Uppdatering om rektorsbeslut om tillgång till studieplatser

Hej sektionen, här kommer mer viktig information angående rektorsbeslutet om att begränsa studieytorna!

Viktigt: Alla studieytor kommer endast vara öppna vardagar 7-20. Studieplatser som är angränsande till datorsalar som är öppna dygnet runt alla dagar (t.ex. D-huset för oss) kommer däremot vara tillgängliga dygnet runt alla dagar.

Tidigare var det sagt att beslutet framförallt skulle röra datorsalarna men efter THS hade ett möte med KTH:s ledningsgrupp har det nu förtydligats att det rör alla studieplatser. THS har begärt en exakt lista med studieplatser som kommer omfattas av beslutet och vi kommer uppdatera er så fort som den är tillgänglig.

Mer viktig information är att det kommer bara finnas en ingång till salar som är öppna nattetid, men självklart går det att komma ut genom alla utgångar. Studenter som befinner sig i begränsade lokaler kommer bes lämna när vakterna utför sin rondering. I de begränsade datorsalarna gäller det också att datorerna kommer loggas ut automatiskt efter stängningstid med en 15 minuters varning.

Ledningsgruppen ville vara tydlig med att om studenter vill att vissa salar ska vara tillgängliga för att de verkligen behövs för att man ska kunna plugga kommer de öppna dem. Viktigt att ni framför era åsikter till någon som sitter i studienämnden genom att prata med dem eller att skriva till följande mejladresser: Era årskursrepresentanter, (ake-1@d.kth.se, ake-2@d.kth.se, ake-3@d.kth.se) SNO, sno@d.kth.se PAS, pas@d.kth.se SN, sn@d.kth.se