dJulkalendern 2023

dJuliga hälsningar sektionen!

Äntligen har det återigen blivit dags för dJulkalendern, Konglig Datasektionens årliga CTF-tävling! Har du för mycket tid att lägga på plugget? Tentor att prokrastinera inför? Sektionsarbete att göra någon annan gång? Underbart! Kom och tävla om att vara Bäst på att DATA™!

Varje vardag i december (med start nu på fredag!!!) innan julafton klockan 12:15 svensk tid släpps en lucka. Luckorna består av kluriga gåtor, hacking, och andra datarelaterade utmaningar som ni ska försöka lösa så många av, och så fort, som möjligt. Till dJulkalendern finns även en story som utspelar sig episodiskt alltefter man löser luckor.

Tävlingen är individuell, men ett tag efter att en lucka släppts är det både okej och uppmuntrat att samarbeta!

Det man tävlar om är titeln Bäst på att DATA™. Det finns även ett achievement-märke för de som lyckas lösa alla luckor och för de som gör det snabbast utlovas även T-shirts med dJul-tema!

Redan nu kan ni gå in på https://djulkalendern.se och lösa lucka -1 för att se till att ni kan logga in och förstå hur systemet fungerar samt läsa reglerna!

Hoppa även gärna in på vår discordserver: https://dsekt.se/djul, där ni kan fråga oss frågor, diskutera luckor ni löst med andra och bli notifierad om eventuella ledtrådar!

Hälsningar, Tomtefar Mathias Magnusson och resten av dJul-teamet!