dJulkalendern 2022

dJuliga hälsningar sektionen!

Det har återigen blivit dags för dJulkalendern, Konglig Datasektionens årliga puzzle hunt/CTF-tävling! Har du för mycket tid att lägga på plugget? Hemtal att strunta i? Tentor att prokrastinera inför? Underbart! Kom och tävla om att vara Bäst på att DATA™!

Varje vardag i december innan julafton klockan 12:15 svensk tid släpps en utmaning och er uppgift är att lösa den så fort som möjligt! Uppgifterna består av kluriga gåtor, hacking, och andra datarelaterade utmaningar. Till dJulkalendern finns även en story som utspelar sig episodiskt alltefter man löser luckor.

Tävlingen är individuell, men att samarbeta om man fastnat på något är uppmuntrat!

Det man tävlar om är titeln Bäst på att DATA™ och även ett mystiskt pris. Det finns även ett achievement-märke för de som lyckas lösa alla luckor.

Redan nu kan ni gå in på https://djul.datasektionen.se och lösa lucka -1 för att se till att ni kan logga in och förstå hur systemet fungerar samt läsa reglerna!

Hoppa även gärna in på vår discordserver: https://dsekt.se/djul, där ni kan fråga oss frågor, diskutera luckor ni löst med andra och bli notifierad om eventuella ledtrådar!

Hälsningar Tomtefar Mathias Magnusson och resten av dJul-teamet!