Exjobb på Google Earth

This text could not be translated automatically.

Vill du göra examensarbete för Decerno, företaget som sponsrar D-linjens sektionslokal med Jeep-affisch, kaffemuggar och klocka?

Google Earth är ett enkelt sätt att bygga upp en kartlösning, även för företag som saknar egen infrastruktur och kartapplikationer.

Ett företags interna databaser kan mappas mot karta genom funktionen Google KML (Key Markup Language). Då behöver man inte ta omvägen via GIS-verktyg för att få upp något att visualisera i Google Earth 3D.

Om man kan söka med Googles enkla användargränssnitt, så behöver användarna inte lära sig de mer avancerade gränssnitten, som företagen byggt mot sina egna databaser. En tjänsteman på kommunen skriver t.ex. bara ” Fel VA Slottsvägen” så plockar Google ut relevant info ur applikationen VABAS databas. Eller så skriver man ”Hastighet Slottsvägen” och då fattar Google att det är är applikationen som innehåller trafikföreskrifter informationen skall hämtas från.

En variant är att göra motsvarande integration mot en karta från Kartena. En poäng är att Kartenas material är Sverigetäckande både vad gäller vägnät, adresser och översiktlig markanvändning (bostäder, industri etc). Google har inte den typen av data för Sverige vad jag vet (ännu). Kartenas karta skulle i vissa tillämpningar kunna ersätta kommunernas eget bakgrundsmaterial till exempel när vi har installationer som berör flera kommuner (kommunsamverkan), skolskjuts, räddningstjänst, miljö etc.

Decerno är ett konsultföretag som bygger verksamhetskritiska system för stora företag och offentlig förvaltning. Lösningar som är pålitliga och lätta att anpassa efter nya behov.

Decerno är baserat i Täby och har ca 30 medarbetare. Ytterligare information om Decerno finns på vår hemsida; www.decerno.se.

Kontakta gärna Lennart Haggård för ytterligare upplysningar kring exjobbet på 08-630 75 13 eller [email protected]