Mentorsprogram/Pub Tobii

Vad ser du framför dig efter du pluggat klart? Vilken typ av exjobb ska du göra, och vart? Hur fungerar egentligen mjukvaruutveckling i verkligheten? Vad ska man tänka på när man söker jobb?

Att få en personlig mentor är ett utmärkt sätt att få någon som ställer de här frågorna till dig och hjälper dig att hitta svaren. I höst kommer vi på Tobii erbjuda ett mentorsprogram för dig som läser sista året på data. Programmet är tänkt att sträcka sig över läsåret 2010/2011. Mentorskapet innebär ett samarbete där du som student kommer få en egen mentor från Tobii. Du paras ihop med en av våra grymma utvecklare och du kommer få möjligheten att delta i olika aktiviteter, luncher, pubkvällar och mycket annat.

Du kommer också under året få flera chanser att träffa din mentor och prata kring din utveckling och få hjälp och råd med val av exempelvis exjobb, projekt eller vad man ska tänka på när man söker jobb. Exakt vad som kommer ingå i programmet är upp till dig och din mentor då det är viktigt att ni ser till vad du behöver för vägledning som student. Mentorskapet handlar inte heller om något direkt jobb, utan utförs på en frivillig basis och bygger på ett ömsesidigt engagemang. Mentorskapet riktar sig främst till studenter i slutskedet på sin utbildning, men alla ansökningar är uppskattade då mentorsprogrammet kommer att återkomma även framöver. Vi kommer ha några gemensamma aktiviteter, ett preliminärt schema kommer att delas ut på pubkvällen som vi anordnar på Datasektionen den 13 oktober. Vi kommer bjuda på lite mat och dryck för er som kommer dit.

Vi tror att detta kommer bli riktigt kul! Om mentorskapet låter intressant så ska du skicka in en ansökan till emma.blomqvist@tobii.com senast den 5 oktober (Skriv ”mentor” i ämnesraden”). Skicka med ditt CV och ett personligt brev där du beskriver lite mer om dig själv. Uppstarten kommer bli den första veckan i november.

Eye-tracking och eye-control är en teknologi som möjliggör för en dator att avgöra exakt var du tittar. Vår teknologi används för att styra datorn med blicken eller för att analysera vad man tittar på. Sedan starten 2001 har Tobii utvecklat högteknologiska produkter som bokstavligen förändrar världen för många människor. Vår teknologi är prisbelönt, patenterad och världsledande. Innovation står i centrum och vi tar fram nya produkter inom nya områden i ett högt tempo. Idag är vi 260 Tobiianer utspridda på våra 7 kontor runt om i världen. Ett aktivt utbyte med KTH är viktigt för Tobiis utvecklig och framgång. Många idéer till nya innovationer testas och konceptualiseras av de 20-tal studenter som varje år gör sina ex-jobb hos oss.

Lockas du av att skapa tekniska innovationer och driva dina idéer till verkliga produkter så hoppas vi att du kommer till vår pubkväll på Datasektionen 13 okt.