstudenter ser på jobb, arbetsmarknad och sin framtid. De kommer att genomföra fokusgrupper i Stockholm den 21 januari och söker studenter som är intresserade av att delta. Upplägget är en 1,5 h lång fokusgrupp där man tillsammans med en moderator får svara på frågor om hur man ser på sin framtid och jobb kopplat till sin utbildning. Man är alltid helt anonym och alla som är med får 500 kr som tack för att de deltar.

De har tagit fram ett formulär där intresserade studenter kan skriva upp sig för att delta, och om de passar in så kontaktas de via telefon eller mail.

D-rektiv

I enlighet med stadgarnas §4.4 Brådskande ärenden utövar jag D-rektoratets befogenheter för att i enlighet med §4.8 D-rektiv i desamma utfärda ett D-rektiv kring sektionsmedlemmarnas liv och leverne.

Det är ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som utmaningar, om man inte får vara två om dem. Det är bra mycket trevligare att vara två!

Tack till er alla som har varit del av sektionen under 2019! Ett särskilt stort tack till alla underbara funktionärer som utvecklat och arbetat för Datasektionen under 2019, det har varit fruktansvärt roligt att arbeta med er. Jag önskar även alla funktionärer ett stort lycka till inför nästa år, ni kommer göra ett grymt bra jobb!

Gott nytt år allihopa!

Vi ses i VIC — Ävelin Pantigoso Velasquez, Sektionsordförande 2019

Enkät angående sektionstillhörighet för CTMAT

Hej sektionen! Här är en enkät för att ta reda på vad ni tycker om sektionstillhörigheten för KTH:s nya civilingenjörsprogrammet i teknisk matematik. Frågan diskuterades även som övrig fråga på SM igår, men då det var en av SM:s sista punkter och många hade gått så vill vi även fråga om er åsikt på det här sättet.

KF är över och formuläret är därför stängt.

dJulkalendern

Tjenare Sektionen!

Nu på måndag så är det dags för dJulkalendern och vi vill förstås att ni ska vara med.

För er som inte vet så är dJulkalendern en julkalender för dataloger, där varje lucka är en CTF utmaning. Varje vardag i december kl 12.15 fram till jul så kan ni öppna dagens lucka och målet är att försöka lösa den på så kort tid som möjligt.

Det ni tävlar om är titeln "Bäst på att DATA" och även ett mystiskt pris.

Samarbete är helt tillåtet så det är bara att hugga tag i en kompis.

Första luckan släpps nu på måndag så se till att vara redo! https://djul.datasektionen.se/

Lycka till! 🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆

dJulkalendern öppnar upp för gästluckor

dJulkalendern, datas årliga advents-CTF, bjuder in vem som helst att skriva en gästlucka och fortfarande kunna tävla. Luckan bör göras enligt instruktionerna och mailas till [email protected]. dJul-teamet kommer titta på alla inskick, och besluta vilka om några som tas med i tävlingen. Ju bättre lucka du skriver, desto större chans att den kommer med, och du kan fortfarande lösa den och få billiga poäng! Vi kommer inte meddela på förhand huruvida vi har tagit med luckan eller inte, och vi kan också ändra den efter eget tycke. Författaren krediteras efter att luckan är löst, och när tävlingen tar slut.

Valhandlingar för val på Glögg-SM

Valhandlingarna för valet på Glögg-SM är publicerade. Dessa handlingar kan komma att kompletteras senare.

Urnval inför Glögg-SM 2019

Urnvalet är nu öppet. Rösta via durn.datasektionen.se

Matformulär till kandidatutfrågning

Torsdagen den 21/11 kl.17.30 kommer vi hålla en kandidatutfrågning inför vårt kommande urnval. Det kommer finnas mat, så anmäl er senast nu på söndag den 17/11.