Statusuppdatering från StuDs 2012

Hej Datasektionen!

Visste ni att ett 30-tal dataloger sedan i höstas håller på och driver projektet StuDs – Studieresan ?
—-
Det är ett projekt som har rötter ända ner i 90-talets Datasektion, möjligtvis 80-talet. Det har funnits i många olika former, just nu präglas projektet av att det läses som en 15 hp kurs – AI2151 Industriell utveckling med entreprenörskap. Projektet mynnar ut i en studieresa utomlands i minst två veckor. Eftersom det är en kurs i entreprenörskap sätter vi i övrigt våra egna mål och bestämmer själva hur vi skall nå dit vi vill. StuDs 2012 siktar på två veckor i San Francisco. Vi ska nå dit genom att genomföra företagsträffar och rekryteringsevent, där företagen vi besöker även blir sponsorer till resan. Under dessa företagsträffar uppfyller vi våra personliga mål, att lära känna så många företag som möjligt från så många olika branscher inom IT som möjligt. Företagen vi besöker drar självklart även nytta av sitt engagemang i StuDs, både exjobbsavtal och arbetsintervjuer följer flera av företagsträffarna. Väl i San Francisco kommer vi fortsätta uppleva så mycket av IT-branschen vi kan med fler företagsbesök (t.ex Google) och även ett besök på ett lokalt universitet.

Vi har redan besökt Bontouch, OpenMind, Decerno, Oracle, TriOptima och XLENT. Event tillsammans med Experis IT, PwC, Digpro, Synergica, Protracer, HiQ och Orc är inplanerade. Så om ni är intresserade av vad de företagen sysslar med och hur det är att jobba där kan ni till sommaren se fram emot den kommande StuDs-rapporten som kommer finnas tillgängliga både i e-format och the old school way i tryckt format. I den kommer vi sammanställa massor av intressanta reflektioner från företagsträffarna, och självklart en resedagbok från våra äventyr i San Francisco.

Det kommer bli ett StuDs 2013. Visa framfötterna! Satsa på att vara med i ledningsgruppen och få ut maximalt av projektet. Att vara med i StuDs är otroligt givande och man knyter riktiga kontakter med företagen, som man kommer ha nytta av resten av livet.

Vi hörs snart igen!
Simon Lundmark
Rapportansvarig
StuDs 2012