Enkät angående sektionstillhörighet för CTMAT

Hej sektionen! Här är en enkät för att ta reda på vad ni tycker om sektionstillhörigheten för KTH:s nya civilingenjörsprogrammet i teknisk matematik. Frågan diskuterades även som övrig fråga på SM igår, men då det var en av SM:s sista punkter och många hade gått så vill vi även fråga om er åsikt på det här sättet.

KF är över och formuläret är därför stängt.

dJulkalendern

Tjenare Sektionen!

Nu på måndag så är det dags för dJulkalendern och vi vill förstås att ni ska vara med.

För er som inte vet så är dJulkalendern en julkalender för dataloger, där varje lucka är en CTF utmaning. Varje vardag i december kl 12.15 fram till jul så kan ni öppna dagens lucka och målet är att försöka lösa den på så kort tid som möjligt.

Det ni tävlar om är titeln "Bäst på att DATA" och även ett mystiskt pris.

Samarbete är helt tillåtet så det är bara att hugga tag i en kompis.

Första luckan släpps nu på måndag så se till att vara redo! https://djul.datasektionen.se/

Lycka till! 🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆

dJulkalendern öppnar upp för gästluckor

dJulkalendern, datas årliga advents-CTF, bjuder in vem som helst att skriva en gästlucka och fortfarande kunna tävla. Luckan bör göras enligt instruktionerna och mailas till [email protected]. dJul-teamet kommer titta på alla inskick, och besluta vilka om några som tas med i tävlingen. Ju bättre lucka du skriver, desto större chans att den kommer med, och du kan fortfarande lösa den och få billiga poäng! Vi kommer inte meddela på förhand huruvida vi har tagit med luckan eller inte, och vi kan också ändra den efter eget tycke. Författaren krediteras efter att luckan är löst, och när tävlingen tar slut.

Valhandlingar för val på Glögg-SM

Valhandlingarna för valet på Glögg-SM är publicerade. Dessa handlingar kan komma att kompletteras senare.

Urnval inför Glögg-SM 2019

Urnvalet är nu öppet. Rösta via durn.datasektionen.se

Matformulär till kandidatutfrågning

Torsdagen den 21/11 kl.17.30 kommer vi hålla en kandidatutfrågning inför vårt kommande urnval. Det kommer finnas mat, så anmäl er senast nu på söndag den 17/11.

Ansökan till Titel 20 har öppnat! 🙌🏻💥

Nu har ansökan till Titel 20 öppnat! Titel är Mottagningens ledningsgrupp och om man har några som helst funderingar om vad posten innebär så är det bara att hugga tag i någon i Titel 19 🙌🏻Söker gör man i det bifogade formuläret ✍️

Leeds International Summer School (LISS)

Dear student,

What are you doing next summer? Take a look at the Leeds International Summer School (LISS) video.

Applications for next summer are now open: www.leeds.ac.uk/summer. Make summer 2020 count!

Study at the University of Leeds, a world top 100 university, and immerse yourself in British culture. Join the two or four-week LISS programme. Earn credit and choose courses from a wide range of subject areas. Courses are offered in Arts and Humanities, Business, Engineering and Science, Political and Social Sciences.

LISS is an all-inclusive programme. The fee includes tuition, accommodation, breakfast and lunch (weekdays) and premium gym membership. Academic field trips, cultural excursions and a social programme are also included. Scholarships are available: www.leeds.ac.uk/summerfees.

Apply for LISS 2020 online and don’t forget to follow us on Facebook and Instagram for regular updates.

Best wishes

The LISS Team

Projekt Hello World behöver hjälp!

Hallå sektionen! Projekt Hello World här igen.

(Först en snabb påminnelse att ni kan anmäla er till våra första expedition fortfarande! Se mitt förra inlägg lite längre ner!)

För att driva det här projekt så skulle jag också vilja ha er hjälp kära sektionen. När vi ska bjuda tillbaka så vore det najs att kunna erbjuda våra gäster med typ en soffa att sova på när de är här. Tyvärr har jag själv bara en soffa, varför jag behöver er hjälp. Så om ni är intresserade av att hjälpa mig ta emot gäster så fyll formuläret nedan! Detta formulär är ej bindande och är till för att skapa en lista med människor jag kan fråga först om hjälp när vi bjuder in.

https://forms.gle/QjcuKd9PAwHgFKh86

Bal i Helsingfors

Halloj kära sektionen!

Tack för att jag på Budget-SM fick ert förtroende för att driva projektet Hello World! 😊

Vi har redan fått en inbjudan till Tietokiltas bal Välimuistinnollaus (bokstavligen cach återställning) den 7:e december! Tietokilta är vår motsvarighet vid Aaltos universitet. Denna bal firar att Tietokilta fyller 33½ år och beskrivs som en finsittning med en avslappnad tvist. Balen kommer att bestå utav ett cocktail party, sittning och efterfest under kvällen. Nästa morgon kan både de uttorkade och utvilade också delta i “sillis” (typ återhämtningsfest) om de vill! Dresscode för balen är black tie. Till sillis är det mer passande med ovve.

Planen för expeditionen är att åka dit och tillbaka med färja. Våra vänner i Tietokilta har även preliminärt erbjudit sig att hjälpa oss med logi. Expeditionen är tänkt att avgå fredag kväll den 6:e december och återkomma måndag morgon den 9:e december. Förutom sittningen och sillis så ingår ingen mat på resan. Resande förväntas även själv ansvara för att ta sig runt i Helsingfors. Kostnaden för åka med på expeditionen beräknas gå på knappt 900:- om man vill gå på sillis, annars knappt 800:-. (Priset kan komma att avvika en aning till följd av att priset för färjan kan komma att förändras. Det pris som står är dock den bästa gissning vi kan ge idag.)

Om du är intresserad av att åka med signa upp i det länkade formuläret nästa onsdag (den 6:e november)! Expeditionen är tyvärr platsbegränsad, så signa upp dig snarast då det är först till kvarn! Jag kan av egen erfarenhet lova att en bal hos Tietokilta är något att minnas! 💃

https://forms.gle/JAg84jDJD4d3dukLA

TL;DR

VAD? Bal hos Tietokilta (Vi i Finland)

VAR? Helsingfors

NÄR? 6:e dec - 8:e dec

DRESSCODE? Black tie (+ ovve för sillis)

PRIS? Färja knappt 400:- + bal 35€ (+ sillis 8€)≈ 900:- (800:-)

(Priset kan avvika då priset för färjan kan komma att avvika från då vi kollade.)

Nominering till jämställdhets- och mångfaldspris

Varje år delar KTH ut ett pris till en student som senaste året har gjort skillnad i jämställdhets- och/eller mångfaldsarbetet på KTH. Arbetet måste ha utförts i samband med arbetsmiljö, studier och/eller forskning på KTH. Priset delas ut på diplomeringsceremonin i december. Deadline för nominering är den 13 november.

Ansök till Baknämnden!

Hej sektionen!

Tycker du om sötsaker? Tycker du att det är kul att hänga med massa trevliga människor?

Då ska du söka Baknämnden! Man kommer på de event man vill komma på och det behöver inte ta så mycket tid. Söker gör man genom formuläret här.

Intervjuer om ADK:n för KTH:s kvalitetssäkring

UKÄ kommer göra ett platsbesök på KTH den 25/11 och vill göra några intervjuer med studenter angående kursen Algoritmer, datastrukturer och komplexitet. De vill specifikt prata med de som läste kursen 2018.

Intervjuerna hålls 25:e november kl. 14:45-15:30. Om en skulle vara intresserad av detta är det bara att maila på: [email protected]

Tömning av Lost & Found

I och med att en tentapub har passerat så har Lost and Found fyllts till bristingsgränsen. Det är därför dags för tömning! 🔥

Om någon har glömt något i META som ni inte vill ska slängas kommer ni ha fram till på fredag på er att kolla i Lost and Found.

P.S. Lost and Found är två "tvättkorgar" som står bredvid eller under trappan till catwalken.

Val på Glögg-SM

På Glögg-SM den 28:e November kommer det hållas val för ett antal funktionärsposter. Nominera via val.datasektionen.se. Nominering stänger den 7:e November.

META stängt under förmiddagen den 14/10

META kommer vara stängt under några timmar idag då det är byggarbetare som jobbar med taket, därför kommer man inte kunna komma in i META under speciellt förmiddagen men kommer öppnas återigen under eftermiddagen.

Stängning av META

Under den 10e oktober kommer META vara stängt då lokalen kommer användas för D-Dagen. Möjlighet att värma mat finns på bottenplan i Nymble eller exempelvis i U.

Valhandlingar för fyllnadsval på Budget-SM

Valhandlingarna för valet på Budget-SM är publicerade. De kan komma att uppdateras senare.

Deaktivering av e-postadresser när anställning, studier eller annan anknytning till KTH upphör

KTH har beslutat att deaktivera e-postadresser för personer vars studier, anställning eller annan anknytning till KTH upphör. Detta betyder att den praxis som tidigare funnits, att anställda och studenter fått behålla sina e-postadresser, hävs. Hela beslutet finns att läsas HÄR.

Några sektioner har anmärkt att detta kommer påverka den nuvarande alumni-kontakten då stora delar av den kontakten görs genom KTH e-postadresserna. THS ser inte att det finns möjlighet att påverka beslutet med denna grund och väljer därför att inte arbeta vidare med denna fråga.

Vad betyder detta för oss? För de KTH e-postadresser som används för alumnikontakt kommer dessa att sluta att fungera någon gång innan 2020-03-31.

Mvh D-rektoratet

dJulkalendern

dJulkalendern är datas egen julkalender där varje lucka är en utmaning. Utmaningarna är inom t.ex. datorsäkerhet, Internet, algoritmer, programspråk, Unix, hacking, nördkultur, m.m. Luckorna blir svårare med tiden så alla kan vara med från början, men få tar sig till slutet. Jämför dig med dina vänner hur högt ni kommer på leaderboarden i META som uppdateras live.

==> Vi söker författare till luckor, webdesigners, story writers, och särskilt TESTARE till luckorna! Maila [email protected] vid intresse.

Fyllnadsval till Näringslivsansvarig

På budget-SM den 3:e Oktober kommer det hållas ett fyllnadsval för posten som näringslivsansvarig. Nominera via [email protected] Nominering stänger den 26:e September.

Information från KTH Innovation

KTH Innovation letar efter 15 nya startup-projekt som vill tillbringa ett år med att utveckla sina idéer i KTH Innovations förinkubator-program. Du får kontorsplats på Campus 24/7, workshops varje vecka för att utvecklas som entreprenör, och en plats i en stöttande community med andra som utvecklar sina egna idéer. Oavsett om du känner att du fastnat eller är redo att köra så ger programmet dig möjligheten att göra just din idé till verklighet. Ansök innan 4 september på kth.se/innovation.

Studs ansökan är öppen!

Ansökan till projektgruppen för Studs 2020 är öppen!

Studs är en masterkurs på 15 hp som sträcker sig från september till juni där studenter får träffa olika företag och skapa värdefulla kontakter med näringslivet redan innan examen. Projektet avslutas med en resa som hela projektgruppen åker på tillsammans.

Gå in på studs.se/about för att läsa mer om Studs och vilka positioner som finns att söka.

Ansöker gör man på studs.se/apply!

METAspexet 2020 öppnar sin rekrytering!

METAspexet har nu öppnat rekryteringen för kommande år!

Stå på scen! Eller inte! För att bygga ett spex behövs allt möjligt. T.ex. ljud/ljusteknik, smink, kostym, grafik, bygg... Möjligheterna är oändliga.

Vill du blanda studierna med en himla massa kul och utmana din kreativa sida så titta in på metaspexet.se/sok för att se vad spexet har att erbjuda för spännande grejer.

Sök till D-Dagenpersonal 2019

Få erfarenhet att jobba i team, träffa din framtida arbetsgivare och var med bakom kulisserna inför D-Dagen 2019. Ansökan till D-Dagen crewet 2019 har öppnat. Vad passar dig? Företagsvärd, Loungevärd, Task Force eller Fotograf? Läs mer om våra roller i ansökningsformuläret: ddagen.se/sok