Jobba på Pointer


Ditt val av första jobb är mycket viktigt för din karriär. Välj ett företag där du får arbeta med kollegor av samma kaliber som du själv. Välj ett företag där du snabbt får möjlighet att ta mycket ansvar och där dina prestationer syns. Välj ett företag vars verksamhet du brinner för. Kanske ska du välja Pointer…

Vi på Pointer är konsulter och specialister på kontinuerligt beslutsstöd. Vi har kraftig efterfrågan på våra tjänster, och därför rekryterar vi nu några unga och ambitiösa civilingenjörer som vill arbeta som konsulter.

Det går bra för Pointer. Det gör det för många företag just nu. Det speciella med oss är att det gått bra för oss länge nu, även under lågkonjunkturen. Nu senast blev vi utsedda till Gasellföretag av Dagens industri. Det blir bara företag som visat kraftig tillväxt med lönsamhet under flera år. Och det har vi gjort, tack vare våra medarbetare. Vi är i dag 75 personer, och nu behöver vi dig för att fortsätta växa!


Hos oss hjälper du våra kunder att ta bättre affärsbeslut. Detta gör du genom att omsätta deras behov av information till nyckeltal, dimensioner och rapporter i systemlösningar. Gemensamt för våra projekt är att de ofta involverar automatisk och kontinuerlig sammanställning av mycket stora mängder data från olika interna och externa datakällor. När vi presenterar och även förädlar dessa data med hjälp av våra analyskoncept skapar vi beslutsstöd för våra kunder. Därigenom bidrar vi till våra kunders framgång.

Vi tror att de bästa systemutvecklarna är de som vill och kan arbeta över hela kedjan, från krav till implementation. Hos oss diskuterar du därför dagligen behov med kunder, men arbetar även mycket konkret med tekniken genom att systemera, modellera och implementera datalager och rapporteringslösningar. Som ny från skolan arbetar du antagligen i något av våra lite större projekt, med stöd av erfarna kollegor men hela tiden med stort eget ansvar i takt med din utveckling.


Vi söker dig som är nyligen utexaminerad civilingenjör, gärna från data, med mycket goda studieresultat. Du är välkommen att söka även om du tar examen om några månader, vi väntar gärna om du är rätt person! Du gillar att strukturera och lösa problem, och är intresserad av hur systemlösningar kan lösa verksamhetsproblem. Du har genom dina studier fått god förståelse för databaser och programmering.

Du är en drivande person som får saker gjorda. Vi värdesätter ditt strukturerade arbetssätt kombinerat med din nyfikenhet och ditt nytänkande. Du har lätt för att utrycka dig såväl i tal som i skrift. Vill du växa med oss? Maila din ansökan till [email protected] snarast, vi vill anställa två kandidater så snart som möjligt (med startdatum 22:a januari). Skriv “Jag väljer Pointer! (D-sektionen)” i ämnesfältet. Bifoga betygsutdrag, inklusive uträknade snittbetyg, från både gymnasium och högskola. Ange även eventuella resultat från högskoleprov i din ansökan.

Vi är nu 30% tjejer – och vi vill bli fler!

Annonsen finns även som PDF: Dags att välja!