Senaste sektionsmötet

This text could not be translated automatically.

Vad händer på ett sektionsmöte egentligen?

Val-SM har precis varit och mycket blev sagt och bestämt.

Först tillkännagavs att Eskil Andréen, Lorica Claesson, Erik Edstam, Martin Nygren och Pehr Söderman för sitt förtjänstfulla arbete för sektionen tilldelas var sitt Hedersdelta.

Sedan ägnades ungeför trekvart åt formalia (t.ex. val av mötesordförande, sekreterare och justeringspersoner) och rapporter (alla ansvariga för sektionens olika delar berättade vad som hänt sedan sist).

Sedan ajournerades mötet för middagspaus. Under denna åts det mat. När alla var mätta och belåtna återupptogs mötet. Kaffe var ännu ej färdigbryggt.

Därefter antogs de nya stadgarna med tillhörande reglemente som först presenterades på Pub-SM, med vissa justeringar i reglemenetet.

Kaffet var klart och serverades.

Styrelsen presenterade två propositioner (förslag från styrelsen till sektionsmötet).

1. Vi ska under nästa år köpa in en ny projektor alternativt köpa en ny lampa till den nuvarande. Sektionsmötet höll med.

2. Man ska inte längre få nominera personer eller kandidera själv på samma sektionsmöte då valet till posten man söker genomförs. Sektionsmötet höll med med röstsiffrorna 14-11.

Mötet beslutade att ändra i styrdokumenten som reglerar Qulturnämnden efter en motion från Johan Björk.

Resultatet av urnvalen presenterades. Till ordförande valdes Simon Habtemikael, till vice ordförande Jakob Bergendahl, till kårfullmäktigeledamöter Dunja Vujovic och Joel Westberg och till suppleanter i kårfullmäktige Johannes Edelstam och Pehr Söderman.

Simon Habtemikael utsågs till Datas kamratstipendiat. Det innebär att han kommer få pengar från Kamratstipendiefonden för att han är en god kamrat, exakt hur mycket pengar är oklart.

Sedan följde en massa personval. Till kassör valdes Sofie Björk, till sekreterare Elin Rydberg, till informationsansvarig omvaldes Oscar Sundbom, till programansvarig student omvaldes Per-Anders Legeryd, till lokalchef valdes Jonas Sundberg, till prylmånglare Martin Frost, till sektionshistoriker Joel Westberg, till revisor Fernando Porta, till fanbärare Jakob Bergendahl, till vice fanbärare Roger Ström, till valberedningens ordförande David Schlyter, till klubbmästare Patrik Stenmark och till qulturattache Johan Björk.

Det saknas fortfarande folk till vissa poster! Dessa är studienämndens ordförande, sektionsidrottsledare, en revisor (det bör finnas två) och ordförande för jämlikhetsnämnden. Är du intresserad av någon av dessa, kontakta [email protected] för att få veta mer.

Val-SM blev som oftast årets längsta sektionsmöte och avslutades klockan 01:11.

Ett stort tack till alla som kom.