Skolintegration, vad hände?

Som jag har informerat om och lyft under de SM som har varit under våren har ett arbete fortskridigt där man har enligt beslut från rektorn undersökt huruvida det skulle kunna se ut med en sammanslagning, integration, mellan de tre skolorna CSC, EES och ICT. Detta har varit en av två potentiella integrationer som har undersökts och blev ombedda att inkomma med en rapport på hur och på vilket sätt detta skulle kunna ske. Efter de riktlinjer och huvudsakliga anledningarna som lade grunden till att detta arbete påbörjades så lades två förslag fram av arbetsgruppen om hur en tänkbar framtida organisation skulle kunna se ut.

De två förslagen som presenterandes till rektorn att fatta beslut om var: 1. Tre skolor blir två skolor, där CSC och EES förblir till större del som de är idag förutom att de delar som passar in på respektive skola från ICT blir en del av den skolan. 2. Tre skolor blir en skola, detta innebär att alla tre skolor slås samman till en stor skola som överspänner alla tre områden.

Det beslutet som rektorn fattade vara att den nya organisationen ska framställas enligt förlag 2, dvs att tre skolor blir en skola. En slutgiltig rapport av arbetsgruppen om hur den nya organisationen och hur den ska implementeras ska lämnas till rektorn den 15 september, detta är nästa steg i processen.

Det mest konkreta som kommer hända här näst är att vi kommer att öka samarbetet med ESS och ICT, både inom skolpåverkan och även mellan sektionerna.

Detta är det som vi vet i nuläget om det är något mer som du undrar tveka inte att kontakta mig för mer information.

Om ni har några fler funderingar eller underar något så tveka inte på kontakta mig, lki@kth.se

Ludvig Kindberg - Grundutbildnignsrepresentant i Arbetsgruppen