IT-Samordningen / The IT-coordination

Summary in english below.

Hej!

Det här inlägget kommer behöva uppfylla de dubbla funktionerna att informera er om vad vi har gjort, och vad vi gör nu. Ber om ursäkt att det inte dykt upp tidigare.

Som ni kanske hört så har det tillsats en referensgrupp som ska arbeta med IT-samordningen. På det senaste DM beslutades det att jag i rollen av PAS ska representera D-studenterna i första hand, om PAS inte kan närvara på mötena så är d-UF och SNO suppleanter. Resten av referensgruppen består av representanter från alla CSCs avdelningar, studierektorn för D, en projektledare, och representanter från Media och doktoranderna.

Referensgruppen har haft två möten. Under det mötet diskuterades hur arbetet ska läggas upp i stort, och lite om vad som ligger på kartan. Det pågår samtal mellan SG och ITA (KTHs centrala IT-avd.) om autentisering och mail. Det pågår dessutom en server-inventering och förberedelser inför en nätverksflytt.

Under det andra mötet blev det mer konkret vad vi ska producera, och vi diskuterade hur vi ska gå tillväga. Vi kommer börja med att göra en behovsinventering och en konsekvensanalys. Som underlag till det kommer vi att sammanställa en enkät som vi kommer skicka ut relativt snart.

All information kommer att publiceras här:
https://www.kth.se/social/group/it-samordning/

Om ni har åsikter/tankar/funderingar om det fortsatta arbetet kontakta mig gärna! :)

___

There’s a reference group working with the coordination of the CSC IT-support with the Central IT-department. PAS is the primary representative from Datasektionen, with d-UF and SNO as seconds.

The reference group is creating a survey regarding the current services that are provided by CSCs IT-department that will be sent out shortly to all departments and students.

All information regarding the process will be published here:

https://www.kth.se/social/group/it-samordning/

If you’ve got any questions/suggestions please send them my way! :)

___

Lasse Berglund
PAS Datasektionen 2014
pas@d.kth.se