You? Change the world? Yes you can!

Brinner du för applikationsutveckling och vill ”make a difference”? Kom till informationsträffen för Imagine Cup tillsammans med Avanade!

Platsen är E2, 15:15 på fredag 10/12 och Avanade bjuder på fika.

Anmäl dig till informationstillfället här

Vad?
Imagine Cup är en årlig tekniktävling med Microsoft som värd och sponsor. Imagine Cup sammanför unga teknikstuderande över hela världen för att tävla i att lösa svåra globala utmaningar. Imagine Cup är i första hand en tävling i programvaruteknik.

Man kan tävla inom flera olika teman, som varje år är förutbestämda av FN. Det finns teman som bland annat; svält, utbildning, miljöfrågor och hälsa.

Hur?
Avanade sätter ihop ett team bestående av 4 studenter från Medieteknik och Datateknik på KTH. Dessa studenter skall, i samarbete och med coachning från Avanade, skapa en idé, presentera den och realisera den. Detta görs i en tävling som sträcker sig över hela världen med flera delfinaler och slutfinal i New York.

Avanade kommer att fungera som en del av teamet och laget kommer ha tillgång till all kompetens och utvecklingsverktyg som Avanade har att erbjuda. Dessutom får man tillgång till alla verktyg som Microsoft skapar och säljer, så det är verkligen en bra chans att få leka lite med dyr och häftig mjukvara.

När?
Första etappen är att samla ihop ett team och registrera sig innan nyår. Därefter ska teamet hitta på en idé och en lösning, och presentera detta senast sista januari. Går man vidare från det steget är nästa etapp sverigefinal i Örebro i slutet på Mars, där man ska presentera sin färdiga produkt.

För mer info, titta här eller maila Andreas på naringsliv@d.kth.se.