Öppet seminarium: Nätverksneutralitet i Sverige?

This text could not be translated automatically.

Nätverksneutralitet i Sverige? Teldok 2.0 bjuder in till ett öppet seminarium med paneldebatt.
Måndagen 21 april 2008 kl. 14.30 – 17.30 på KTH i ”Sing Sing” Lindstedtsvägen 30.
Välkommen till KTH och en eftermiddag i nätverksneutralitetens tecken. Programmet avslutas med mingel och lättare förtäring.

De närmaste åren tas en rad policybeslut som kommer att definiera hur Internet ser ut i framtiden och hur det svenska kommunikationssamhället kommer att fungera.
I USA diskuteras aktivt i vilken omfattning Internetoperatörer får införa olika former av konkurrensbegränsningar i sina nätverk. Är problemen och möjligheterna desamma här? I vilken omfattning bör Internetoperatörer i Sverige få styra innehållet i sina kablar? Är det okej att blockera tillgång till konkurrerande tjänster för att främja sina egna? Krävs denna ”frihet” för att motivera nyinvesteringar i infrastruktur?

Under denna eftermiddag får du chansen att lära dig mer om vad, den bitvis förvirrade, debatten egentligen handlar om. Mer om seminariet här http://www.teldok.se/seminarier/natverksneutralitet

Seminariet är kostnadsfritt och stöds av KTH oc
h .SE Obligatorisk förhandsanmälan till [email protected]

Teldok 2.0 http://www.teldok20.se
är ett oberoende, icke-vinstdrivande forum som studerar och diskuterar utvecklingen inom informations- och kommunikationstekniken från ett samhälleligt helhetsperspektiv. Vi sjösätter forum och redaktionell satsning i samband med det första seminariet.

Kontaktpersoner: Stefan Görling, CINDEC, [email protected]|mailto:[email protected]]] och Peter Nõu, KTHNOC, [[[email protected]