KTH + CSN = ?

Styrelsen satt i förra veckan i möte med ett bestört CSC-kansli. De har blivit varse att CSN börjat kräva in pengar från alla studenter (med 100% studiemedel) som inte läser 20 heltidsveckor per termin och som inte registrerar sig på 30 hp per termin.

Tydligen är det problem eftersom KTH:s terminer inte är 20 veckor långa vilket gör att i princip alla kommer att beröras. Dessutom drabbas de studenter som läser datatekniks internationella inriktning (CSC) extra hårt eftersom de är schemalagda att läsa mindre än 30 hp höstterminen andra året.

Alla tvåor som läser internationell inriktning och som inte är registrerade på 30 hp den här terminen rekommenderas att omedelbart ta kontakt med studievägledningen, vilka förmodligen kommer att registrera er på kursen ME1010 Organisation och kunskapsintensivt arbete.

Vi har lyft frågan till THS för att få mer info!
/Styrelsen

Uppdaterat 2010-04-06:

Svar: “…CSN kommer nu att granska studenter HT09. CSN kommer inte skicka ut brev till KTHs studenter utan tar istället kontakt med KTH angående de studenter som ser ut att ha fått för mycket pengar. KTH får då möjlighet svara på om det är m a a KTHs system eller om det är studenten som gjort fel. CSN kommer inte frångå att kräva återbetalning av de studenter på KTH som tillskansat sig för mycket pengar (KTH är förmodligen inte helt befriade från den typen).”