Spela robotfotboll och lär dig arbeta i projekt

Är du intresserad av artificiell intelligens? Och kanske av att pröva på att delta i ett större projekt? Då ska du läsa CSC:s nya kurs Artificiell intelligens och multiagentsystem, projektkurs nästa år.

Kursen är på hela 14 poäng, men är utspridd över hela året och planerad för att krocka lite eller inte alls med andra kurser. Det är med andra ord möjligt att läsa den parallellt med (nästan) heltidsstudier, speciellt om man väljer att se det som ett hobbyprojekt.

Ett av de tydligaste, och kanske roligaste, målen med kursen är att konstruera ett fotbollslag som ska försöka vinna simulatorklassen i världsmästerskapen i robotfotboll, RoboCup. Längs vägen kommer ni att få utveckla era färdigheter inom artificiell intelligens, vetenskapligt artikelskrivande, muntlig presentationsteknik och avancerat projektarbete. Dessutom, inte minst viktigt, kommer det att ges tillfälle att visa deltagare i en liknande kurs på Linköpings Universitet var skåpet ska stå.

Låter det intressant? Läs mer på kurshemsidan eller kontakta kursansvarige, Fredrik Niemelä, och glöm inte att göra kursval senast den 15 maj – kursen är platsbegränsad.

Mvh
Fredrik Niemelä
Jon Larsson