Sök Studs18

Vaaaaaaaaad ska man bli när man blir stor? Studs18 är en unik möjlighet att se och känna av hur det är att jobba på en massvis olika företag innan examen och det stora beslutet att välja sitt första jobb blir verklighet. Utöver det är det en möjlighet att resa, nätverka och få vänner för livet.

Vi skulle uppskatta om du läser denna text innan du ansöker så att du vet vad du faktiskt ger dig in på :)

Studs18 är ett projekt där runt 30 studenter tillsammans planerar, finansierar och åker på en lång studieresa i slutet av VT18. Kursen i sig är på 15 högskolepoäng, och destinationen för resan bestäms gemensamt av projektmedlemmarna.

Resan finansieras av de obligatoriska företagsevent vi arrangerar och går på under läsåret. Merparten av dessa events kommer ligga under våren då det är då kursen går och vi inte har lika mycket andra kurser som krockar. Events ligger nästan alltid under kvällen och det kommer vara kring 28 stycken vilket innebär att det är 1-3 obligatoriska events per vecka under våren.

Utöver events så har varje medlem i projektgruppen en arbetsuppgift inom en specifik undergrupp, detta arbete sträcker sig över hela läsåret. Vårt mål är att inget ansvar ska vara tyngre än något annat, men när varje undergrupps intensitet är högst kan komma att variera.

De grupper man kan söka till är följande:

Event - Eventgruppens uppgift är att tillsammans med företagen planera de aktiviteter som vi kommer göra ute på företagen. Vårt mål är att utforma eventen på så sätt att det blir så relevant som möjligt för både oss och företagen. Till eventgruppen söker vi personer som skulle tycka att det skulle va kul att jobba i en social roll och tror sig kunna hantera den här kontakten bra.

Kommunikation - Gruppen som har hand om projektets webbplats/IT och design. Här söker vi två programmerare och någon som är sugen på att ha rollen som "Art Director", Art Director kommer även att jobba med informationsgruppen vid design av rapporten. De programmeringsspråk som används är JavaScript(React), Kotlin, Swift och Ruby(Rails).

Information - Gruppen som fotar och skriver om både events och resan för att sedan sammanställa till en rapport (läs: en sammanställning av events och resa i ett vackert designat dokument). Gruppen har även hand om sociala medier och marknadsföring av projektet.

Resa - Gruppen som planerar och bokar resan samt resans alla delmål. En stor del av resegruppens arbete är att under hösten känna in vad projektets medlemmar är intresserade av och förvandla dessa faktorer till en oförglömlig resa, och därmed bör man som medlem av denna grupp tycka om att jobba med människor och planera ihop ett paket som passar alla. Under själva resan är gruppen även ansvarig för att alla aktiviteter och resor blir av, vilket kommer innebära mycket roligt koordineringsarbete på plats. Din sanna inre reseledare kommer definitivt att titta fram!

Sälj - Gruppen som kontaktar företag och säljer in de event som kommer att hållas senare under hösten och våren. I denna grupp behöver du tycka om att arbeta i team och vara utåtriktad och social. Arbetet som görs av säljgruppen är som intensivast på hösten och drar igång direkt. Om du vill söka denna grupp så boka upp D-dagen den 5e oktober.

Ekonomi - Ekonomigrenen bistår övriga deltagare med att tillsammans med projektledarna skapa och följa en budget, bokföra och se till att cash finns där cash ska finnas. Erfarenhet med bokföring, budgetering och dylikt är uppenbarligen meriterande men inte helt avgörande. Arbetet sträcker sig över hela projektperioden och har kontinuerlig belastning men med vissa perioder där arbetet är intensivare, särskilt kring resedatum. Ekonomigruppen arbetar också nära med resegruppen då resan är den primära utgiften för projektet.

När du fyllt i dokumentet kommer vi att kontakta dig angående en telefonintervju. Vem eller vilka som intervjuar dig kommer bero på vilken eller vilka grupper du har sökt.

Boka redan nu upp den 4e oktober från kl 17.15 för en genomgång av kursen med kursansvarig samt introduktion av ledningsgruppen, de som vill kan också gå till puben efteråt.

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor! :-)

Pussar & Kramar, Ledningsgruppen för Studs18

Projektledare - studs-ansvarig@d.kth.se Projektledare - studs-ansvarig@d.kth.se Ekonomiansvarig - studs-ekonomi@d.kth.se Eventansvarig - studs-event@d.kth.se Kommunikationsansvarig - studs-kommunikation@d.kth.se Informationsansvarig - studs-information@d.kth.se Reseansvarig - studs-resa@d.kth.se Säljansvarig - studs-salj@d.kth.se

Sök här: studieresan.se/ansok