Uppdatering om problem med forwarding av e-post

Efter samtal med IT-enheten idag står det klart att de som tidigare haft forwarding av sin e-post till någon annan server (t.ex. GMail) inte längre har det så fort de migrerats till det nya mailsystemet, detta oavsett om forwardingen skett genom sievefilter eller inställningen i »Mina Sidor».

Då det för tillfället inte går att ställa in vidarebefordring själv genom mina sidor (detta kommer att fungera igen antingen den första eller sista september) går det bra att kontakta IT-enheten direkt om man vill att ens e-post skall vidarebefordras.

Gillar man inte riktigt Exchange men inte vill använda en extern tjänst så kan jag även tipsa om att NADA/CSC har en egen mailserver som inte kör Exchange och där alla dataloger redan har en mailbox. Det man behöver göra för att använda sig av NADAs mailserver är att ta bort sin vidarebefordring från NADA till KTH och lägga till vidarebefording från KTH till NADA (genom att maila IT-enheten enligt ovan). Mer information om mailkontot på NADA finns på nedanstående två länkar.

[[http://www.sgr.nada.kth.se/services/e-post/konfig.html]]
[[http://www.sgr.nada.kth.se/services/e-post/kth-nada-forward.html#KTH-NADA]]