Ex-jobbare sökes till innovativt produktuktvecklingsföretag

Vill du göra ditt examensarbete hos oss och vara med och ta fram framtidens rehabiliteringskoncept för personer med spastisk förlamning?

Nu söker företaget Inerventions ambitiösa examensarbetare till teamet för att utveckla rehabiliteringskonceptet Elektrodress, en innovation som grundaren och huvudägaren Fredrik Lundqvist har prövat och utvecklat under sin tid som kiropraktor och assistent bland annat för patienter med stroke, CP-skador och MS. Den unika idén är att via elektroder i en specialdesignad dräkt få en status på muskelspänningen i kroppen, samtidigt som reflexsystemet i kroppen stimuleras. Vi behöver minst två examensarbetare i första steget som deltar i arbetet ned att ta fram hårdvaran, “poden”, som ger den elektroniska stimuleringen. Idag används en dress-prototyp med extern stimulering.

Projektet har fått en bra rivstart, mycket tack vare Fredriks medverkan i Draknästet våren 2010 då han fick investering av fyra drakar och forskningsstöd av den femte. Bolaget Inerventions bildades och genom ett flitigt nätverkande har Inerventions en stark och kompetent styrelse som stödjer företagets snabba frammarsch. Fredrik har också inlett samarbeten med PIEp (ett forsknings- och utvecklingsprogram som förenar kompetens från fem lärosäten i Sverige), KI, Almi mfl.

Projektlokal i Solna & budget för material, datorer mm finns så vidareutvecklingen av nuvarande prototyp kan starta så snart som rätt personer hittas.

Är du blivande elektroingenjör eller motsvarande och vill vara med i utvecklingsteamet, med möjlighet till egna studier och fortsatt anställning? Elektrodress och även andra produkter kommer utvecklas i flera steg hos Inerventions.

Kontakta oss och berätta om dig själv, dina erfarenheter och intressen och varför du vill delta i utvecklingen av Elektrodress. Vid kontakt får du också mer information om konceptet, följ utvecklingen på http://www.inerventions.se/
Fredrik Lundqvist
Inerventions AB
Ankdammsvägen 35
171 67 Solna

Tel:

+46702707024

E-post:

info@inerventions.se

http://www.inerventions.se/