Sugen på att börja jobba? NGM söker utvecklare!

Vill du verkligen få nytta av dina nyvunna kunskaper inom systemutveckling och få en unik chans att utvecklas riktigt snabbt i en spännande och krävande miljö?

I så fall tycker vi att du skall söka dig till NGMs utvecklingsavdelning!

Vi är att ett litet team erfarna utvecklare som tillsammans löser de utmaningar som ett börshandelssystem kontinuerligt ställs inför. Efter den framgångsrika lanseringen av NGMs nya börshandelssystem Elasticia den 15:e november 2010 fokuserar vi på att vidareutveckla systemet samt ta fram nya spännande kringsystem med ambitionen att helheten skall nå världsklass.

Just nu letar vi efter en entusiastisk junior/nyexaminerad systemutvecklare som gillar problemlösning och vill utvecklas i en snabb takt genom att direkt börja jobba med nyutveckling och förbättring av avancerade mjukvarusystem.

Är du nyutexaminerad och känner att detta låter väldigt spännande, men är osäker på om du har tillräckligt med kunskap eller erfarenhet behöver du inte misströsta – vi kommer att erbjuda mycket stöd i utbyte mot en ambitiös insats och nyfiken attityd från din sida! Har du dessutom erfarenhet från “fritidsprojekt” är det ett stort plus!

Finansbranschen – och kanske framförallt en börs – är perfekt för dig som vill jobba med smarta lösningar och avancerad teknologi för ofta ställs enormt höga krav på system vad gäller prestanda och tillförlitlighet. Detta gör att standardlösningar sällan duger.

Sedan en tid tillbaka pågår dessutom en avreglering av börshandeln i Europa, vilket gör att de aktörer som vill överleva måste sträva efter att vara först med nya funktioner, leverera högsta kvalitet och brutal prestanda. Precis vad vi på NGM försöker göra.

Tycker du att listan nedan stämmer in på dig är ett jobb som systemutvecklare hos oss helt rätt.

- Gillar att arbeta i en öppen prestigelös atmosfär
- Har en “gör rätt från början”-attityd
- Tycker utmaningar är roliga snarare än jobbiga
- Tycker att “snabbt från idé till implementation” är en väg till framgång
- Gillar att utforska ett brett spektrum av problem (från nätverk till GUI:n)
- Levererar lösningar i tid

NGM kommer du att ha möjlighet att påverka alla delar av systemet istället för att jobba med en isolerad uppgift. Samtidigt kommer du att ha möjlighet att specialisera dig inom något relevant område – allt beroende på intresse och färdigheter.

Du kommer även att få en bred förståelse för företaget som helhet då utvecklingsavdelningen arbetar nära andra avdelningar. Framförallt med systemadministration, teknisk support, marknadsövervakning, men även affärssidan.

Dina kunskaper eller intressen bör ligga inom följande områden

- Komplexa transaktionsintensiva (mjuka) realtidssystem
- Nätverksprogrammering (socket-nivå och uppåt)
- Distribuerade system
- Fristående samt webbaserade klienter (AJAX) och andra webbaserade system.
- High Availability (HA)-system
- Linux/Unix (alla våra system körs på Debian GNU/Linux)
- Java SE
- Databaser och databaskluster.

och du bör tycka nedanstående områden låter intressanta att utforska:

- Protokoll för börshandel och framförallt FIX- och FAST-protokollen.
- Lösningar för derivathandel

Tveka inte att skicka in din ansökan!

Om du har frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Henrik Bergström, henrik.bergstrom@ngm.se, +46 566 390 00/05 (växel/direkt).

Ansök genom att maila din ansökan och CV till jobba@ngm.se.

PS. Ett stort tack till alla er som svarade på vår annons om sommarjobb. Vi är väldigt glada över att få möjlighet att jobba med två D-studenter i sommar!