Project Pride - Group Executíf

Project Pride startades förra året, och blev en hejdundrande tillställning, så i år ska vi bli ännu bättre! Men för att bli det måste vi ha en otrolig ledningsgrupp. Därför har nu ansökan till Project Pride 2020 Group Executíf nu öppnat!

Sista dagen att ansöka kommer vara 31/1.

Årtiondets första-DM

Den 23:e januari kommer ett DM att hållas i sal E32 klockan 17:30.

På DM kommer styrelsen, bland annat, besluta om stängning av META vid den 4:e februari på grund av medias branschdag.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Nytt Datum för Extra-SM

Nytt datum för Extra-SM som tidigare var 23e Januari är satt till 28e Januari i L1. Ny reservtid är 30e Januari I L1. Kallelse hittar ni nedan.

Kallelse

Apply for SNNC 2020

SNNC 2019 har nått sitt slut, och Students’ Nobel NightCap rör sig nu vidare till nästa studentkår på nästa skola: THS på KTH

Students’ Nobel NightCap är efterfesten till Nobelbanketten och vi tar in ~1800 gäster till en kväll fylld av dans, mat, fantastiska artister och enormt spektakulära dekorationer. Det är ett projekt som engagerar runt 350 studenter och växer till att bli ett av de största i Stockholm.

SNNC 2020 letar nu efter sin kommitté för att gå med på denna fantastiska resan för att skapa världens bästa efterfest.

Följande poster är öppna:

  • Corporate Relations
  • Food & Beverage
  • Guest & Safety
  • Logistics & Operations
  • Human Resources
  • IT & Communications
  • Construction, Décor, Sound & Light
  • Entertainment & Costumes

Mer information angående de olika posterna och hur man kan ansöka kan hittas på THS hemsida på https://ths.kth.se/SNNC. Dead-line är 23:59 den 25:e Januari.

Onsdag den 22:a Januari från klockan 12:00-14:00 så kommer Axel att stå i Nymble under Kårens Dag och prata om Students’ Nobel NightCap. Han kommer även att stå i Tidningsrummet i Nymble mellan 10:00-15:00 Torsdag den 23:e Januari och snacka NightCap.

Välkommen till Students’ Nobel NightCap! Och vänliga hälsningar från Generalen för SNNC 2020, Axel Andersson, låt oss skapa nästa NightCap tillsammans.

Val på Extra-SM

Nomineringen för valet på Extra-SM har öppnat. Nominera eller kandidera på val.datasektionen.se

Extra-SM

Den 28:e januari kommer ett Extra-SM att hållas i L1 klockan 17:30.

Reservtid är den 30:e januari i L1 klockan 17:30.

På Extra-SM kommer, bland annat, bordlagda ärenden från Glögg-SM att diskuteras samt fyllnadsval för flera funktionärsposter hållas.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Dokument

Kallelsen hittas här

Handlingarna hittas här

Förvaltningsrevisionsrapporten hittas här

Studenter till undersökning om framtida jobb

Just nu gör företaget Beyond Research en undersökning om hur civilingenjörsstudenter ser på jobb, arbetsmarknad och sin framtid. De kommer att genomföra fokusgrupper i Stockholm den 21 januari och söker studenter som är intresserade av att delta. Upplägget är en 1,5 h lång fokusgrupp där man tillsammans med en moderator får svara på frågor om hur man ser på sin framtid och jobb kopplat till sin utbildning. Man är alltid helt anonym och alla som är med får 500 kr som tack för att de deltar.

De har tagit fram ett formulär där intresserade studenter kan skriva upp sig för att delta, och om de passar in så kontaktas de via telefon eller mail.

D-rektiv

I enlighet med stadgarnas §4.4 Brådskande ärenden utövar jag D-rektoratets befogenheter för att i enlighet med §4.8 D-rektiv i desamma utfärda ett D-rektiv kring sektionsmedlemmarnas liv och leverne.

Det är ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som utmaningar, om man inte får vara två om dem. Det är bra mycket trevligare att vara två!

Tack till er alla som har varit del av sektionen under 2019! Ett särskilt stort tack till alla underbara funktionärer som utvecklat och arbetat för Datasektionen under 2019, det har varit fruktansvärt roligt att arbeta med er. Jag önskar även alla funktionärer ett stort lycka till inför nästa år, ni kommer göra ett grymt bra jobb!

Gott nytt år allihopa!

Vi ses i VIC — Ävelin Pantigoso Velasquez, Sektionsordförande 2019

Enkät angående sektionstillhörighet för CTMAT

Hej sektionen! Här är en enkät för att ta reda på vad ni tycker om sektionstillhörigheten för KTH:s nya civilingenjörsprogrammet i teknisk matematik. Frågan diskuterades även som övrig fråga på SM igår, men då det var en av SM:s sista punkter och många hade gått så vill vi även fråga om er åsikt på det här sättet.

KF är över och formuläret är därför stängt.

dJulkalendern

Tjenare Sektionen!

Nu på måndag så är det dags för dJulkalendern och vi vill förstås att ni ska vara med.

För er som inte vet så är dJulkalendern en julkalender för dataloger, där varje lucka är en CTF utmaning. Varje vardag i december kl 12.15 fram till jul så kan ni öppna dagens lucka och målet är att försöka lösa den på så kort tid som möjligt.

Det ni tävlar om är titeln "Bäst på att DATA" och även ett mystiskt pris.

Samarbete är helt tillåtet så det är bara att hugga tag i en kompis.

Första luckan släpps nu på måndag så se till att vara redo! https://djul.datasektionen.se/

Lycka till! 🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆

dJulkalendern öppnar upp för gästluckor

dJulkalendern, datas årliga advents-CTF, bjuder in vem som helst att skriva en gästlucka och fortfarande kunna tävla. Luckan bör göras enligt instruktionerna och mailas till [email protected]. dJul-teamet kommer titta på alla inskick, och besluta vilka om några som tas med i tävlingen. Ju bättre lucka du skriver, desto större chans att den kommer med, och du kan fortfarande lösa den och få billiga poäng! Vi kommer inte meddela på förhand huruvida vi har tagit med luckan eller inte, och vi kan också ändra den efter eget tycke. Författaren krediteras efter att luckan är löst, och när tävlingen tar slut.

Valhandlingar för val på Glögg-SM

Valhandlingarna för valet på Glögg-SM är publicerade. Dessa handlingar kan komma att kompletteras senare.

Urnval inför Glögg-SM 2019

Urnvalet är nu öppet. Rösta via durn.datasektionen.se

Matformulär till kandidatutfrågning

Torsdagen den 21/11 kl.17.30 kommer vi hålla en kandidatutfrågning inför vårt kommande urnval. Det kommer finnas mat, så anmäl er senast nu på söndag den 17/11.

Ansökan till Titel 20 har öppnat! 🙌🏻💥

Nu har ansökan till Titel 20 öppnat! Titel är Mottagningens ledningsgrupp och om man har några som helst funderingar om vad posten innebär så är det bara att hugga tag i någon i Titel 19 🙌🏻Söker gör man i det bifogade formuläret ✍️

Leeds International Summer School (LISS)

Dear student,

What are you doing next summer? Take a look at the Leeds International Summer School (LISS) video.

Applications for next summer are now open: www.leeds.ac.uk/summer. Make summer 2020 count!

Study at the University of Leeds, a world top 100 university, and immerse yourself in British culture. Join the two or four-week LISS programme. Earn credit and choose courses from a wide range of subject areas. Courses are offered in Arts and Humanities, Business, Engineering and Science, Political and Social Sciences.

LISS is an all-inclusive programme. The fee includes tuition, accommodation, breakfast and lunch (weekdays) and premium gym membership. Academic field trips, cultural excursions and a social programme are also included. Scholarships are available: www.leeds.ac.uk/summerfees.

Apply for LISS 2020 online and don’t forget to follow us on Facebook and Instagram for regular updates.

Best wishes

The LISS Team

Projekt Hello World behöver hjälp!

Hallå sektionen! Projekt Hello World här igen.

(Först en snabb påminnelse att ni kan anmäla er till våra första expedition fortfarande! Se mitt förra inlägg lite längre ner!)

För att driva det här projekt så skulle jag också vilja ha er hjälp kära sektionen. När vi ska bjuda tillbaka så vore det najs att kunna erbjuda våra gäster med typ en soffa att sova på när de är här. Tyvärr har jag själv bara en soffa, varför jag behöver er hjälp. Så om ni är intresserade av att hjälpa mig ta emot gäster så fyll formuläret nedan! Detta formulär är ej bindande och är till för att skapa en lista med människor jag kan fråga först om hjälp när vi bjuder in.

https://forms.gle/QjcuKd9PAwHgFKh86

Bal i Helsingfors

Halloj kära sektionen!

Tack för att jag på Budget-SM fick ert förtroende för att driva projektet Hello World! 😊

Vi har redan fått en inbjudan till Tietokiltas bal Välimuistinnollaus (bokstavligen cach återställning) den 7:e december! Tietokilta är vår motsvarighet vid Aaltos universitet. Denna bal firar att Tietokilta fyller 33½ år och beskrivs som en finsittning med en avslappnad tvist. Balen kommer att bestå utav ett cocktail party, sittning och efterfest under kvällen. Nästa morgon kan både de uttorkade och utvilade också delta i “sillis” (typ återhämtningsfest) om de vill! Dresscode för balen är black tie. Till sillis är det mer passande med ovve.

Planen för expeditionen är att åka dit och tillbaka med färja. Våra vänner i Tietokilta har även preliminärt erbjudit sig att hjälpa oss med logi. Expeditionen är tänkt att avgå fredag kväll den 6:e december och återkomma måndag morgon den 9:e december. Förutom sittningen och sillis så ingår ingen mat på resan. Resande förväntas även själv ansvara för att ta sig runt i Helsingfors. Kostnaden för åka med på expeditionen beräknas gå på knappt 900:- om man vill gå på sillis, annars knappt 800:-. (Priset kan komma att avvika en aning till följd av att priset för färjan kan komma att förändras. Det pris som står är dock den bästa gissning vi kan ge idag.)

Om du är intresserad av att åka med signa upp i det länkade formuläret nästa onsdag (den 6:e november)! Expeditionen är tyvärr platsbegränsad, så signa upp dig snarast då det är först till kvarn! Jag kan av egen erfarenhet lova att en bal hos Tietokilta är något att minnas! 💃

https://forms.gle/JAg84jDJD4d3dukLA

TL;DR

VAD? Bal hos Tietokilta (Vi i Finland)

VAR? Helsingfors

NÄR? 6:e dec - 8:e dec

DRESSCODE? Black tie (+ ovve för sillis)

PRIS? Färja knappt 400:- + bal 35€ (+ sillis 8€)≈ 900:- (800:-)

(Priset kan avvika då priset för färjan kan komma att avvika från då vi kollade.)

Nominering till jämställdhets- och mångfaldspris

Varje år delar KTH ut ett pris till en student som senaste året har gjort skillnad i jämställdhets- och/eller mångfaldsarbetet på KTH. Arbetet måste ha utförts i samband med arbetsmiljö, studier och/eller forskning på KTH. Priset delas ut på diplomeringsceremonin i december. Deadline för nominering är den 13 november.

Ansök till Baknämnden!

Hej sektionen!

Tycker du om sötsaker? Tycker du att det är kul att hänga med massa trevliga människor?

Då ska du söka Baknämnden! Man kommer på de event man vill komma på och det behöver inte ta så mycket tid. Söker gör man genom formuläret här.

Intervjuer om ADK:n för KTH:s kvalitetssäkring

UKÄ kommer göra ett platsbesök på KTH den 25/11 och vill göra några intervjuer med studenter angående kursen Algoritmer, datastrukturer och komplexitet. De vill specifikt prata med de som läste kursen 2018.

Intervjuerna hålls 25:e november kl. 14:45-15:30. Om en skulle vara intresserad av detta är det bara att maila på: [email protected]

Tömning av Lost & Found

I och med att en tentapub har passerat så har Lost and Found fyllts till bristingsgränsen. Det är därför dags för tömning! 🔥

Om någon har glömt något i META som ni inte vill ska slängas kommer ni ha fram till på fredag på er att kolla i Lost and Found.

P.S. Lost and Found är två "tvättkorgar" som står bredvid eller under trappan till catwalken.

Val på Glögg-SM

På Glögg-SM den 28:e November kommer det hållas val för ett antal funktionärsposter. Nominera via val.datasektionen.se. Nominering stänger den 7:e November.

META stängt under förmiddagen den 14/10

META kommer vara stängt under några timmar idag då det är byggarbetare som jobbar med taket, därför kommer man inte kunna komma in i META under speciellt förmiddagen men kommer öppnas återigen under eftermiddagen.

Stängning av META

Under den 10e oktober kommer META vara stängt då lokalen kommer användas för D-Dagen. Möjlighet att värma mat finns på bottenplan i Nymble eller exempelvis i U.