Exjobb på 3-dimensionella kartor

This text could not be translated automatically.

Vill du göra examensarbete för Decerno, företaget som sponsrar D-linjens sektionslokal med Jeep-affisch, kaffemuggar och klocka?

Databasen Oracle utökar funktionaliteten i Spatial-modulen till att hantera även 3D-objekt. Sedan tidigare hanterar Oracle tre dimensioner men enbart 0D (punkter), 1D (linjer och polylinjer) och 2D (polygoner) objekt.

Utökningen till att hantera även 3D objekt betyder att det kommer att gå att lagra olika typer av kroppar. Det ger helt nya och spännande tillämpningar. Det kan t ex vara användbart tillsammans med 0D-, 1D- och 2D-objekt som är lagrade i tre dimensioner. Till exempel vill man eventuellt få fram alla objekt som ligger inom en solid kropp.

Betänk exempelvis en applikationen som hanterar grävningstillstånd, där man vill gräva utmed Storgatan till ett djup av 2,4 meter. Kör man en spatial fråga med hjälp av den kropp som påverkas av grävningen och de ledningar som är nedgrävda kan man se hur VA-systemet påverkas.

Decerno är ett konsultföretag som bygger verksamhetskritiska system för stora företag och offentlig förvaltning. Lösningar som är pålitliga och lätta att anpassa efter nya behov.

Decerno är baserat i Täby och har ca 30 medarbetare. Ytterligare information om Decerno finns på vår hemsida; www.decerno.se.

Kontakta gärna Lennart Haggård för ytterligare upplysningar kring exjobbet på 08-630 75 13 eller [email protected]