Kistateknologer vann

This text could not be translated automatically.

Kistateknologer vann nordisk programmeringstävling
Olle Bergdahl, Mikael Johansson, Gustaf Lindqvist och Mikael Rudholm i KTH-laget O2MG vann i hård konkurrens den nordiska finalen i programmeringstävlingen Imagine Cup. De deltog med ett system för att spåra saknade personer, en lösning som kan användas vid katastrofer. Upprinnelsen till idén kommer från det arbete som frivilligorganisationer genomför i bland annat Sydamerika i sökandet efter försvunna personer.

Samtliga lagmedlemmar läser civilingenjörsutbildningen Informationsteknik vid IT-universitetet i Kista.

Imagine Cup är en av världens största programmeringstävlingar i innovativ programvarudesign. Tävlingen riktar sig mot studenter och arrangeras av Microsoft för fjärde året i rad. I år tävlar 16 000 studenter från hela världen.

Tävlingen avgjordes i Oslo på Telenors nya huvudkontor Expo Center. Laget går nu vidare till finalen den 27 juli till 1 augusti i Yokohama i Japan, där första pris är 25 000 dollar.

– En fantastisk känsla, något vi aldrig riktigt kunde tro. Det var mycket hård konkurrens och de andra lagen var otroligt duktiga. Det betydde mycket att få positiv feedback från högt uppsatta och kunniga personer i branschen. Vi har fått mer självsäkerhet efter det här och en tro på att vi verkligen kan göra bra saker, säger Gustav Lindqvist i laget O2MG.Läs mer på http://www.microsoft.com/sverige/pr/articles/200505021.asp