Vill du jobba deltid i ett spännande projekt och få betalt?

Vi söker en konsult eller student/er som vill vara med och bygga framtidens vädertjänster inom ramen för ett projekt finansierat av VINNOVA. Projektet löper över minst tre år och har nu pågått i drygt ett år. Projektledare är meteorolog och doktorand Katarina Elevant och professor Marko Turpeinen vid avd. för Medieteknik.

Behov
Detta spännande projekt jobbar, tillsammans med partners från näringslivet som Vägverket, SL, Stockholms stad och olika aktörer på mediemarknaden, med framtidens vädertjänster. För att kunna testa olika tjänster i realtid, bl.a. i samarbete med trafiken.nu, har ett system tagits fram. Detta system kommer nu att behöva underhållas och vidareutvecklas då nya applikationer läggs till. Detta innebär att du kommer att få flera olika typer av problem att lösa, vilket gör arbetet omväxlande. Utvecklingsarbetet kan i många fall erbjuda fria händer med utrymme för kreativa och roliga arbetsuppgifter, medan andra är mer rutinmässiga där du förväntas assistera med modifieringar av befintligt system. Behovet kommer att finnas åtminstone så länge projektet pågår (2011). Den exakta omfattningen kommer att växla över tid, men vi beräknar mellan 20 och 80 timmar per månad. Framför allt söker vi 1-2 personer för ett långsiktigt samarbete, med siktet inställt på att forma ett välfungerande team.

Din roll och lön
Du blir inhyrd som konsult på timbasis. KTH är ej arbetsgivare, men betalar skatt och arbetsgivaravgifter. Om du istället vill figurera som enskild firma, eller genom ett bolag, går detta givetvis bra. Timlön diskuteras fram tillsammans med projektledaren efter en provperiod av 20 timmars arbete, för vilket du får en lön motsvarande 25.000 kr/mån. Detta innebär att ditt timarvode troligen blir högre efter utfört första uppdrag.

Om systemet
Systemet har hitintills utvecklats med hänsyn till praxis och standard för enkelt överlämnande och vidareutveckling. Webbsidorna utvecklas med krav på javascript och web2.0-tänkande där webbläsaren kommunicerar med server över JSON-protokoll. Systemet körs i Tomcat version 6 med en MySQL-5-databas. Sajten använder google chart och google maps.

Om detta låter intressant, kontakta
doktorand Katarina Elevant, katael@kth.se, 070-2828577.

Vi ser fram emot att hitta rätt person/er för ett långsiktigt samarbete!