Exjobbare inom forskningsprojekt sökes

Vi efterlyser en eller möjligtvis flera exjobbare som under året 2011 kan vara verksamma vid Industrial Applications and Methods Lab (IAM), Swedish Institute of Computer Science (SICS), Kista.

Vi har i huvudsak två intressanta projekt där duktiga studenter kan få möjlighet att delta. Det första projektet avhandlar i stora drag statistiska metoder för felhantering i kommunikationsnätverk. Det andra projektet avhandlar statistisk analys av rörelsemönster i t.ex. mobila nät.

Ändamålet för en exjobbsuppgift inom något av projekten är att få fram forskningsresultat för publiceringssyfte.

Vi behöver en person som är intresserad av att arbeta med ett forskningsproblem på samma sätt som en forskare vanligtvis gör. Personen bör vara intresserad av att ta fram forskningsresultat och bör ha förmågan att skapa sig en känsla för problemställningen och angreppssättet. Till detta önskas naturligtvis en viss programmeringsvana och tillräcklig kunskap att underhålla och sköta sin egen programmeringsmiljö.

Intresseanmälan mejlas till rebste@sics.se och skall innehålla ett CV, ett betygsutdrag samt ett kortfattat introduktionsbrev.