CSC - Forskning och framtid

This text could not be translated automatically.

Välkomna till ett nytt evenemang inom skolan!

CSC – Datavetenskap och kommunikation inbjuder alla vid KTH till en serie öppna föreläsningar där unga forskare berättar om sina vetenskapsområden och tillämpningar.

Första föreläsningen äger rum

mån 8 maj 2006 kl 15 – ca 16

sal F3, Lindstedtsvägen 26.

Jonas Beskow

Mot bättre förståelse mellan människor och datorer
- konverserande agenter och artikulerande avatarer

Datoranimerade konverserande agenter har förutsättningar att förbättra kommunikationen mellan såväl människa och maskin som människor emellan. Föreläsningen tar upp mätning, modellering, animering och utvärdering av visuellt syntetiskt tal, emotioner och andra icke-verbala signaler. Viktiga tillämpningar av forskningsresultaten är talbaserade dialogsystem och telefonihjälpmedlet Synface som hjälper hörselskadade att prata i telefon.

Jonas Beskow är forskarassistent vid CSC – Tal, musik och hörsel med finansiering från VR. Han har forskat inom områdena talande ansikten och multimodal talsyntes i tio år. Jonas mottog nyligen Chester Carlssons forskningspris på 75 000 kr från Ingenjörsvetenskapsakademien. Han är grundare av företaget Synface som är en av de 10 vinnarna i steg 2 av Venture Cup 2006. Den spännande finalen äger rum i maj.

Efter föreläsningen och avslutande diskussion följer mingel med CSC-tugg, öl och dricka. Föranmälan till [email protected]. Ange namn, program, kull och epost.

PS. Ett fint pris till ett värde av 1000 kr lottas ut bland föranmälda studenter från D och Media-programmen under förutsättning att minst 33 sådana studenter anmält sig. DS.