Fyllnadsval till Kårfullmäktige

Missade du att söka till fullmäktige? Den 16:e juni är sista chansen att söka till representant för Datasektionen i THS högsta beslutande organ, Kårfullmäktige.

Under perioden 2 – 13 september är det möjligt att rösta i fyllnadsvalet till kårfullmäktige för kommande läsår 2013/14. Detta innebär för dig som är sektionsmedlem, att ett nytt söktillfälle ges!

Vad är då THS Kårfullmäktige (KF)? är THS högsta beslutande organ. Varje sektion väljer ett antal representanter till Kårfullmäktige, som är det forum där sektionerna möts och beslutar om övergripande gemensamma frågor samt delar med sig av egna frågor och erfarenheter från sektionerna. Kårfullmäktige sammanträder två-fyra gånger per termin och möterna ligger oftast under kvällstid (mat serveras vid varje möte). Datasektionen har 4 ordinarie mandat och 4 suppleanter.

Hur gör man för att söka?

För att söka skickar man ett mail till, Gustaf Forsman, gforsman[at]kth.se, Datasektionen Valnämndsrepresentat senast den 16 juni med följande info:

  • Namn, plus en presentation/motivation varför man ska bli vald på max 100 ord.
  • KTH-ID
  • Personnummer
  • Bild (valfritt)

Eller så kan man använda sig av formuläret, klicka då på denna länk och fyll i uppgifterna (samma som ovan). Vi kommer att kontakta alla som har sökt, mera information om det kommer senare. Mandatperioden är från september till 30 juni 2014.

Sektionen har för tillfället två valda ledamöter i kårfullmäktige (2013/2014). Sektionen behöver alltså 6 ledamöter till. De två som får flest röster i valet blir ordinarie ledamöter och de fyra som får näst flest röster blir suppleanter.

Röstningen kommer att genomföras (2 – 13 september) på THS hemsida. Presentationen kommer att publiceras på THS hemsida och eventuellt en bild.

Frågor?

Man kan kontakta nuvarande ledamöter i KF, de nås på KF-delegation

Alternativet, gforsman[at]kth.se