Förlängd sökperiod för METAspexet 2022!

Hej sektionen!

METAspexet förlänger sin sökperiod till den 5:e oktober! Det är alltså en vecka kvar att söka och sökstopp kommer att firas med en spexpub i META. Se till att vara där om ni vill veta mer om spexet, eller bara ha kul med oss. SpexM (spexets klubbmästeri) har sin rekrytering fortsatt öppen till 10:e november!

Men ni kanske fortfarande undrar vad ett spex är? Det är en teaterföreställning som även har musiknummer och improv. Hela läsåret ska vi jobba tillsammans med allt som kan behövas för att sätta upp en föreställning. Skådespel, musik, dans, kulisser, manus, häftigt ljus, coola kostymer. Möjligheterna är många och det kommer att bli superkul!

Söker gör ni på länken nedan!

Studienämndsmöte 28/9

Hej allihopa!

Studienämnden håller möte den 28/9 kl 12:15. Mötet är digitalt och hålls över Zoom. https://kth-se.zoom.us/j/68673246494

Mötena är som vanligt öppna för alla sektionsmedlemmar. Om du har några åsikter om studierna på KTH, ta chansen och kom in och prata en stund!

Ta hand om er! ❤️

Dags att välja Årets Lärare!

Hej kära dataloger! Stunden har kommit att visa våra hårdast arbetande och duktigaste lärare extra mycket kärlek. Det har nämnligen blivit dags att nominera pristagaren för Årets lärare!

Har ni någon stolt kämpe och som kan lära ut som ingen annan? Skriv lärarens namn och en motivation till varför just denne förtjänar detta eminenta pris i det bifogade formuläret, senast den 28/9.

Ha det fiiint!

D-Dagen lunchföreläsningar

Den 29/9, 30/9, 5/10 och 6/10 har D-Dagen lyckats få in fyra fantastiska företag att hålla digital lunchföreläsning. Dessa företag är inga mindre än Tink, TietoEvry, Skatteverket och Scania! För information om vad dem gör så är det bara att läsa den utförliga beskrivningen i eventen som hittas på D-Dagens facebook sida!

Vi ses där!😊

Biljetter till Rewind: DFS

Missa inte att det släpps biljetter till Den Första Sittningen idag!!! 🥳 Kl. 19:00 släpper vi anmälan i eventet på facebook, var redo 🔥

Scala öppnar för ansökan!

I våras startades en kör här på Data som fick namnet Scala, och nu är det dags för Scalas allra första rekrytering! Scala är en chill kör där vi träffas, hänger och sjunger tillsammans en gång i veckan. Det kommer bli roligt, så är du minsta intresserad av sång tycker jag att du ska söka!

Anmälan sker i det här formuläret: https://forms.gle/W3UkhN8Bz7WvLqux9

Ses på audition!

METAdorerna öppnar för rekrytering!

Hejsan!✨ Nu när höstterminen har startat och mottagningen är över så har METAdorerna öppnat för rekrytering!

För de som inte vet så är METAdorerna en delad nämd mellan Data och Media och det är vi som ser till så att META ser bra ut och fungerar som det ska. Vi har även väldigt roligt tillsammans under lunchmöten och teambuildings.

METAdorerna är en öppen nämd så alla som vill är välkomna att gå med. Om du är intresserad av att gå med så kan du gå in på https://metadorerna.datasektionen.se/ och anmäla ditt intresse. Vi kommer att ha ett öppet lunchmöte nu på fredag 24/9 (facebookevenemang här https://fb.me/e/1PcenoXhe) där ni är välkommna att följa med, fika utlovas

Märkesförsäljning!!!

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur? Oavsett om du håller med eller ej kan jag utlova något riktigt jäkla nice, fysisk märkesförsäljning i META! Nu på fredag den 24/9 under lunch (12:15-13:00) kommer jag (Prylis) hålla i en försäljning av alla de roliga märken sektionen har. Såklart kan ni även få tips om hur man ska sy, när man ska sy och var man ska sy. Så kom in under lunch, så ses vi där :)

Ansökan till DKM 21/22 är ÖPPEN!

NU HAR ÄNTLIGEN ANSÖKAN TILL **DKM 21/22 **ÖPPNAT!!! 🥳🎉 Vad väntar du på!?? In och SÖK på ‼ dkm.io/ansok ‼ NUUUUU! Alla som söker kommer bli kallade till en intervju! Så SÖK och kom och häng med oss på den SUPERMYSIGA intervjun! OBS: Garanterat mysig! 🧡

Men nu kanske du tänker "Jag har ju redan sökt! Vad gör jag nu??" Oroa dig inte!! Medans du väntar på din intervju kan du avnjuta den alldeles NYA och FETA DKM Videon!!! Sätt den på repeat vettja!!

Ha det bäst och SÖK DKM!!!!!

Ansökan till NLG har öppnat!

Ansökan till NLG (Näringslivsgruppen) har nu öppnat! 🥳🥳🥳 Om du är intresserad av att se till att sektionen har ca$h och dessutom ha riktigt kul på vägen så är det definitivt något för dig! 💸 Ansökan stänger den 15 oktober men intervjuer kommer att börja hållas innan dess så sök redan idag! Sök på nlg.bz/sok! Kika även in vår rekryteringsvideo här!

Studienämndsmöte!

Studienämnden håller sitt första vanliga möte för terminen!

När: Fredag den 17 september, kl 12:15 Var: Zoom

Har ni några åsikter, tankar och känslor om era studier? Mötet är öppet för alla sektionsmedlemmar! Kom och säg vad ni tycker och tänker!

Denna gång kommer det bli digitalt, på zoomlänken: https://kth-se.zoom.us/j/61342704272

Vi ses där!

Sök D-Dagen dagspersonal!

Nu närmar sig D-Dagen 2021 med stormsteg och i och med att det kommer vara en fysisk mässa, är vi i projektgruppen i behov av din hjälp! Det är nämligen så att chansen att vara delaktig bakom kulisserna finns genom att söka till personal. Personal är nog bland de viktigaste mässan har och utan personal är det inte möjligt att genomföra D-Dagen. All information finns på nedanstående länk, såsom arbetsbeskrivningar och förmåner. Så om du är minst lika taggad som oss i projektgruppen på att göra det bästa D-Dagen någonsin, SÖK! Vi hoppas verkligen att kunna arbeta med dig under D-Dagen 2021! https://ddagen.se/sok

Ansökan till METAspexet 2022!

Nu har ansökan till METAspexet 2022 öppnat! METAspexet sätter upp en spexföreställning i maj varje år och vi söker nu medlemmar till alla 16 grupper! Vad är ett spex undrar ni kanske? Det är en teaterföreställning som även har musiknummer och improv. Hela läsåret ska vi jobba tillsammans med allt som kan behövas för att sätta upp en föreställning. Skådespel, musik, dans, kulisser, manus, häftigt ljus, coola kostymer. Möjligheterna är många och det kommer att bli superkul! Söker gör ni på metaspexet.se/sok eller länken nedan.

Vi ser fram emot att träffa er!

Digitalt JML-event med KTH Bibliotek

Hur kan vi arbeta tillsammans för att göra KTH till ett mer inkluderande universitet?

Kom och dela dina tankar och idéer med panelen och lär dig mer om KTHs arbete för ett mer inkluderande universitet.

När: Tors 2021-09-16 12.15 - 13.00

Var: https://kth-se.zoom.us/j/69985316672

Språk: Engelska

Facebook event: https://fb.me/e/1JfppZNH9

KTH-kalender: https://www.kth.se/en/biblioteket/kalender/evenemang/tycker-du-att-kth-ar-jamlikt-och-jamstallt-1.1096312

Ansökan till Studs 2022 har nu öppnat 🎉

Om man ska beskriva Studs i ett fåtal ord så skulle det vara:

💼 Företagskontakt 💃🏼 Events ✈️ En episk resa 👯Vänner för livet

Och så mycket mer! Läs mer och sök i det länkade formuläret!

Project Destination rekryterar nu nya medlemmar

🌟 Project Destination rekryterar nya medlemmar! 🌟

Project Destination är en organisation på KTH som har som mål att inspirera studenter till en internationell karriär genom att organisera affärsevenemang med internationella företag. Eftersom projektet har sin kärna i kursen AI2151, Industriell utveckling och entreprenörskap, får du som gruppmedlem praktisk erfarenhet av projektledning, 15 hp och en 2 veckors utlandsresa!🔥

Du kan ansöka om att bli: 🌟 Försäljningschef 🌟 Art Director 🌟 Marknadschef 🌟 Sponsoransvarig 🌟 Event Manager

Ansök på https://forms.gle/ybrB3QEjXwGy81VY6

Du kan läsa mer om Project Destination och de öppna positionerna Instagram eller Facebook /projektdestination

KTH:s avdelning för kommunikation och näringslivssamverkan söker nya digitala ambassadörer

KTH:s avdelning för kommunikation och näringslivssamverkan söker nya digitala ambassadörer, dvs studenter som vill jobba med KTH:s sociala mediakanaler.

Annonsen hittar ni här: https://www.kth.se/student/framtid/uppdrag/vill-du-driva-kth-s-sociala-medier-hela-lasaret-sok-jobbet-som-digital-ambassador-1.1094495

I år sökes studenter som vill jobba med Instagram, Youtube eller Tiktok och sista dag att söka är den 5 september.

Tävling i spelutveckling för studenter vid Game Development World Championship 2021

Student Game Awards är en ny kategori vid tävlingen Game Development World Championship (GDWC), riktad specifikt till studenter. Tävlingen är öppen för alla studenter, oavsett inriktning.

Tävlingen erbjuder er ett sätt att visa upp era spelutvecklingsfärdigheter för internationella spelutvecklare och spelindustrin världen över. De fem bästa spelen vinner priser och det vinnande spelet får tillgång till karriärrådgivning och coaching från industriveteranen Jean Leggett.

Medverkan är helt frivillig och sker online - ingen resa krävs.

För mer information och registrering se: https://thegdwc.com/student-game-award

Biljetter till METAspexet 2021 är ute!

Nu är väntan äntligen över! METAspexet är återigen på en teater nära dig efter två år. Denna gång i form av den radikala kanalen Kanal Radikal eller TV-stjärnornas krig. På en TV-studio någonstans i Sverige gnabbas de två TV-personligheterna Gordon och Frida om livet på studion. Efter många år av sjunkande tittarsiffror så behöver de en skjuts uppåt, annars riskerar studion att falla i bitar - bokstavligen. Detta visar sig dock vara svårare än de tror med en inkapabel chef, koffein-injicerad producent och rent ut sagt skitprogram. Då dyker företagsmagnaten Melinda Moneybags upp med ett förslag, men har hon verkligen studions bästa i åtanke?

Detta och mer får ni reda på om ni går på någon av våra tre föreställningar på Teater Tre: 28/8 kl. 19:00 (Premiär) 29/8 kl. 14:30 (Matinén) 29/8 kl. 19:00 (Slasque)

Biljetter går att köpa här (använd koden STUDENT för studentrabatt) : metaspexet.se/biljetter Skriva till era kompisar om detta går att göra här: facebook.com, instagram.com, Canvas diskussionsforum

METAspexet 2021's biljettsläpp!

Snart, alla kära umgängesberövade studenter, är det dags för årets första fysiska evenemang den 28-29 augusti på Teater Tre! Det kommer bli skratt, tårar och spänning när ni får se riktiga människor på en riktig teater i form av METAspexet 2021!

Biljetterna släpps den 4 augusti kl. 19:00 på metaspexet.se/biljetter!

Fyllnadsrekrytering för chefsgruppen METAspexet 2022

Hallå sektionen!

METAspexet 2022 saknar fortfarande några chefer, så därför öppnar vi nu upp för fyllnadsval!

De roller vi söker är grafiquechef, smink- och hårchef, och ytterligare en manuschef. Vi har alltså redan en manuschef men söker för den gruppen en till som kan dela ansvaret. Sista dag att ansöka är nu på söndag (18/7) klockan 23:59.

Låter det kul? Sök här.

Spexiga hälsningar,

Anja Studic & Christian Stjernberg

Direqteurer för METAspexet 2022

Deadline för att registrera kvitton i cashflow

Hej sektionen! Nu när sommaren har invigts, så innebär det att våren är över. Vad gäller utlägg från våren, så har vi i D-rek beslutat oss för att sätta en inlämningsdeadline på den 1:a juli. Innan denna dag måste kvittot vara registrerat i cashflow digitalt, annars kommer det inte betalas tillbaka. Med våren menar vi i detta fall alla utlägg för transaktioner som skedde innan 1:a juni. Man behöver dock inte lämna in fysiska kvitton i kvittopärmen innan denna deadline. Detta kan göras sen under hösten.

META kommer vara sommarstängt, så kvittopärmen kommer spendera sitt sommarlov hemma hos Vice kassör. Ifall man vill lägga in sitt kvitto i pärmen under sommaren, kan man kontakta Vice kassör på [email protected] och boka in en tid för att lämna in den. Några har tidigare anmärkt att Vice kassörs-mailen ger ett error att adressen inte kunde hittats när man skickat ett mail till den. Vi håller på att utreda felet, men tills dess så är det inget att oroa sig över, alla mail kommer fram ändå!

Sök chefsgruppen för METAspexet 2022!

Hej sektionen!

Direqteurerna för METAspexet 2022 kan stolt presentera att ansökan till chefsgruppen för nästa spex har öppnat!

Vi letar nu efter chefer som tillsammans med oss vill skapa det bästa spexet någonsin och samtidigt se till att ha riktigt roligt tillsammans. Vill du vara med och dra i ett av sektionernas största och spexigaste projekt?

Sök till chefsguppen i formuläret nedan!

Vill du veta mer? Läs i formuläret!

Vill du veta ännu mer? Skriv till oss!

Sista dag att söka till chefsgruppen är söndag den 13:e juni klockan 23:59.

Spexiga hälsningar,

Anja & Christian

Direqteurer för METAspexet 2022

Hej i tentastressen!

EDITED: Råkade skriva tiderna i fel ordning, men nu ska de stämma överens!

På fredag har Studienämnden länkmöte för årskurs 1-3 och vi behöver era åsikter! Därför har vi tänkt ha lite lunch(ish)event den här veckan där ni kan komma och få prata direkt med era årskursrepresentanter, och kanske diskutera kurser med era studiekamrater. Tider och zoom-länkar är som följer:

Ettan tors 3 juni kl 12.15-13.00 https://kth-se.zoom.us/j/61064927416

Tvåan tis 1 juni (imorgon) kl 15.15-16.00 https://kth-se.zoom.us/j/69085076814

Trean tis 1 juni (imorgon) kl 12.15-13.00 https://kth-se.zoom.us/j/61479946504

Om ni inte kan komma på er årkurs utsatta tid men har saker ni vill framföra så kan ni mejla det till er årskursrepresentant på ake-[årskursnummer]@d.kth.se eller direkt till mig på [email protected] På diverse sociala medier har också formulär länkats som man kan fylla i om man vill!

Hoppas vi ses där!

Uppgradering av Loginsystemet

Loginsystemet bakom login.datasektionen.se håller på att uppgraderas av IOR för att fortsatt vara kompatibelt med KTH-login. Tjänsten kan komma att sluta fungera under tiden. Processen borde vara klar senast på tisdag.