Seminarier om hållbar utveckling på KTH under vecka 17 och 18

Den Reflekterande Ingenjören kommer, i samarbete med SEEK, Sustainable Engineering Everywhere a KTH student organisation, och INUG, Ingenjörer och naturvetare utan gränser, att arrangera seminarier på temat hållbar utveckling under vecka 17 och 18. Projektet drivs ideellt med syftet att inspirera blivande ingenjörer på KTH att arbeta för att bidra till en hållbar samhällsutveckling då de lämnar KTH för att kliva in i sina kommande yrkesroller. Seminarierna är gratis, öppna för allmänheten och det kommer att bjudas på förtäring såsom smörgås till lunchföreläsningarna. Antalet är begränsat till 100 personer per föreläsning, så först till kvarn. Beroende på föredragshållare kommer seminarierna att hållas på svenska eller engelska.

Onsdag 27:e april, D2, kl 12.00 – 13.00, på engelska Daniel Pargman; Is the internet sustainable? – Green IT
Man pratar ofta om internets stora möjligheter, men det krävs resurer att bygga och underhålla den tekniska infrastrukturen som behövs för internet. Så är internet hållbart i de stigande energi prisernas tid?

Onsdag 27:e april, Nordiska museet, kl 17.30 – 19.00
Monika Olsson som forskat och undervisar i avfallshantering på KTH kommer guida oss på utställningen ”Sopor” på Nordiska museet.

Torsdag 28:e april, D2, kl 12.00 -13.00
Jan Scheffel: Energi från solen – Fusionsforskning på KTH
Kan fusion vara en lösning för framtida produktion av elektricitet?

Fredag 29:e april, D2, kl 12.00- 13.00
Anna Fridén från Energimyndigheten: Hållbara energisystem – Innovation
Energisystem handlar om hela kedjan från tillförsel, omvandling, distribution till den slutliga användningen av energi i Sverige. Anna kommer att prata om det svenska energisystemets sammansättning och utveckling samt om förutsättningarna för en hållbar utveckling av energisystemet.

Onsdag 4:e maj, V2, kl 12.00 – 13.00
Robert af Wetterstedt från WSP Group: Hållbart byggande

Torsdag 5:e maj, V2, kl 17.00 – 20.00
David Miller från The Climate Project: An Inconvenient Truth (updated version)

Fredag 6:e maj, V1, 12.00 – 13.00
Jakob Jones från Ingenjörer och Naturvetare utan gränser (INUG): Economic growth – Psychology and Consumption
Konsumtionen i världen fortsätter att öka, även om situationen är ohållbar. Jakob kommer tala om de psykologiska aspekterna som får oss att gå i samma gamla spår av konsumtion och varför det är så svårt för oss att ändra beteenden.

För mer information, besök gärna www.dri2011.se