Mingel- och föreläsningskväll på Kungliga Myntet med Valtech

Valtechs konsulter delar med sig av handfasta erfarenheter från tvärfunktionella webbutvecklingsprojekt i 4 korta presentationer. Fokus ligger på de praktiska aspekterna av att ta fram moderna webblösningar, och täcker alla ingående discipliner.

  • Agil utveckling i teorin… och i praktiken: De grundläggande tankarna bakom systemutveckling är ganska intuitiva och går fort att sätta sig in i. Utmaningen är snarare att tillämpa dessa synsätt praktiskt i verkligheten – som sällan är så tillrättalagd som i litteraturen om ämnet. Marcus Ahnve går igenom grunderna i agil systemutveckling i teorin, men fokuserar på de utmaningar som Valtechs kunder står inför rent praktiskt när de går från traditionella vattenfallsorienterade utvecklingsprojekt till mer lättviktiga arbetssätt.
  • Praktikfall 1 – studera.nu i modern tappning: I princip alla med erfarenhet av högre studier har en relation till studera.nu som efter ett antal års trogen tjänst nu skall ersättas med en ny antagningslösning. Valtech har arbetat med alla aspekter av den nya lösningen som lanseras under kommande vår. Teamet från Valtech berättar om det nya konceptet, hur projektet bedrivits, vilka metoder och arbetssätt som använts och den tekniska lösningen.
  • Praktikfall 2 – e-handel på Facebook: Valtechs kund säljer sina produkter i 60 länder enligt enligt en nätverksmodell som innebär att försäljare förutom att sälja företagets produkter också rekryterar nya försäljare till sitt privata nätverk. Med denna nätverksbaserade försäljning öppnar sociala medier nya möjligheter att expandera. Valtech tog under våren fram ett koncept för rekrytering av nya säljare och försäljning via Facebook som implementerats under sommaren. Björn Lilja berättar om tankarna bakom konceptet liksom de tekniska aspekterna av lösningen.
  • Praktikfall 3 – Virtuellt campus på KTH: Traditionell högskoleutbildning förändras idag snabbt: studenter nöjer sig inte längre med att vara passiva mottagare av kunskap, utan förväntar sig än mer delaktighet och interaktion. KTH ser förändringen komma, och har bl.a. startat ett stort projekt – Virtuellt Campus – som tittar på hur datorbaserade verktyg kan förbättra högskoleutbildningen. I ett första delprojekt tar man fram ett community där studenter och lärare kan mötas, och diskutera vad som pågår i kurser. Teamet från Valtech berättar om det nya konceptet, hur projektet bedrivits, arbetet med Scrum och den tekniska lösningen baserad på Python och Django.

Presentationerna vänder sig i första hand till dig studerar med inriktning på teknik, användbarhet eller form med ett par år kvar till examen och brinner för webben.

Efter presentationerna äter vi en bit mat och diskuterar funderingar från presentationerna.

Detaljer och anmälan här. Kontakta gärna Karl Fägersten karl.fagersten@valtech.se och du har några frågor eller funderingar.

Välkomna.