Sök till THS Kårfullmäktige 2018/2019

Vill du representera medlemmarna i THS viktigaste beslut? Är du intresserad av att lära dig mer om organisationsstyrning? Vill du få ett nätverk som sträcker sig till alla THS sektioner?

Om Rollen

Som ledamot eller suppleant i Kårfullmäktige har du en plats i THS högst beslutande organ. Ni beslutar vad THS ska göra, vad THS ska tycka och hur den årliga omsättningen på 35 miljoner kronor ska användas. Ni väljer THS ledning i form av Kårordförande och Kårstyrelse och bevakar att de verkligen arbetar för medlemmarnas intressen. THS styrs som en representativ demokrati genom att medlemmarna väljer sina representanter till Kårfullmäktige, som ledamot eller suppleant är du garantin för att THS styrs demokratiskt.

Uppdragen i Kårfullmäktige går ut på att styra THS som organisation. Därför hålls utbildningar i till exempel ekonomi, ledarskap och rekrytering för Kårfullmäktige. Oavsett om du redan har erfarenhet av organisationsstyrning eller inte får du chansen att lära dig mer om det.

Kårfullmäktige består av ca 40 ledamöter och 20 suppleanter som kommer från alla THS sektioner, som en av dem får du ett nätverk som sträcker sig till alla sektioner. Tillsammans samarbetar ni för att representera alla medlemmar, men ni får också tillfällen att lära känna varandra och nätverka under teambuildings och fester.

Det finstilta

Den formella mandatperioden är 2018-07-01 - 2019-06-30. Möten kommer att börja hållas i september. Uppdraget kommer att innebära minst 5 formella möten och minst 2 informella möten under året. Till varje möte skickas handlingar ut så att alla kan förbereda sig och mötena kan hållas ändamålsenliga och smidiga.Totalt förväntas uppdraget ta 8 timmar per månad. Utöver det tillkommer inbjudningar till teambuildings och fester.

Ansökan

Du är välkommen med dina ansökan senast den 26e mars på formuläret på länken: bit.ly/thsapply2018 . Din kandidatur kommer att bli synlig för THS medlemmar mellan 9e-22a april då de kan rösta på ths.kth.se/vote . Glöm inte att rösta själv, det är tillåtet att rösta på sig själv. THS Valnämnd som arrangerar valet kommer att löpande uppdatera dig på när valprocessen går in i nya skeden, och till slut när det finns resultat.

Frågor

Om du har några frågor är du välkommen med dem till valets projektledare, THS Valgeneral på mail: valgeneral@ths.kth.se