Ansökan till ledningsgruppen för Studs21 är nu öppen

Har du påbörjat mastern eller gör det nu till höst? Är du sugen på att utveckla dina ledningsförmågor och få fler kontakter i både näringslivet och med andra studenter? Då tycker vi att du ska söka ledningsgruppen för Studs 2021!

Läs mer och sök här! cutt.ly/studs21

/ Axel och Albin

Förvaltningsrevisionsrapport till Val-SM

Förvaltningsrevisionsrapporten till Val-SM 2020 går att läsa här.

Sammanfattning av programråd och länkmöten

Onsdagen den 13:e maj hölls det programråd för datateknikprogrammet och länkmöten för årskurs 1-3.

Under länkmötena diskuterades kurserna i period 4 och vi framförde studenternas åsikter. Mycket av diskussionen kretsade kring hur covid-19 påverkade kurserna. Det visade sig även att flera kurser skulle behöva fler assistenter för att kunna rätta uppgifter snabbare, något EECS ska försöka förbättra till framtida kursomgångar.

Under programrådet blev vi framför allt informerade om särskild behörighet, som nu har färdigställts inför hösten. Vi hoppas gå ut med mer information om hur det fungerar inom kort. Vi fick även veta att KTH arbetar med att inkorporera JML- och hållbarhetstänk tydligare i utbildningen. Slutligen nämndes även att Canvas-riktlinjer diskuteras på programmet.

//Programansvarig Student

Valhandlingar (sent omsider)

Valhandlingarna för valet på Val-SM är nu publicerade och kan ses här.

Dessa handlingar kan komma att kompletteras senare.

Förlängd valperiod

På grund av att vissa poster ännu inte hade kandidater efter acceptansstopp har en ny nomineringsperiod öppnats för dessa poster.

Nomineringen för Kommunikatör, Ledamot för utbildningsfrågor, Näringslivsansvarig, Projektledare för METAspexet, Qulturattaché, och Öfvermatrona är öppen till och med den 12/5. Acceptansstopp är den 18/5.

Val på Val-SM 2020

Valet har öppnat! Nominera eller kandidera på val.datasektionen.se

Infomöte med direqtionen för METAspexet

Har du funderat på att bli direqteur för METAspexet? Vet du inte riktigt vad jobbet innebär?

Vi i direqtionen för METAspexet 2020, Anton och Felix, bjuder in till ett infomöte där vi berättar lite mer om vad en gör som projektledare för ett spex och där ni kan ställa frågor till oss. Det är även ett bra tillfälle att se vilka andra som är intresserade och kanske hitta någon att kandidera tillsammans med.

Mötet kommer att hållas tisdag 7:e april kl 17:30 på Zoom: https://kth-se.zoom.us/j/172325236

KF-val öppet för röstning

Det är dags för THS medlemmar att välja representanter till Kårfullmäktige: den högst beslutande gruppen inom THS. Rösta senast 12 april 23:59 på ths.kth.se/vote

Länk till Revisions-SM

Länken är: https://kth-se.zoom.us/j/319121315

Vänliga hälsningar D-rektoratet

Angående utförande av Revisions-SM

Det är snart dags för Revisions-SM. Mötet kommer ske digitalt via programvaran Zoom. En länk till Zoom mötet kommer att publiceras i detta inlägg samt mötets facebookinlägg klockan 17:00 den 26:e mars.

Med vänliga hälsningar, D-rektoratet.

DM imorgon

Hej alla medlemmar, vi i styrelsen har beslutat hur vi ska göra imorgon på DM. Det vi kom fram till är att det kommer finnas möjlighet att närvara fysiskt, men vi rekommenderar att närvara digitalt. Tiden är den samma som kallelsen angav. Styrelsen kommer vara representerad fysiskt imorgon men mötet kommer huvudsakligen ske digitalt, det är även digital närvaro som vi förespråkar. För att närvara på mötet imorgon så skickar man ett meddelande till [email protected] så får man en zoom/regellänk, eller så dyker ni upp fysiskt. Vänliga hälsningar D-rektoratet.

Angående det nya coronaviruset (covid-19)

Utlåtande från D-rektoratet angående verksamheten

På grund av omvärldsläget till följd av viruset covid-19 (coronavirus) har D-rektoratet beslutat följande:

  • Alla större eller långa evenemang, pubar och gasquer som arrangeras inom ramen för sektionens verksamhet ställs in tills vidare.
  • Vi avråder alla nämnder och projekt från att bedriva fysisk verksamhet i META, på KTH Campus eller på annan plats. Däremot uppmuntrar vi digital verksamhet.
  • Om fysisk verksamhet genomförs måste FHM:s rekommendationer för sammankomst följas.
  • Stäm av med Drek innan nya utlägg eller inköp görs.
  • Vi uppmanar alla som har förkylnings- eller influensasymtom (luftvägssymtom, hosta, feber etc.) att stanna hemma.

Varför har vi tagit det här beslutet?

Uppdateringar om utbrottet av covid-19 sker kontinuerligt och vi vet inte vad nästa steg är. Vi har valt att agera på den information vi har från KTH, THS och Folkhälsomyndigheten. Enligt FHM ökar risken för smittspridning med stora antal deltagare och långvariga evenemang, såsom pubar och sittningar. Vi vet inte hur läget kommer att utvecklas. Därför vill vi vara försiktiga med nya utlägg eftersom arrangemang kan komma att ställas in.

Den sociala pressen. När vi arrangerar ett evenemang är rädslan för att missa det säkert något som spelar in för många medlemmar. Någon kanske är lite sjuk, men man vill inte missa sittningen och går ändå. Den typen av resonemang gör människor och vi vill inte uppmuntra till den sortens beteende i dagsläget

Beslutet har varit otroligt svårt att fatta och det är många faktorer som har vägts samman för att ta det här beslutet.

Vi kommer kontinuerligt ta ställning till hur vi ska agera med grund i det rådande tillståndet.

Om ni har några frågor så är ni välkomna att kontakta D-rektoratet via [email protected].

Information från Programansvarig ang. COVID-19.

Ifall ni missat vår programansvariges meddelande angående distansundervisning kan ni läsa det nedan.

"Kära CDATE-studenter

I linje med KTH:s riktlinjer rörande covid-19 pågår ett arbete inom programmet för att, med fokus på de kurser som startar nu eller pågår i period 4, försöka tillfälligt flytta undervisningen i viss utsträckning online med digitalt innehåll och aktiviteter. Just nu rekommenderas att 'kurser över 100 deltagare erbjuda distansundervisning eller andra undervisningformer som undviker samling i stora grupper (och alltså inte ställa in den ordinarie undervisningen). I mindre kurser skall detta ske när helst detta är praktiskt möjligt.'

Snart kommer ni att få mer konkret information från kursansvarig personal.

För den senaste informationen från KTH gällande spridningen av covid-19 vänligen besök kth.se/corona.

Pawel Herman, PA för CDATE"

KF-ansökan

Fram till och med den 16:de mars kan man kandidera till THS kårfullmäktige. THS är hela KTHs studentkår och omsätter ca 40 miljoner kr per år. Som KF-ledamot är du med och representerar Datasektionen genom att diskutera fram och rösta i beslut som rör hela THS.

Om du är intresserad gå in och läs länken! Där finns ytterligare info om rollen som KF-ledamot och hur man ansöker.

Studienämnden söker masterstudenter

Läser du Datalogimastern och vill engagera dig i studenträttsrelaterade frågor? Är du trött på att Peer-Reviewa i alla kurser? Gillar du fika?

Studienämnden söker representanter från år 1 och 2 i mastern eftersom våra tidigare representanter åkt på utbyte. Var med och förbättra kursupplägg, uppgiftsinstruktioner och föreläsningar.

Intresserad? Maila [email protected]

INSTÄLLT: Konglig Datasektionens vårbal

Eventet är inställt p.g.a. covid-19.

Vårliga hälsningar Konglig Datasektionen! "Vintern" börjar lida mot sitt slut, vitsipporna tränger sig upp ur jorden, tordyveln går ur sitt idé, Douglas har tagit på sig ytterligare en ansvarspost och måsarna har snart lagt ägg utanför Meta. Men det största vårtecknet av alla är ju såklart att det är dags för Konglig Datasektionens vårbal!

Årets vårbal kommer att äga rum den 25:e april. Biljettsläppet kommer att ske den 11:e mars klockan 19.00. Hoppas att ni är lika taggade som oss! Mer information kommer inom kort. Följ oss på vår Facebooksida och Instagram.

Så se till att damma av schmecken, putsa finskorna, hugga tag i närmaste vän/partner och förbered er på en fantastiskt trevlig kväll!

Var? Göran Terrassen

När? 25 april Mingel från 17.00 Sittningen är planerad att börja 18.00

Hur? Högtidsdräkt - frack, långklänning eller motsvarande.

Varför? Det blir fantastiskt trevligt! En och annan kommer kanske få en medalj eller två...

Vem? Dataloger + 1 samt alumner + 1

När släpps biljetterna? 11 mars kl. 19:00

Vad kostar biljetterna? Student alkohol, 349 SEK, alkfri 299 SEK Alumn alkohol 649 SEK, alkfri 599 SEK

Vill du anmäla gyckel? Mejla [email protected]

Vi ses på Göran Terrassen!

Vårbalsarmén 2020 består av Douglas Fischer - Vårbalsgeneral Axel Elmarsson - PR-ansvarig Adam Sjöberg - Ekonomiansvarig William Agnér - Blandsaft Michael Morales Sundstedt - Raveansvarig Delta-Johnny - Tegelstensansvarig

#remarkable_wednesday

Hej alla tjejer och icke-binära på sektionen! (TLDR finns nedan)

Dagens workshop gav mig en hel del tankar och idéer som jag skulle vilja genomföra på sektionen. Framförallt fick jag lära mig hur vi tjejer* är väldigt dåliga på så kallad self promotion. Alltså att vi är dåliga på att berätta för andra om saker som vi är stolta över eller saker vi åstadkommer. Detta är män* generellt bättre på. Att vara bra på self promotion gör att du snabbare kan ta dig vidare i din karriär, vilket gör att kvinnor* lätt hamnar efter sina manliga* kollegor. Därför är detta någonting vi behöver träna på.

Jag har därför skapat kanalen #remarkable_wednesday i META-slacken. Kanalen kommer att vara öppen (i alla fall till en början, skriv till mig om du vill att det ska ändras så kan vi diskutera det). Dit är man välkommen som tjej eller icke-binär. Tanken är att vi alla där varje vecka skriver någonting som vi åstadkommit under veckan, någonting som gör oss remarkable eller något vi är stolta över. Det ska vara en plats där vi hyllar varandra för våra insatser och där vi får en chans att träna på våra self promotion skills!

* Jag hänvisar i texten till tjejer/kvinnor och killar/män. De studier som vi pratade om på workshoppen nämnde ingenting om icke-binära och jag vill inte skriva någonting som kanske inte är sant, vilket är varför jag inte har inkluderat icke-binära i texten. Självklart är man välkommen in i slack-kanalen som icke-binär!


TLDR; För alla tjejer och icke-binära finns nu en kanal i META-slacken ( #remarkable_wednesday ) där vi varje onsdag skriver någonting vi är stolta över eller har åstadkommit den veckan. Där hyllar vi varandra och får träna på våra self promotion skills!

Ett Skottår-DM

Den 18:e februari kommer ett D-rektoratsmöte att hållas i sal E34 klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, hantera avtal för att hyra Hugoteatern.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Protokollet hittas här

Åk till finland med projekt Hello World

Halloj kära sektionen! Projekt Hello World här!

Datasektionen vid Aalto har bjudit in oss till deras årliga bal Muistinnollaus (Memory Reset)! Denna kommer att hållas fredagen den 28e februari och ni alla härliga medlemmar är inbjudna ta del av denna minnesvärda afton!

Jag hade turen att få åka förra året och låt mig bestämt säga att det var en av de bästa festerna jag haft nöjet att gå på. De finska datastudenterna tog emot oss med öppna armar och bjöd på en oförglömlig kväll.

Om du vill åka med i år (såklart du vill!), så kontakta mig omedelbums på Facebook, på mejl ([email protected] eller genom att hugga tag i mig i META!

Sök projektgruppen för D-Dagen 2020!

SÖK👉👉 👉 D-Dagen Projektgrupp 👈👈👈SÖK

https://forms.gle/jgHNRVact3wH7fwE7

Vad är din roll i D-Dagen? Vi söker dig som vill vara med i ett superroligt projekt och få erfarenhet av olika roller inom Mäss, Sälj, PR, Ekonomi och Fest! Du kan läsa om vilka specifika roller vi söker och vad de kan komma att innebära i anmälningsformuläret. Få hands-on erfarenhet att vara med i ett stort projekt, utveckla dina talanger och spetsa ditt CV med en roll i projektgruppen för D-Dagen 2020. Det kommer bli super kul!

Nominering till THS kamratstipendium

Varje år delas THS Kamratstipendie ut till goda kamrater vid var och en av studentkårens sektioner. Priset är inte bara evig ära utan även en liten slant att dryga ut studiebidraget med.

Känner du någon som har varit speciellt hjälpsam, en snäll kompis eller helt enkelt bara bäst?

Klart du gör!

Fyll i din kandidat i formuläret och håll tummarna att just din vän blir stipendiat.

Formuläret stänger 2020-03-16T19:00

Hälsningar, D-Rektoratet

Nominering till Hedersdeltat

SENASTE NYTT

HEDERSDELTA NOMINERING !!

SE UPP (nej ner) !

På Revisions-SM i mars presenteras årets mottagare av Hedersdeltat. Vi vill därför nu påminna om att ni kan nominera era kandidater.

Vilka medlemmar tycker du har gjort något alldeles extra för sektionen? Vem förtjänar vårt allra finaste förtjänsttecken?

Klicka på länken nedan och nominera årets Hedersdeltamottagare.

Nomineringen stänger 2020-03-16T19:00. Vänliga hälsningar D-Rektoratet.

Stängning av META 4/2

Hej!

Under tisdag den 4 februari kommer META vara stängt då lokalen kommer användas för Medias Branschdag. Möjlighet att värma mat finns på bottenplan i Nymble eller exempelvis i V och U.

Valhandlingar för val på Extra-SM

Valhandlingarna för Extra-SM är publicerade. Dessa kan komma att uppdateras senare.

Project Pride - Group Executíf

Project Pride startades förra året, och blev en hejdundrande tillställning, så i år ska vi bli ännu bättre! Men för att bli det måste vi ha en otrolig ledningsgrupp. Därför har nu ansökan till Project Pride 2020 Group Executíf nu öppnat!

Sista dagen att ansöka kommer vara 31/1.