Söka KF? Söka KF!

Då mina ärade medlemmar så har det blivit dags för det ärofyllda KF-valet att ta sin början. Upplägget ser ut som följande: 13 februari till 2 april så är det kandidaturperiod och från 17 april till 30 april är det valperiod.

En liten bakgrund för de av er som inte vet hur ett KF-val fungerar så väljs varje år ledamöter till Kårfullmäktige (förkortat KF). De sitter på läsårsmandat (alltså hösten -17 och våren -18). Det är även dessa som röstar igenom propositioner och motioner för THS under årets åtta kåfullmäktige-möten, vilket är både ett spännande och utvecklande uppdrag. Det kan dessutom vara ett utomordentligt tillfälle att knyta kontakter med människor från andra sektioner.

De som väljs kommer att väljas på ett personligt mandat genom olika valkretsar där Datasektionen agerar som en egen valkrets, dvs att vi från Data har ett visst antal mandat vi får fylla. Notera dock att då man sitter på personligt mandat så får man bestämma själv vad man tycker i vissa frågor och behöver alltså inte representera sektionen (mer än att det alltid är trevligt att vara ett positivt ansikte utåt).

I din kandidatur ska du ha med:

  • namn
  • personnummer
  • KTH-id
  • en presentation/motivation varför just du ska bli vald på max 100 ord (texten kommer att publiceras i samband med valet)
  • en bild på dig själv (frivilligt)

Jag kommer sedan sammanställa dessa och skicka dem vidare till ansvarig på THS, THS valgeneral, som ser till att eran kandidatur kommer med i listan.

När valperioden sätter igång så kommer man sedan att kunna gå in och rösta på den kandidat man anser bäst lämpad för uppdraget. Mer information kommer komma när valet väl börjar så oroa er inte!

Vid övriga frågor så kan ni maila mig på pernyb@kth.se då jag agerar Valnämndsrepresentant för Datasektionen i KF-valet eller direkt till THS valgeneral på valgeneral@ths.kth.se.